stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » GENS DATA



Profiel afbeelding

Weet iemand of er een goed alternatief is voor het overzetten van bestanden opgemaakt met GENS DATA (Windows versie), maar inmiddels wat gedateerd is ( versie 2001).

Heeft iemand hier ervaring mee?

met vriendelijke groet,

Bert Schreuders

Bert Schreuders - 10 aug 2008 - 14:02

Dag Bert,

Eigenlijk kan ik maar 1 ding aanraden, en dat is overstappen naar GensDataPro . Overstappen naar een ander programma geeft teveel kans op gegevensverlies, omdat er bij het overzetten via GEDCOM altijd wel wat fout gaat.

Ik neem hierbij nu even aan dat je op dit moment GD-win gebruikt. Klopt dat?

vriendelijke groeten,

Enno

Enno Borgsteede - 10 aug 2008 - 15:21

Helemaal met Enno eens. Ik ben zelf met GD90 (DOS) begonnen en ben steeds met de nieuwere programma's van de NGV verder gegaan. Nu heb ik dus GensdataPro (Windows Vista).

jacobus - 10 aug 2008 - 17:15

Bedankt Enno en Jacobus. Nu jullie zo eensgezind zijn, denk ik dat ik dus deze nieuwe software moet aanschaffen. Ik werk overigens nog met Windows XP Professional. Werkt het programma daar ook mee?

en is conversie van de bestanden naar de nieuwe omgeving gegarandeerd?

War schaf ik Gens DataPro aan?

met vriendelijke groet,

Bert

Bert Schreuders - 10 aug 2008 - 20:50

Je kunt beginnen met de website van de Nederlandse Genealogische Vereniging. www.ngv.nl.

Links bij de functionele afdelingen vind je GensdataPro. De weg wijst vanzelf. Ik heb nog nooit problemen gehad met conversie van mijn vele bestanden. Gensdatapro heeft ook een voortreffelijke helpdesk, zo is mij verteld. Die heb ik nog nooit nodig gehad, terwijl ik een redelijke computerleek ben.

jacobus - 10 aug 2008 - 21:07

Dag Bert,

De link in mijn vorige bericht brengt je rechtstreeks naar de site van het programma zelf, maar zoals Jacobus zegt kan je ook bij de NGV terecht. Mogelijk kan je daar ook nog korting krijgen omdat je een eerdere generatie van GensData hebt.

Ik gebruik het trouwens zelf niet, maar heb het wel getest met Windows XP Home, dus ik ga ervan uit dat het met Professional ook wel werkt. Bij twijfel zou je overigens ook nog te raden kunnen gaan bij de maker. Die heeft namelijk een eigen website .

Je kunt als je wilt trouwens ook de demo-versie downloaden om uit te proberen of die je huidige bestanden ook kan lezen. Je kan dan waarschijnlijk niets van je huidige gegevens wijzigen, maar je ziet wel direct of het werkt. Ik raad je echter aan om dan vantevoren toch even een backup te maken.

vriendelijke groeten,

Enno

Enno Borgsteede - 10 aug 2008 - 23:25


Hallo Bert,

Geen enkel probleem met Window XP Pro met GensDataPro en inderdaad een heel goede helpdesk.

Groeten,

Ria

Ria Hendriks - 10 aug 2008 - 23:43







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu