stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Nieuw: Aanknopingspunten in andere stambomen



Profiel afbeelding
Genealogie Online is weer een functionaliteit rijker: binnen de immer groeiende gegevensverzameling wordt gezocht naar aanknopingspunten tussen stambomen. Maandelijks worden alle gegevens van elke publicatie op Genealogie Online vergeleken met de gegevens in alle andere publicaties op Genealogie Online. De waarschijnlijkheid van een aanknopingspunt wordt hierbij gebaseerd op de gelijkenis in naam, geboortedatum en -plaats en datum en plaats van overlijden.

Als er aanknopingspunten gevonden zijn dan worden de auteurs van de betreffende publicaties via e-mail op de hoogte gestelt. Via de Genealogie Online site kunnen de aanknopingspunten dan bekeken worden. Zie bijvoorbeeld http://www.genealogieonline.nl/aanknopingspunten.php?publicatie=143

Genealogie Online is een particuliere website waar stamboomonderzoekers - gratis en reclamevrij - hun genealogische informatie kunnen laten publiceren (zie ook http://www.genealogieonline.nl/faq18ad.php). Op dit moment staan er zo'n 755 stambomen, parentelen en kwartierstaten op Genealogie Online. Hiervan zijn er 614 die in GEDCOM zijn aangeleverd. Deze in GEDCOM aangeleverde publicaties geven informatie over ruim 1,8 miljoen personen. In de afgelopen twee maanden zijn er ruim 15 duizend mogelijke aanknopingspunten gevonden.

Deze functionaliteit is nu twee maanden "oud" en heette eerst "Overeenkomsten met andere publicaties". Uit de reacties die ik kreeg bleek dat de indruk kon ontstaan dat dit een soort controlemiddel was om plagiaat te ontdekken. Alhoewel er op overeenkomsten wordt gewezen is het in het geheel niet om auteurs te beschuldigen van overnemen van gegevens!! Het is puur een dienst die alle auteurs wijst op mogelijke aanknopingspunten zodat de eigen stamboom, parenteel of kwartierstaat uitgebreid kan worden. Auteurs worden aangemoedigd om in contact te treden met de auteurs van de andere publicatie(s) en informatie uit te wisselen. Daarbij vraag ik de auteurs wel om de pagina te lezen omtrent overnemen van genealogische gegevens, want zo maar overnemen van gegevens is geen goede zaak!

mvg,
Bob Coret

Bob Coret - 5 jan 2007 - 22:05


zijn er nog mensen die iets weten over de stamkaart van de oexman

wil - 31 mar 2007 - 16:34







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu