stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Nagler/Naagler/Nagelaar uit Walters?



Profiel afbeelding
Op 7 maart 1745 trouwt in Wanneperveen Hendricus Frederick Naagler met Hermpjen Harms. Er staat vermeld dat hij "van Walters" komt. 
De plaats Walters is niet te vinden. Aangezien Naagler duits klinkt (en daar als Nagler veel voorkomt), vermoed ik dat hij daar misschien vandaan komt. Wat qua naam in de buurt komt: Waltersdorf :     onder Bogen, Baden-Würtemberg en Beieren, Duitsland. Waltershausen: onder Mellrichstadt, Baden-Würtemberg en Beieren, Duitsland. Waltersleben:    onder Weissensee, Oost/Duitsland.   De achternaam wordt ook gespeld als Nagler of Naglar, terwijl zijn kinderen Nagelaar heten. Verschillende kinderen en kleinkinderen zijn schippers. Ze noemen hun kinderen Johannes, Anna Catharina, Jentjen, Hendrikjen, Hermen, Christina Maria en Koopjen.
Kan iemand mij verder helpen met de afkomst van deze Hendricus Frederick Naagler? En wat doet hij in Wanneperveen rond 1750?
Groeten, Emile

Emile de Kleine - 15 feb 2011 - 09:48


Ik vind hier:

http://gedbas.genealogy.net/

wel enkele Naglers die uit Walldorf bij Meiningen in Thüringen komen. Tijd en namen lijken passend.

Weet iemand hoe ik hier verder kan zoeken?

Groeten,

Emile

Emile de Kleine - 28 feb 2011 - 21:54







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu