stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Ik zoek een foto van Dominicus Hercule Smith 31-10-1908 geboren Bangil 10e bataljon KNIL



Profiel afbeelding

Ik zoek op dit moment fotomateriaal van mijn opa Dominicus Hercule Smith. Geboren op 31-10-1908 te Bangil in Indonesie. Hij zat in de 10e Bataljon KNIL. Hij stierf in Japan kamp Hakodate 1 POW mei 1943. Zijn as ligt in Jakarta. Ik heb inmiddels veel informatie via internet gevonden. Ik mis alleen nog een foto hoe hij er uit heeft gezien.

Hij komt van een gezin met nog twee broers. Joop en Charles. Zijn ouders heten Christine Smith-Simon en Hendricus Marcus Smith. Allen helaas niet meer in leven.

Mijn opa is getrouwd met Daenah (mijn oma). De kinderen Hendrik, Johannes, Adolf, James (mijn vader) en Marie zijn nog in leven. Theo is in Indonesie overleden.

Wie kan mij helpen met het vinden van een foto van mijn opa. Een pasfoto is ook voldoende. Alvast dank voor juulie moeite. 

Rob Smith - 2 okt 2014 - 17:00

Elisabeth - 4 okt 2014 - 06:06


Dank je voor je reactie! De foto is bekend. Mijn vader is in 1995 ook nog naar Indonesie geweest en vond zijn urn in Jakarta. Net als zijn broers en zuster kan hij weinig van mijn opa herinneren. Volgens hem is geen fotomateriaal van mijn opa bekend. Laatst vonden wij wel via via een foto van zijn oudste zoon Theo (broer van mijn vader) die overleden is en een foto van de vrouw van de broer van mijn opa Joop. Dit gaf ons hoop dat er toch nog foto's van de familie in omloop is! Ook hebben wij een interneringskaart uit de Jappentijd (1943) van mijn opa gevonden met waardevolle informatie. Stap voor stap vinden we steeds hele kleine puzzeltjes....  

Inmiddels heb ik ook hulp gezocht bij het Rode Kruis, ambassade in Indonesie, Stichting vrienden van Bronsbeek, Stichting oorlogsgetroffenen oost, Nimh, Siap en Defensie. Aantal onderzoeken lopen nog of ik ben doorwezen naar andere organisaties. Tot nu toe nog geen foto van mijn opa. Ik hoop misschien op een pasfoto of groepsfoto met zijn Knil- maten te vinden. Ik vond nog wel een foto van de 10e bataljon met een verovering van een Japansevlag in Palembang uit 1942, maar weet niet of hij daar ook op staat....

Nogmaals bedankt voor je bericht. Hopelijk zijn er foto's van hem in omloop. We geven niet op!

Rob Smith - 4 okt 2014 - 08:33







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu