stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Waarschijnlijk 25 juli weer een Archief bezoekje in Amsterdam.



Profiel afbeelding

Hallo Jacobus,

Er bestaat een huwelijkse bijlage van 4 februari 1812 waarin de regent van het Aalmoezeniersweeshuis verklaart dat Wijnanda is ingenomen in het Kinderboek (Fi ?) 80 op 5 februari 1801 en is opgevoed in dat gesticht. Eenmaal op het spoor gebracht van dit boek waar deze verkaring op gebaseerd is heeft iemand van het archief daarin gelezen dat de moeder Maria Keijser is overleden en de vader Dirk Brugman krijgsgevangen is in Engeland. Wijnanda en Willem Carel Fredrik hebben in dit boek op donderdag 5 februari 1801 respectievelijk nr. 1530 en nr. 993 gekregen.

(Ik heb er een kopie van maar ik krijg de afbeelding ervan niet in deze tekst!)

In een PDF bestand ("Archief van de Aalmoezeniers, sinds 1682 regenten van het Aalmoezeniersweeshuis) over de boeken van het Aalmoezeniersweeshuis komt Kinderboek 80 niet ter sprake.

Onder de rubriek "Opname" beginnen de "Ingenomen Kinderboeken" bij boek 92. Maar kennelijk betaat boek 80 wel. Dat vond ik meteen al opvallend. Vreemd, dat jij daar nu via een omweg eigenlijk ook over begint! Maar goed!

Ik wil zelf nog een keer in de andere boeken (Uitbesteedboek, Kinderhuisboek en Groothuisboek enz.)gaan neuzen en met name in "Ingenomen Kinderboek" 143 (1801 jan t/m juni). Ik ben nog niet vertrouwd met deze boeken maar in boek 143 moet naar mijn idee melding gemaakt zijn van Wijnanda en Willem Carel Fredrik.

Welk nummer is overigens aan Gerhardus toegekend? Weet jij je dat toevalig nog? Met dat nummer en het PDF bestand kan dan meteen een hele reeks boeken uitgesloten worden.  Erg handig!

Groeten van R. Brugman

R. Brugman - 19 jul 2009 - 19:47

Hallo Carla,

Ik weet niet of je al overvoerd bent met aanvragen voor zoekwerk voor de 25e juli in Amsterdam. Mocht je nog tijd over hebben dan zou je mij veel plezier doen met het zoeken naar de volgende gegevens.

Ik ben op zoek naar het huwelijk en aanvullende gegevens van Karel Haagstroom en Anna van Santen. Uit hun relatie worden in de periode 1784 tot en met 1794 acht kinderen geboren, die allen te Amsterdam in de Evangelisch Lutherse Kerk worden gedoopt. Ik vermoed dus een Duitse of Scandinavische achtergrond. Dit wijst ook wel naar de achternaam van de kinderen, die in het doopboek als Hakstroom en ook Hackstroom wordt weergegeven. Verder ontbreekt het mij aan overige informatie over Karel en Anna. Mocht het de 25e niet lukken dan wellicht een volgende keer.

met vriendelijke groet,

Ron  

Ron Siteur - 19 jul 2009 - 20:18

Hoi Ron,

Omdat Jacobus zo lief is geweest om wat vragen voor me zoeken heb ik voor jou een plaatsje vrij om te zoeken.

Ik neem je vraag mee naar het archief.

Het resultaat hoor je van me.

Vriendelijke groet,

Carla B

Carla B - 19 jul 2009 - 20:39


Hallo R.Brugman,

Helaas weet ik het antwoord niet. Jammer.

Met vriendelijke groet.

Jacobus - 19 jul 2009 - 21:47







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu