Stamboom Forum

Famillement - 26 september 2012 - Maastricht

De genealogische en heraldische manifestatie op 26 september 2012 in Maastricht


Internationale congres voor genealogische en heraldische wetenschappen

Van 24 tot en met 28 september vindt in Maastricht het 30e Internationaal Congres voor Genealogische en Heraldische Wetenschappen plaats. Het 5-daagse congres heeft als thema Grenzen in genealogie en heraldiek en zal worden bezocht door honderden deelnemers uit binnen- en buitenland. De organisatie van deze editie van het internationale congres ligt in handen van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) en het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG). De opening van het congres (op 24 september) zal worden bijgewoond door Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje.


Publieksmanifestatie Famillement

Het congres is aanleiding om op woensdag 26 september in Maastricht het zogenaamde Famillement te organiseren. Dit is een gratis toegankelijke genealogische en heraldische publieksmanifestatie in het gebouw van het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL) en de Bonbonnière. De publieksruimte van het RHCL en de Bonbonnière worden gebruikt voor het plaatsen van stands van een 40-tal exposanten en in het auditorium zullen de hele dag verschillende lezingen gehouden worden. Daarnaast is er in de Bonbonnière een antiquarenbeurs, worden er rondleidingen door het RHCL gegeven, zijn er exposities en is er een heraldische stadswandeling.

Onder de exposanten bevindt zich een keur aan relevante nationale en internationale instellingen, verenigingen en stichtingen (zie deelnemerslijst). Ook Coret Genealogie zal met een stand aanwezig zijn! Daarnaast zijn er ook heraldisch kunstenaars, uitgevers, boekhandelaren en antiquaren aanwezig. In verband met het internationale thema zullen ook organisaties uit de omringende landen aanwezig zijn. Het voor bezoekers gratis Famillement heeft voor zowel gevorderden als beginners op het terein van familiegeschiedenis veel te bieden.

De organisatie van het Famillement is in handen van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG), het RHCL, Maastricht Antiquarian Book & Print Fair (MABP), de NGV en het CBG. Meer informatie vindt u op de congres website. Of lees het artikel Maastricht 2012 uit het kwartaalblad Genealogie van het CBG.


Locaties Famillement

Het Famillement vindt plaats in

Maastricht

op woensdag 26 september
van 13:00 tot 21:00 in:

* het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL)
Sint Pieterstraat 7

met de trein & lopen | met de auto

* La Bonbonnière
Achter de Comedie 1


Bekijk alle locaties van Famillement 2012 op een grotere kaart.Komt u ook? Maak kans op een Premium abonnement!

Komt u op 26 september naar het Famillement in Maastricht?
Geef dit dan aan door op Ja knop hiernaast te klikken!

U ontvangt dan ook (enkele dagen later, uiterlijk op 23 september) per e-mail een lot die u bij de stand van Coret Genealogie kunt inleveren. Uit de ingeleverde loten worden 5 stuks getrokken, deze personen krijgen een Stamboom Forum Premium abonnement voor één jaar! Heeft u al een abonnement dan wordt als uw lot wordt getrokken het abonnement met één jaar verlengd.


Er zijn 112 stamboomforum leden die hebben aangegeven het Famillement te bezoeken. U kunt de smoelen van de leden die hebben aangeven te komen naar het Famillement alleen zien als u bent ingelogd.


Maak reclame voor het Famillement via sociale netwerken