stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Westfalen komt op bezoek: Oostgelderse Contactdag, deze zaterdag (20 september), in Groenlo



Profiel afbeelding

De derde zaterdag in september, traditiegetrouw de dag van de Oostgelderse Contactdag in Groenlo!

Op zaterdag 20 september 2008 wordt voor de 13e keer de Oostgelderse Contactdag voor Genealogie, Boerderij- en Streekgeschiedenis gehouden.
Dit jaar staan op de Contactdag de grensoverschrijdende familiecontacten centraal. In de afgelopen eeuwen kwam arbeid over de grens veelvuldig voor. Dit leidde heel vaak ook tot huwelijken over de grens en nakomelingen met voorouders aan beide zijden van de grens. Voor genealogen levert dit extra zoekwerk en vaak interessante contacten op. Om deze genealogen op weg te helpen zijn op deze Contactdag informatiebronnen van beide zijden van de grens (Oost-Gelderland en Westfalen) aanwezig.

Als standhouders treft u aan genealogische, oudheidkundige en cultuurhistorische verenigingen uit zowel Oost-Gelderland als het aangrenzende Westfalen. Verder musea die zich bezighouden met boerderij- en streekgeschiedenis, uitgevers van (streek)geschiedenis, regionale archieven, bibliotheken, aanbieders van genealogische computerprogramma's, antiquariaten enz.

De Contactdag wordt gehouden in het Cultureel Centrum ?De Bron?, Buitenschans 1, 7141 EK Groenlo. Bezoekers zijn welkom van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is evenals de vorige keren weer gratis.

Deze Contactdag wordt gezamenlijk georganiseerd door de volgende organisaties:

  • Oostgelderse Stichting voor Genealogie en Boerderijonderzoek (OSGB);
  • Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Achterhoek en Liemers;
  • Oudheidkundige Vereniging Groenlo;
  • Landeskundliches Institut in Vreden, Duitsland
Voor nadere inlichtingen over deze Oostgelderse Contactdag kunt u terecht bij de voorzitter van de Werkgroep Ben Verheij, tel. 0544-462032 of bij Johan Hiddink, tel. 0318-618618.

Mgr Dirk van Leeuwen - 18 sep 2008 - 14:22







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu