stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » mijn familie?



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar hoe mijn familiestamboom eruit ziet. Mijn naam is Shamira Christina Bosman en ben op 8 december in Deventer geboren. Mijn ouders zijn Hubrecht bosman (geboren op 30 November 1938) en Carla Klaarsje van der Schaaf-Bosman (geboren op 19 april 1961). uit een eerder huwelijk van mij vader zijn 5 zoons ter wereld gekomen. Harry, Ernie, Edwin, Marcel en Peter bosman. Ik weet helaas niet hoe de ouders van mijn vader heten, deze heb ik namelijk nooit gekend. Ik weet wel dat mijn vader nog een broer heeft. Hoe deze heet weet ik ook niet. Ik heb hier eigenlijk nog nooit met mijn vader over gepraat en hij weet op dit moment ook nog niet dat ik benieuwd ben naar wie mijn voorouders zijn. Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen. Mijn ouders zijn allebei geboren in Deventer.

Alvast bedankt!

Groetjes Shamira

shamira - 12 jun 2008 - 19:45

Hoi Shamira,

al weer een tijdje geleden kocht ik het boek: Genealogie drie eeuwen Bosman door Jan Bosman Steenbergen, uitgegeven in 1996, 808 bladzijden en het lag bij de Slegte voor € 29.50

Het zou er nu nog kunnen liggen. Jouw ouders staan er echter niet in vermeld, ook weet ik niet hoeveel families Bosman er zijn. Of het jouw familie is weet ik dus ook niet. Als het jouw familie wel is dan bof je vanzelfsprekend om alles zo op een presenteerblaadje aangereikt te krijgen.

De familie Bosman waar dit boek over gaat komt vnl uit Zuid Drenthe en Noord Overijssel.

Groetjes, Maikel

Maikel Galama - 12 jun 2008 - 20:34

Hoi Shamira,

In het bericht van Keren staat al wat je moet doen voor een goed onderzoek.

Ik denk voor een eerste beginnetje en met een gelukje je ook zou kunnen kijken (mits je in de buurt van Deventer woont) in het bevolkingsregister/gezinskaarten overzicht van de gemeente. Maar daar heb je wel de voorletters van je opa voor nodig omdat het anders zoeken wordt naar een speld in een hooiberg. Bij een treffer in dit register op naam van je grootvader kun je je vader ook als lid van het gezin terugvinden gezien zijn geboortedatum. Dit systeem van gezinskaarten is in 1939 gewijzigd naar persoonskaart. Maar als je dat geluk hebt dat je inderdaad iets vindt moet je weer terug naar het onderzoek zoals dat in de link (mail Keren) staat aangegeven.

Succes,

mvg-Ben

Ben Wegman - 12 jun 2008 - 20:59

Dag Sandra,

Zoals anderen reeds opgemerkt hebben, moet je errst iets meer trachten te vinden over je grootouders Bosman en dan kun je via:www.genlias.nl  heel veel Bosmannetjes in Deventer vinden ! Er tsaan al aardig veel op Genlias !

Veel succes en hartelijke groeten,

Gerard Lemmens

Ing. Gerard W. Ch. Lemmens - 19 jun 2008 - 21:08

Beste Shamira,

De voornamen en de sterfdatum of het sterfjaar van je vader weet je denkelijk wel. Met die gegevens kun je bij het Centraal Bureau voor Genealogie in 's Gravenhage een afschrift van de persoonskaart van je vader aanvragen (www.cbg.nl als je het aanvraagformulier wilt downloaden), waarop je zijn ouders en wellicht ook hun geboorte gegevens vinden zult.

Succes.

Mgr Dirk van Leeuwen

Mgr Dirk van Leeuwen - 19 jun 2008 - 21:10

Beste dirk,

Mijn vader leeft nog steeds alleen vind ik het moeilijk om naar zijn ouders te vragen. Ik heb het hier eigenlijk nog nooit met hem over gehad en weet niet goed hoe ik hem hier naar vragen moet. Vandaar dat ik het zo probeer.

Groetjes shamira

Iedereen zowiezo bedankt voor de reacties en ik zal eens verder kijken op de site's die jullie mij gegeven hebben.

shamira - 19 jun 2008 - 22:11


Genlias geeft misschien nog wat aanknopingspunten:

Bron Burgerlijke stand - Huwelijk Archieflocatie Historisch Centrum Overijssel Algemeen Toegangnr: 123
Inventarisnr: 02749
Gemeente: Deventer
Soort akte: Huwelijksakte
Aktenummer: 107
Datum: 18-05-1932 Bruidegom Hubertus Bosman
Leeftijd: 23
Geboorteplaats: Deventer Bruid Wilhelmina Antonia van der Sluis
Leeftijd: 20
Geboorteplaats: Deventer Vader bruidegom Jannes Bosman Moeder bruidegom Berendina Bontius Vader bruid Klaas van der Sluis Moeder bruid Lamberta Arendina Wijnhoud Nadere informatie beroep Bg.: behanger; beroep Bd.: spoelster; beroep vader Bd.: opperman

Kun je je vader niet gewoon eens vragen naar waar hij vandaan kwam, hoe het bij hem thuis was, hoe zijn ouders waren, enz? Als je hem aan het praten krijgt dan kun je allicht eens vragen waar zij woonden en wanneer zij overleden zijn?

Mgr Dirk van Leeuwen - 17 aug 2008 - 12:49







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu