Stamboom Forum
Forum logo

Actualiteit » Aldfaer meest gebruikte stamboomprogramma?

Spring naar de meest recente bijdrage op deze pagina

Foto van de gebruiker
Stamboom Forum Premium en Genealogie Online Premium
0scheiding
scheiding
0scheiding
Op de Genealogie Online pagina Gebruikte stamboomprogramma's (http://www.genealogieonline.nl/stamboom-programma.php) staat een overzicht van stamboom programma's die worden gebruikt door de auteurs op Genealogie Online (zij die een GEDCOM hebben aangeleverd ter publicatie).

En wat blijkt: zo'n 40% van de genealogen gebruikt Aldfaer! Gevolgd door PRO-GEN (23%) en GensDataPro (9%).

Ik wil er graag nadrukkelijk bij zeggen dat dit alleen iets zegt over de 482 GEDCOM publicaties op Genealogie Online, het is dus niet zondermeer representatief voor alle genealogen in Nederland (en België).

Bob Coret - 22 sep 2006 om 07:24

Foto van de gebruiker
0scheiding
scheiding
0scheiding
Ik werk met PAF

Gershon Lehrer - 22 sep 2006 om 11:11

Foto van de gebruiker
0scheiding
scheiding
0scheiding
Na eerst Gens Data te hebben gebruikt, wat ik niet zo gebruikersvriendelijk vond, ben ik overgestapt op Aldfaer. Persoonlijk vind ik het een stuk gebruiksvriendelijker. Het beantwoord ruimschoots aan m'n verwachtingen. Er is een ruim aanbod van "uitbreidings" slablonen waarmee je diverse uitbreidingen en presentaties van je gegevens kunt maken.
Op het gebruikers forum kun je vragen stellen zoveel je wilt en wordt je ruimschoots van aanbevelingen voorzien.

Cor van Kapel - 22 sep 2006 om 15:09

Foto van de gebruiker
0scheiding
scheiding
0scheiding
Meest gebruikte programma zal best kloppen, maar de meest tevreden gebruikers .....daar twijfel ik tenzeerste aan. In ieder geval ik ben er niet gelukkig mee en ga gewoon door in Word.

Ph ilippe van Wersch - 22 sep 2006 om 16:24

Foto van de gebruiker
0scheiding
scheiding
0scheiding
Ik heb, na in de beginperiode verschillende programma's te hebben geprobeerd, mijn uiteindelijke keuze op Legacy laten vallen. Hoewel (nog) engelstalig en veelal geënt op de amerikaanse bronnen sluit dit programma het meest aan op mijn behoefte. De rapportage mogelijkheden, voorzover ik die ken, van Aldfaer zien er goed uit. Echter het ontbreken van de mogelijkheid er op eenvoudige wijze "dubbelen" te combineren weerhoudt me nog om over te stappen. Dit staat al geruime tijd op de wensenlijst van Aldfaer, maar ik heb geen voortgang kunnen constateren. Dus voorlopig houd ik me bij Legacy (versie 5).

Jan Moolhuizen - 22 sep 2006 om 17:55

Foto van de gebruiker
0scheiding
scheiding
0scheiding
Gebruik sinds jaren tot grote tevredenheid Pro-Gen. Ik heb wel eens Aldfaer bekeken en uitgeprobeerd. Er zitten beslist leuke oplossingen in maar ik mis toch veel van wat Pro-gen mij biedt. Ik heb dus zeker geen zin om over te stappen naar welk programma dan ook.

Jan Passchier - 22 sep 2006 om 20:08

Foto van de gebruiker
0scheiding
scheiding
0scheiding
Gratis is voor velen de grote aantrekkingskracht van Aldfaer, en natuurlijk ook omdat het niet zomaar een huis-tuin-en-keuken programma is. Er is goed over nagedacht en de makers proberen - naar mijn mening - goed te luisteren naar wensen van gebruikers. Dat aanpassingen en oplossingen dan wat langer duren, vind ik logisch, het is voor de makers immers ook een onbetaalde hobby. Bij de uitvoermogelijkheden (afdrukken) in Aldfaer zou misschien nog wat verbeterd kunnen worden, maar zoals al gezegd is het gratis en daar moet je bij je eventuele 'eisen' wel rekening mee houden. Voorlopig blijf ik er met veel plezier gebruik van maken!

Wim de Gooijer - 23 sep 2006 om 09:58

Foto van de gebruiker
0scheiding
scheiding
0scheiding
ik zoek naar de stamboomgegevens van de familie Allard in Geertruidenberg.

Drs. J.M.A. Allard - 23 sep 2006 om 12:50

Foto van de gebruiker
0scheiding
scheiding
0scheiding
Dat Aldfaer veel gebruikt wordt zal best zo zijn, het is gratis en we zijn tenslotte Nederlanders... Als ik echter zo'n bericht zie met een waarschuwing over gegevensverlies in Aldfaer, dan ben ik blij dat ik Haza-Data/Haza-21 gebruik. Dat doe ik al jaren en van de ruim 550.000 personen die ik er in de loop der jaren in verzamelde ben ik nog nooit één gegeven kwijtgeraakt.

Marianne Teunis - 23 sep 2006 om 18:40

Foto van de gebruiker
0scheiding
scheiding
0scheiding
Na het gebruiks onvriendelijke Stamboom de Luxe 3.0 programma en het werken in Word ben ik tot mijn volle tevredenheid overgegaan naar het ''vooral'' gebruiks vriendelijke Aldfaer 3.3.2 .

Bep Hillebregt - Zuiderwijk - 25 sep 2006 om 14:24

Foto van de gebruiker
0scheiding
scheiding
0scheiding
Ik gebruik meer dan 10 jaar Pro-Gen en heb inmiddels ook al vele andere programma's uitgeprobeerd zoals Aldfaer, Gens Data Pro, Haza Data,Family Tree Maker, Geneatique enz. Alle Windows gebaseerde programma's hebben voor mij als nadeel dat ik ze niet naar mijn wensen kan aanpassen en PRO-GEN biedt voor mij dit voordeel juist wel. Een beperkte groep van 482 gebruikers die voornamelijk uit Aldfaer gebruikers bestaat, zoals de heer Coret al aangeeft, is zeker niet representatief temeer daar Pro-Gen al zo'n 10.000 gebruikers kent waarvan al meer dan 800 hun gegevens op internet publiceren.

Ferrie Moubis - 28 sep 2006 om 13:15

Foto van de gebruiker
0scheiding
scheiding
0scheiding
Er is inmiddels de mogelijkheid om Legacy in het Nederlands te gebruiken, zowel wat betreft het schermgebruik, alsook de uitvoer.

Kijk op http://www.legacynederlands.com/

Ik ben zelf zeer tevreden gebruiker van Legacy en de hele usergroep is ook heel actief.

Rob Vader
Eerste programmeur van GensData......maar dat is wel een jaar of 20 terug :-)

Rob Vader - 12 okt 2006 om 08:32

Foto van de gebruiker
0scheiding
scheiding
0scheiding
Is er iemand van fam.Rekvelt / Rekveld / Rekveldt nog aanvulling kan geven voor de stamboom, of is er een fout die je wilt veranderen ????
mail me dan op infoantispamrekveld,nl

met vriendelijke groet Berrie Rekveld

Berrie Rekveld - 12 okt 2006 om 11:24

Foto van de gebruiker
0scheiding
scheiding
0scheiding
Ik gebruik al enkele jaren Aldfaer. Het bevalt mij goed. Al moet ik er bij zeggen dat het qau functionaliteit wel wat beter kan. Ik denk dan aan een betere rapportagemogelijkheden, grafische mogelijkheden en opschoningsmogelijkheden en opslag. Weet wel dat het vrijwilligers zijn die dit programma ontwikkelen. Maar een overstap is zeker de moeite waard.
Peter

Peter van Dinther - 15 okt 2006 om 19:09

Foto van de gebruiker
0scheiding
scheiding
0scheiding
Ik maak gebruik van PHPGedView.
Is gelijk een site.
Je hebt dan alleen wel een online ruimte nodig die php en mysql ondersteunt.
Een eigen server is hierin een voordeel.

Matthijs - 21 okt 2006 om 10:58

Wilt u op de hoogte gehouden van nieuwe reacties bij dit onderwerp ? Ja!

Spring naar eerste bijdrage op deze pagina

Ga terug naar de index van berichten in Actualiteit


Logo Open ArchievenOpen Archieven vraagt uw hulp bij het indexeren van nog niet geïndexeerde archiefbronnen:
de gezinskaarten Delft (1909-1938) of de woningkaarten Nijmegen (1920-1946).


Wie (onder)zoekt wie? overeenkomsten

In bovenstaande tekst is gekeken naar familienamen die ook voorkomen in het Wie (onder)zoekt wie? register. De volgende overeenkomsten zijn gevonden:


Geef ook aan welke familienamen u (onder)zoekt!


Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het stamboomforum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!