stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Informatie gevraagd omtrent het echtpaar Brandsma / Vermeulen Leerdam en omgeving.



Profiel afbeelding

Ik begrijp dat je meer geinteresseerd bent in familieleden richting huidige tijd. Wel de geboorteakten zijn pas na 100 jaar openbaar, huwelijksakten na 75 jaaar en overlijdensakten na 50 jaar. Je zult met de gegevens die wij je hebben  geleverd zelf aan de gang kunnen/moeten gaan. Ik heb je de link naar een handleiding en naar aanvragen persoonskaarten gegeven.

Zijn er nog andere bronnen?

Ja, je kunt zoeken in historische kranten naar familieadvertenties (www.delpher.nl) of via www.cbg.nl kunnen kijken naar familieadvertenties.

Een andere goede zoekmogelijkheid is naar het archief te gaan van Zwijndrecht en daar het bevolkingsregister te raadplegen. Dat gaat tot 1939/1940.

Ik denk dat je met de gegevens van de kinderen van Brandsma/Vermeulen als ik goed tel tot 6 à 7 bent gekomen in deze berichtenreeks. 

Veel succes met verder onderzoek.

mvg-Ben

Ben Wegman - 27 feb 2015 - 21:00

Bedankt hiervoor, jammer dat je niet meer hebt want mijn vader is in 1923 geb. in Zwijndrecht maar we gaan verder in ieder geval hartelijk bedankt

C.Brandsma

C.Brandsma - 28 feb 2015 - 12:14

Je hebt in ieder geval met dank aan Karssenberg je voorouders van Brandsma zijde tot in de 18de eeuw. Tot dan komen zij nog niet uit Friesland, maar als je verder zoekt vind je wellicht Friese voorouders.

Voor zoeken in 18de eeuw kom je in de doop- trouw en begraafboeken terecht. Dan wordt het allemaal een beetje lastiger; ook omdat men niet altijd de achternaam consequent gebruikte maar een patroniem. DTB boeken in Drenthe via alle Drenten (eerder gemeld) en voor Friesland (http://www.allefriezen.nl/).

Je vader valt helemaal binnen de niet openbare grenzen (geboorte, huwelijk). Dus het simpelste is 

een persoonskaart van jouw grootvader aanvragen. Dan heb je de persoonsgegevens van jouw opa (geboote, overlijden, huwelijk, ouders, vrouw) en geboortegegevens van alle kinderen. Vaak staat er nog bij wanneer zij het huis zijn uitgegaan en met wie ze getrouwd zijn.

Als je in de buurt van Zwijndrecht woont kun je het bevolkingsregister raadplegen. Daar staat het gezin vermoedelijk compleet vermeld. Tenzij zij na 1923 weer naar en andere gemeente zijn vertrokken. 

Ala je op zoek bent naar neven en nichten wordt het lastig maar niet onmogelijk. Ik denk dat je dan van de broers/zussen van je vader persoonskaarten zou moeten aanvragen om achter de namen van de kinderen te komen. O ja, de kinderen worden alleen bijgeschreven op de kaart van de man.

mvg-Ben

Ben Wegman - 28 feb 2015 - 15:11

bedankt voor zover dit wist ik wel maar als ik nog meer weet laat ik het wel weten

Groet C.B.Brandsma

C.Brandsma - 2 mar 2015 - 15:29

Ik ben ook bezig met de stamboom van mijn familie. Brandje Brandsma is mijn grootvader. Mijn moeder is Nel.

Ria Piepers - 28 sep 2015 - 13:51


Hallo Ria,

Volgens mij zijn wij neef en nicht, als je mij een email stuur kunnen wij verder praten als je wil.

mijn email is  bascor@live.nl

Groeten Cor

C.Brandsma - 28 sep 2015 - 14:49







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu