stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 1359

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Ik weet dat dit ds. J. Koopmans jr. is, want dat staat eronder ;-)

Vraag over deze afbeelding gesteld

Ik wil de relatie weten tot mijn betovergrootvader Fake Moet die ook predikant was en in dezelfde tijd heeft geleefd (+1911). Een ingelijste foto van de man komt namelijk uit de nalatenschap via mijn grootmoeder.Ik heb tot begin maart altijd gedacht dat het mijn betovergrootvader zelf was, tot ik zijn ware identiteit ontdekte.

Steekwoord(en)

predikant dominee koopmans fake moet kerk ds. 

Vraagsteller

An Anderiesen





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 2 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Er was een scheuring in de gereformeerde kerk. Er werden pogingen gedaan om de zaak weer te lijmen. Ds. J. Koopmans heeft daarbij een rol gespeeld. Hij was op dat moment predikant in Naaldwijk. Daarvoor in Heerjansdam. Misschien is dat de link.
 

Nicolette Jentink

Hoi Nicolette, ik was vergeten dat ik deze zoekvraag - jaren terug - ooit had gedaan, maar het is inmiddels opgelost. Hij is ook predikant geweest in Raamsdonksveer en bediende daarbij deels de kerk in Drimmelen. Zo is hij gelinkt aan de familie van mijn opa die daar woonde en die catechisatie van hem gehad moet hebben. Mijn overgrootvader heeft met hem in de kerkenraad gezeten en een oom van mijn oma was meester aan de school die ds. Koopmans mede heeft opgericht. Wel een link met mijn beide grootouders dus, maar niet rechtstreeks met mijn betovergrootvader van oma's kant.

An Anderiesen

Heeft u ook een suggestie?