stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Regeringsalmanak van Nederlands-indie



Profiel afbeelding

Ik moet je teleurstellen. De DVD bevat burgerlijke stand tot 1922. Dus geen  vermelding. Raadplegen familieadvertenties bij CBG, zoeken bij historische kranten on-line koninklijke bibliotheek, passagierslijsten (geneaknowhow.net) kunnen je misschien verder op weg helpen.

mvg-Ben

Ben Wegman - 6 jul 2010 - 08:41

Hier Wilhelmina Düren, schoondochter van wijlen Ellen Clara Adelheide Baldinger, die de echtgenote was van wijlen Robert Düren. Ellen is voorzover wij(mijn echtgenoot Reinhart Ronald Düren; 3e zoon van Ellen en ik) weten, geboren in Batavia op 19-9-1903 en overleden op 1-2-1961 te Wateringen. Ze was eerder gehuwd met ene Nukiuloe. Met hem had ze een zoon: wijlen Fred Nikiuloe, de weduwe is woonachtig in Wekerom. Ellen had een tweelingbroer die Oom Ventje werd genoemd. Zijn dochter Wiesje de Séra-Baldinger had een dochter met een van haar echtgenoten (De Séra), die nog leeft. Deze Blanche is woonachtig in Bergen op Zoom.

Met Robert Düren had Ellen 3 kinderen, geboren in Indonesia. Donald Rudy; Reinhart Ronald en dochter Thelma Peggy. De laatste is woonachtig in Canada, B.C. Langley. Juiste data bij ons bekend.

F.A. Ros, Frans is een zoon van Tante Marie, een zuster van Ellen. Hij is overleden in Indonesia, nadat hij een tijdje met ene Vicky hier in Nederland (Amstelveen)woonde, (2e huwelijk), kinderen kreeg (3?), ziek werd en omwille van zijn jonge Indonesische vrouw naar haar familie in Indonesia verhuisde. Tevoren had hij gewoond in Brooklyn N.Y met zijn eerste vrouw. In ons oude adresboekje staat ook nog een L.F. Ros(Leo), Roggekamp 7, 3828 HJ Hoogland. Waarschijnlijk een broer.

Indien gewenst, kan ik mijn oudere zwager Donald Düren nog nadere details vragen.

Mijn man en onze enige dochter zijn bezig met een stamboom over de familie Düren. Voor gegevens daarover houden we ons aanbevolen.

Düren - 7 jul 2010 - 19:26

Hallo Wilhelmina,

Bedankt voor de reaktie op mijn vraag. Er zijn verschillende dingen die mij wel bekent voor komen in uw verhaal.Oma Baldinger uit ons gezin is inderdaad een zus van Ellen Baldinger Heb trouwens de trouwdatum van Ellen en Robert. Dat is 14-5-1927 te Batavia.

Maar de Frans Ros waar u het over heeft is een zoon van Oma. En ik was op zoek naar de datums van de man van oma. Maar ik moet er wel bij zeggen door gegevens hier en veel hulp van de familie heb ik nu de preciese gegevens van Opa. 

L.F. Ros (niet Leo) is een Half broer van Frans uit opa's eerste huwelijk.

Ik heb kontakt de jongste dochter van Frans uit het eerste huwelijk. Zij heeft weer kontakt met Donald uw oudste zwager.

Haar heb ik vorige week nog een briefje geschreven met vragen voor Donald en ik ben nu op antwoordt aan het wachten. Vandaar dat de naam Düren Niet onbekend voorkomt. Ik heb trouwens wel een vraagje aan jullie. Als jullie Frans Ros gekent hebben. Weten jullie misschien de preciese overlijdensdatum voor mij. Die is namelijk niet bij zijn dochter bekend.

Van de Fam Düren heb ik trouwens ook niet veel meer Als de gegevens die ik op www.roosjeroos.nl  heb gevonden.

Ik wil u wel nog hartelijk bedanken voor de reactie.

Groetjes Beppie

Beppie van Doorn - 7 jul 2010 - 20:27

@ Wilhelmina,

Als je specifieke vragen hebt over  Düren lijkt het me goed een nieuwe onderwerpvraag  te starten. Geef svp duidelijk aan wat je zoekt en wat je zeker niet meer hoeft te weten (al hebt).

mvg-Ben

Ben Wegman - 7 jul 2010 - 21:13

Dank heer Ben, We weten al vrij veel, al gaat dat niet echt ver terug. Maar het is dus niet een twee drie eenvoudig voor mezelf om te formuleren wat we nog zoeken. Helaas is de nieuwere generatie niet even happig om gegevens door te geven. Geduld geboden dan maar.

Met dank en groet. Wilhelmina

Düren - 7 jul 2010 - 21:39

Hartelijk dank voor de reactie.

Kan het zijn dat uw Moeder "Nonnie" werd genoemd? En de jongste dochter van Frans Ros uit zijn eerste huwelijk; is dat soms Judith?

Enfin, maar even afwachten waar Donald mee op de proppen komt.

Succes en lieve groet, Wilhelmina.

Düren - 7 jul 2010 - 21:48

Excuus en correctie betreffende de geboortedatum van Ellen C.A. Baldinger.

Die moet 13(dertien) september 1903 zijn en niet de 19de zoals ik tot mijn schrik zie staan bij het nalezen van mijn eerste bericht.

Domdomdom, want mijn eigen moeder was geboren op precies dezelfde datum, maar dan als Anna Maria Bax en in Nederland! Wat is toeval:)!?

HG, Wilhelmina

Düren - 7 jul 2010 - 21:57

Hallo Wilhelmina,

Ik zeg altijd toeval bestaat niet. Maar om dan fouten te maken... Laten we het er maar op houden dat er te veel datums zijn om te onthouden.

Johanna Caroline Ros voor bekende Nonnie is inderdaad mijn schoonmoeder. En Judith is ook goed. Ik kan lezen dat u goed op de hoogte bent van de familie. Dit vind ik wel leuk om te lezen. Zelf Ben ik echt nog aan het ploeteren in de familie. De helft van de ooms en tante's kan ik niet. En de anderen helft kan ik maar vaag. Dat komt omdat mijn schoonmoeder erg vroeg is overleden en mijn man is toen bij zijn oudste broer in het gezin opgenomen. een gezin met zelf al 7 kinderen en toen hij er ook nog bij kwam was er nog minder tijd om kontakt te houden met iedereen vooral de familie die niet in het zuide wonen zijn daar de duppe van geworden. En nu, nu ik aan het uitzoeken ben kom je er achter dat er al veel mensen niet meer zijn endie er wel nog zijn die weten niet alles meer. En inderdaad de jongere generatie is niet zo snel met informatie te sturen. of laten helemaal niets van hun horen. Jammer maar hetis niet anders. Mocht er nog iets zijn van de familie waar ik u mee kan helpen laat het dan even weten.

Groetjes Beppie

Ps bij mijn gegevens staat mijn adres. Misschien is dat makkelijker.

Beppie van Doorn - 7 jul 2010 - 23:17

Hallo Wilhelmina,

Ik heb nog een vraagje aan u. In een vorig berichtje heeft u het over een oom Ventje.

Frederik Carolus Baldinger is dit oom Ventje. Hij is getrouwd met Vurgenie de Winter.

Ik ben de gegevens die u mij heeft gegeven van de familie Baldinger even in volgorde aan het plaatsen in mijn eigen gegevens en heb het idee dat het hier om de zelfde persoon gaat maar weet het niet zeker.

Groetjes Beppie

Beppie van Doorn - 11 jul 2010 - 09:22

Hallo Beppie,

 Dat zou kunnen als hij dezelfde geboortedatum heeft als Ellen Clara Adelheide Baldinger: 13 september 1903 en geboren werd in Batavia, aangezien Oom Ventje de tweelingbroer van haar, mijn schoonmoeder was.

Ik ben ook benieuwd of dit zo is. Graag wil ik het resultaat van je weten.

Succes gewenst en hartelijke groet,

Wilhelmina

Düren - 12 jul 2010 - 01:12

Hallo Willemina,

Ik heb geen geboortedatum van deze Frederik Carolus Baldinger  ik weet alleen zijn trouwdatum 6-8-1930 te Batavia en omdat u over een broer schrijft heb ik zo iets van zou hij dit dan zijn. Ik had gehoopt dat u er misschien iets meer van weet.

U schrijft trouwens over de naam van mijn schoonmoeder. Heeft u haar persoonlijk gekend????

groetjes Beppie

Beppie van Doorn - 12 jul 2010 - 01:50

Geboortedatum 27-08-1902 Batavia  Frederik Carolus Baldinger

Geboortedatum 13-09-1903  Batavia Roelof Ferdinand Baldinger

Geboortedatum 13-09-1903 Batavia Ellen Clara Adelheide Baldinger

Geboortedatum 09-11-1903 Batavia Roelof Ferdinand Baldinger

mvg-Ben

bron: RA almanak Ned Indie 1815-1942

ps in rood niet correct. Zie volgende bijdrage.

Ben Wegman - 12 jul 2010 - 09:29

Hallo Ben,

Bedankt voor de snelle reactie.

groetjes Beppie

Beppie van Doorn - 12 jul 2010 - 10:29

@ Beppie,

Foute vermelding gegeven.

Geboortedatum 09-11-1903  Batavia Roelof Ferdinand Baldinger moet zijn overlijdensdatum.

Sorry, mvg-Ben

Ben Wegman - 12 jul 2010 - 10:47

Beste Ben, Beste Beppie,

Hoe kan Roelof Ferdinand Baldinger als tweeling met Ellen Clara Adelheide geboren op 13-09-1903 te Bandung gestorven zijn op 9-11-1903?

Hij moet dan wel de Oom Ventje zijn die mijn man kende als vader van dochter Wiesje die eerst getrouwd was met De Sera ( samen dochter Blanche kregen) en later met Henkel.

Ik zal het overlijdensbericht van Wiesje nog opzoeken.

Volgens mijn man had Maria Constance Ros-Baldinger 1 dochter Betty; 1 dochter Hetty; 1 zoon Leo en als jongste zoon Frans. En was er uit een eerder huwelijk van F.A. Ros ene Wieke en ene Rudi geboren.

En daar was ook nog Tante Fanny die nooit gehuwd geweest is en gestorven is in Vaals. Zij was de bekende blonde variant met blauwe ogen in de verder Indisch uitziende familie.

Tante Marie heb ik nooit gekend. Zo ook niet mijn schoonmoeder Ellen. Toen ik met de familie kennis maakte (september/oktober 1967), was zij al in 1961 gestorven en was Robert Düren in 1964 al gehuwd met Jacoba Sophia Hasenbalg (*21-10-1921 in Poerworedjo, Indonesia. Geen kinderen).

Beppie, heb je nog geen antwoord van mijn zwager Donald? Eind juli zien we hem bij een etentje wegens mijn mans 73 ste verjaardag. We zouden dan eens een balletje kunnen opwerpen. Hij is nog werkzaam en druk, dus misschien helpt een beetje aanmoediging tussen de broers Düren.

Succes en hartelijke groet. Wilhelmina

Düren - 12 jul 2010 - 12:09

@ Wilhelmina,

Om misverstanden te voorkomen:

Geboortedatum 13-09-1903  Batavia Roelof Ferdinand Baldinger

Overlijdensdatum 09-11-1903 Batavia Roelof Ferdinand Baldinger

Geboortedatum 13-09-1903 Batavia Ellen Clara Adelheide Baldinger

Geboorteplaats van beiden niet Bandung maar Batavia. Of beide genoemde Roelof Ferdinand Baldinger 's dezelfde zijn weet ik niet, maar dat lijkt er wel op.

Ik ben niet bekend met de familie dus ik kan je daar ook niet verder mee helpen.

mvg-Ben

Ben Wegman - 12 jul 2010 - 12:27

Ja, Sorry Ben. Bandung zit meer in mijn hoofd kennelijk dan Batavia. Natuurlijk is Clara Adelheide in Batavia geboren.Jammer dat we met dit raadsel blijven zitten. Tot nu toe:)! Je kan niet weten.....

HG. Wilhelmina

Düren - 12 jul 2010 - 12:38

Hallo Wilhelmina,

Weet je zeker dat oom Ventje de tweelingbroer van uw schoonmoeder is????

Er is namelijk WAARSCHIJNLIJK nog een broer Frederik Carolus Baldinger deze is getrouwd met Vurgenie de Winter.

Hij is geboren 27-08-1902 Batavia volgens mij moet dit dan die oom Ventje zijn.

Maria Constance heeft 5 kinderen namelijk Elisabeth Constance(Betty), Rudy,Henriette(Hetty uit Vaals), Leo en Frans Arnold(vader van Judith)

En uit het eerste huwelijk Ros zijn 4 kinderen: Johanna Caroline(mijn schoonmoeder), Willem Victor, Jan Arnold, Louis Frans(Wieke).

die tante Fanny waar u het over heeft daar ga ik nog even navraag over doen bij de familie Vaals. Volgens mijn man zijn alle kinderen uit het huwelijk Ros-Baldinger blank

Dit is het voor zover even. Ik moet even de troep op ruimen die het noodweer hier vanmorgen heeft achter gelaten.

Groetjes Beppie 

Beppie van Doorn - 12 jul 2010 - 12:58

Hallo Wilhelmina,

Ik heb even na vraag gedaan bij een nichtje in Vaals.

Tante Fannie is in Nederland gekomen in 1952. Zij heeft altijd bij ons thuis ingewoond. Zowel eerst in Vaals, toen in Weert, daarna Tilburg en toen weer in Vaals. Ik heb, omdat ik nooit een oma heb gehad, haar altijd zo genoemd. Voor mij en Henk was ze ook een Oma.

 

Ze was geboren 19 april 1900 en zij is in 1975 gestorven en gecremeerd in Heeze (toen was in Heerlen of Kerkrade nog geen crematorium). zodoende.

 

Dus nog een zus van oma Baldinger. Er komen er steeds meer bij. Zij schrijft ook over oom Ventje. Daar heb ik nog nieuwe vragen over gesteld maar nog geen antwoord terug gehad.

Nu heb ik nog een vraagje weet u misschien uit hoeveel broersen zussen het gezin Baldinger bestaat????

 

Groetjes Beppie

Beppie van Doorn - 12 jul 2010 - 20:29


Geboorte Batavia 19-04-1900 Stephanie Marie Hubertine Baldinger

 

MVG-Ben

Ben Wegman - 12 jul 2010 - 21:48







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu