stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Zoek preciese doopdatum van Johann Theodor Kuhr geboren ca. 1741 in Essen aan de Roer, Duitsland



Profiel afbeelding

Via Genver kun je in Familysearch meteen een link vinden met afbeeldingen van de echte Nederlandse en Belgische akten. Weet iemand de directe toegang, websiteadres van Familysearch tot de kerkboeken van Essen in Duitsland?

Ik zoek de preciese doopdatum van Johann Theodor Kuhr, die volgens de huwelijkse bijlagen van één van zijn zonen, geboren was in Essen aan de Roer. In de overlijdensinschrijving van Johann Theodor stond dat hij 70 jaar was toen hij in 1811 overleed. Hij werd dus ca. 1741 gedoopt. Zijn eerste vrouw was Willemina vom Ende, zijn tweede Anna Wilhelmina Bungart (Bungert, Bongars, Bongart) en zijn derde vrouw Johanna Goessen (Goossen, Gozens). Het kind van vom Ende en de eerste vier kinderen van Bungart werden ook in Essen aan de Roer geboren. Het vijfde kind van Bungart werd in Culemborg geboren. Het eerste kind van Goessen werd in Culemborg geboren, maar haar volgende en laatste twee kinderen werden in Essen aan de Roer geboren. Van de eerste twee huwelijken weet ik de data niet, maar die waren in ieder geval in Duitsland, ik weet niet of de huwelijks plaats persé Essen is. Het huwelijk met Goessen was in Culemborg en Goessen werd in 1750 in Ter Borch, Doesburg geboren volgens haar inschrijving in het bevolkingsregister van Delft. De bevolkingsregisters zijn niet altijd betrouwbaar heb ik gemerkt, want een aantal van de kinderen die in Essen geboren werden, stonden in diverse bevolkingsregisters als geboren in Culemborg, omdat ze daar het laatst gewoond hadden.

Via de doopinschrijving van Johann Theodor Kuhr hoop ik ook de namen van zijn ouders te weten te komen. In Familysearch Essen zijn verschillende echtparen Kuhr te vinden rond die tijd, maar zijn naam komt er niet in voor als kind maar wel als vader in combinatie met vom Ende en Bungart. Daarom denk ik eigenlijk dat hij niet in Essen gedoopt is en hoop ik een link naar de echte inschrijvingen te vinden zodat ik daarin kan zoeken.

Het gaat mij dus alleen om de preciese doopdatum in Essen aan de Roer en de ouders van Johann Theodor Kuhr.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Karin Riper

Karin Riper - 18 sep 2014 - 22:17

nog niet de oplossing

 

Johann Theodor KÜHR

♂ Johann Theodor KÜHR

Eigenschaften

ArtWertDatumOrtQuellenangaben Name Johann Theodor KÜHR      


Ereignisse

ArtDatumOrtQuellenangaben No data available in table

Ehepartner und Kinder HeiratEhepartnerKinder   Anna Wilhelmina BUNGART

Frans Mirandolle - 18 sep 2014 - 22:26

even hier kijken: http://www.genealogieonline.nl/genealogie-thepass/I967.php

 

Persoonlijke gegevens Johann Theodor Kuhr Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

  • Hij is overleden.

Gezin van Johann Theodor Kuhr

Hij is getrouwd met (1) Anna Wilhelmina Bungart.

Kind(eren):

  1. Johanna Maria Francisca Kuhr  1775-????

  2. Wilhelmus Jacobus Kuhr  1771-1821 Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

  3. Johanna Christina Elisabeth Kuhr  1769-????

Hij is getrouwd met (2) Maria Bongers.

Frans Mirandolle - 18 sep 2014 - 22:31


Bedankt voor je reactie Frans,

Zowel met Arthur Fickel als met Thepass heb ik al eens contact gehad hierover. Beiden komen ook nog niet verder dan Johann Theodor, geboren in Essen. De gegevens die zij hebben had ik ook al gevonden. Zijn zoon en die van Anna Wilhelmina Bungart, Wilhelmus Jacobus is naar Ned.-Indie vertrokken met zijn gezin en hij is daar ook overleden in 1821. Hij was de stamvader van deze familie Kuhr in Ned.-Indie. Zijn zoon Cornelis, geboren in Delft en gehuwd in Indie met 1 du Riel Razoux en 2 en 3 twee zusjes Hillebrandt, is de volgende voorouder. Uit het derde huwelijk met Anna Charlotte Hillebrandt komt de volgende voorouder, Henri Theodore.

Maria Bongers had ik ook al gevonden, maar ik denk dat het dezelfde persoon is als Anna Wilhelmina Bungart, ook wel vermeld als Bongers en met voornamen werd het vroeger ook niet altijd zo nauw genomen.

Ik heb de vraag op het forum onderzoek in Duitsland geplaatst omdat het om de doop en de ouders in Duitsland gaat.

Karin Riper

Karin Riper - 18 sep 2014 - 23:17







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu