stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Huwelijk Cipriano Pietro (Piet) Laarman 1933 Amsterdam = opgelost



Profiel afbeelding

Leon dL - 27 feb 2015 - 17:50

Ik ben de achterklein dochter van Cipriano Pietro Capis, en wil graag weten of u inmiddels veder bent gekomen met het onderzoek naar CP  Laarman??

mogelijk kan ik helpen

m.g.a.a. mulder-Capis

mgaa mulder-capis - 17 feb 2016 - 18:59

Hartelijk dank mevr. Mulder - Capis voor uw reactie. Ik ben er in zoverre uit dat ik alles weet over het gezin Laarman. Wat mij echter nog steeds niet duidelijk is hoe Cipriano Pietro Laarman (ome Piet voor ons) aan die voornamen is gekomen. Wij zagen een mogelijk verband met Cipriano Pietro Capis vanwege de vrij uitzonderlijke voornamen maar weten niet welke. CP Laarman is in Bienwald geboren en kreeg bij inschrijving Laarmann als achternaam. Misschien in uw familie iets bekend dat er een verband is en zo ja welke?

J.N. Albers - 18 feb 2016 - 14:03

Goede avond meneer/mevrouw Albers,

CP Capis was getrouwd met JM Boekhart en haar moeder was Maria Aleida Janssen, u noemde ook janssen, ik vermoed maar dat kunt u nagaan, dat JM Broekhart en uw mevrouw Janssen volle nichten waren.  CP Capis heeft enkele jaren in duitsland gewoont maar ook in Aalten. Maria Aleida Janssen, de schoonmoeder dus van CP Capis  is geboren rond 1833 en op 53 jarige leeftijd op 20-10-1886 overleden, misschien kunt u iets met deze gegevens.

Graag hoor ik of deze vermoedens waarheid zijn.

succes en met vriendelijke groet,

m.g.a.a. mulder-capis

mgaa mulder-capis - 18 feb 2016 - 21:44


Bedankt mevr. Mulder-Capis voor alle info. Ik denk niet dat er sprake is van familiebinding tussen de genoemde Janssen's. Ik kan tot op heden geen overeenkomsten vinden die dit bevestigen. Wel zie ik nog steeds een verband tussen Capis en Laarman(n). Beiden hebben zowel in Duitsland (C.P. Laarman in Biemenhorst, bij Bocholt) als in Aalten gewoond. Normaal gesproken bied een geboorteakte wel eens een uitkomst door de vermelding van getuigen of aangever die een puzzelstukje oplossen maar in dit geval, geboorte in Duitsland, is zo'n akte moeilijker te verkrijgen. Maar ik zet mijn speurwerk voort en laat het u weten als ik iets ontdekt heb wat de band kan bevestigen. Wie weet zijn we toch (verre) familie. Groet, Joop Albers

J.N. Albers - 20 feb 2016 - 14:38







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu