stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » [persbericht] MyHeritage neemt sociaal familienetwerk Kindo over


Profiel afbeelding

Het volgende persbericht bereikte mijn inbox:

 

MyHeritage neemt sociaal familienetwerk Kindo over

MyHeritage en Kindo gaan samen het meest uitgebreide online forum voor families opzetten.   

 

London, Engeland en Tel Aviv, Israel - 23 september 2008 - MyHeritage, één van 's werelds populairste familie-websites, bericht vandaag de overname van sociaal netwerk Kindo. MyHeritage heeft wereldwijd meer dan 25 miljoen leden en staat bekend om zijn krachtige technologie. Daartoe behoren ook Smart Matching en foto-tagging, technieken die familieleden niet alleen in staat stellen hun familiegeschiedenis uit te zoeken maar ook om onderling contact te houden. Het Kindo-team, met zijn uitgebreide ervaring met sociale netwerken, zal MyHeritage gaan helpen de ambitie van het bedrijf te vervullen om van MyHeritage hét Facebook voor families te maken. Als onderdeel van deze nieuwe ontwikkeling zal MyHeritage een commerciële vestiging in Londen opzetten.

 

"Door het Kindo team toe te voegen aan MyHeritage zal het bedrijf families over de hele wereld nog beter met elkaar kunnen verbinden?, zei Gilad Japhet, oprichter en CEO van MyHeritage. ?De combinatie van onze innovatieve, gesofisticeerde technologie en Kindo's sociale netwerk- en marketingexpertise zal onze positie als leider in deze branche zonder meer versterken. Kindo is heel succesvol geweest in het opzetten van een vriendelijk soort dienstverlening en heeft zowel een uitstekende reputatie als een prima groep gebruikers."

 

MyHeritage, door CEO Gilad Japhet opgezet, helpt mensen over de hele wereld met het ontdekken van en het contact leggen en communiceren met een uitgebreid familie-netwerk, evenals het uitzoeken van hun familiegeschiedenis.

 

Het project is uniek in zijn internationale bereik; de site is tot op heden vertaald in 25 talen, en meer zullen er volgen. Die indrukwekkende groei is gebaseerd op de groeiende behoefte van families om contact te houden, over elkaar te horen en foto's te delen. Toegang tot MyHeritage is te krijgen via internet of door een simpel gratis software-programmaatje te downloaden. Het combineren van MyHeritage en Kindo zal een groter familienetwerk creëren, met een duidelijke meerwaarde voor zijn gebruikers.

 

Het Kindo team in Londen zal een integraal deel worden van MyHeritage. Samen met MyHeritage zullen ze MyHeritage's visie om hèt Facebook voor families te worden gaan verwezenlijken. Gebruikers van Kindo zullen toegang krijgen tot de technologie van MyHeritage. Dit zal hen in staat stellen nog meer over hun familiegeschiedenis te leren en te ontdekken. Ook zullen ze gebruik kunnen maken van de foto-tagging techniek van MyHeritage, een techniek die mensen op foto's automatisch scant en vervolgens herkent. Dit zal het makkelijker maken voor families om hun foto's te organiseren, te zoeken en te delen. 

 

"MyHeritage en Kindo delen een ambitie voor de toekomst van families online. Allebei willen we mensen een gemakkelijke en leuke manier bieden om contact te houden, evenementen te organiseren, herinneringen te delen en de banden te versterken tussen mensen op verschillende plekken", verklaarde Nils Hammar, mede-oprichter van Kindo. Bij Skype hebben we gezien hoe krachtig het internet kan zijn om families met elkaar in contact te brengen" en nu willen we daarin een stap verder gaan met MyHeritage."

 

 

About MyHeritage

MyHeritage is opgezet door een team van mensen die een passie voor genealogie en een goede kennis van de internettechnologie gemeen hadden. MyHeritage is nu een van 's werelds grootste online-netwerken voor families en de twee na grootste familiegeschiedenis-website. MyHeritage is beschikbaar in 25 talen en is een basis voor meer dan 25 miljoen familieleden en 260 miljoen profielen.  Het bedrijf is gevestigd in Bnei Atarot bij Tel Aviv, Israël. Voor meer informatie: zie www.myheritage.com .Hier kun je een video vinden over de nieuwe foto-tagging techniek van MyHeritage : http://www.myheritage.com/blogs/companyblog/2008/09/get_to_know_our_smart_new_phot.html

 

Over Kindo:

Kindo werd opgezet in 2007 in Londen. Het is een internationaal online familienetwerk platform voor alle generaties. Op de website van Kindo kunnen gebruikers gratis hun stamboom bouwen en contact houden met hun dierbaren. Kindo is beschikbaar in 17 talen, bijvoorbeeld in het Arabisch, Chinees, Russisch en Hindi.  Investeerders in het bedrijf zijn The Accelerator Group (TAG), Stefan Glänzer (last.fm , myblog.de , ricardo.de ) en Ambient Sound Investments (ASI), het investeringsfonds van de oprichters van Skype.   Voor meer informatie, zie http://kindo.com


Bob Coret

Ik ben vanaf het begin  gebruiker van Pro-Gen. Ik heb via Ged-Com ook Myheritage uitgeprobeerd.

Ik vind het een heel mooi programma, vooral met foto's, alleen bij het converteren van de Ged-Com gaan een aantal gegevens verloren. Is er al iemand die daar een oplossing voor bedacht heeft ?

Hans

Hans van der Linden

Dag Hans,

Voor GEDCOM-problemen heb je vaak geen standaard-oplossingen. Pro-Gen en andere Nederlandse programma's gebruiken eigen variaties voor gegevens als ondertrouw en dergelijke, en de internationale programma's snappen daar logischerwijs niets van.

Als je geluk hebt stopt het programma van My Heritage de niet herkende gegevens in de opmerkingen, maar als het om veel gegevens gaat kan ik me voorstellen dat je die niet allemaal handmatig wilt verwerken.

Misschien kun je hier of in het software-forum een keer uitleggen welke gegevens precies misgaan.

vriendelijke groeten,

Enno

Enno Borgsteede

Hallo Enno,

Dat zijn noal wat gegevens die of niet overgenomen worden of ergens anders gezet worden;

Voor geboorte, huwelijk en overlijdens akten wordt de bron en het aktenummer niet meegenomen.

Ook worden geboorten en overlijdens bij feiten gezet. Beroep staat bij info, maar wordt ook nog eens bij feiten gezet. Voor gegevens van vor 1811 wordt als er geen geboortedatum is, de doopdatum bij feiten gezet. Dat zou dan gezet moeten worden bij geboorten cq dopen. Doopgetuigen worden helemaal niet overgenomen en ook geloof niet. enz. enz.

Dus om alles kloppen over te zetten zal de gedcom module van Myheritage moeten zien dat het gedcom is gemaakt door pro-gen (of welk ander genealogieprogramma) en dan automatisch de juiste Tags op de juiste plaats zetten. Dan wordt Myheritage pas echt uitwisselbaar. In mijn pro-gen bestand staan inmiddels ruim 13.000 personen, dus als de conversie nie vlekkeloos gaat is er geen beginnen aan om te wisselen naar een ander genealogie programma. Het lijkt mij eenvoudig om de gedcom van pro-gen naar de ged-com van Myheritage te leggen en de gegevens goed is te lezen.

Ik roep dus de makers van Myheritage op om dit probleem op te lossen, maar misschien hieeft iemand dat al eens gedaan.

groet Hans

Hans van der Linden


Dag Hans,

Er zal op de site van My Heritage ongetwijfeld wel een mogelijkheid zijn om deze problemen te melden, maar je moet je denk ik wel afvragen of dat ook echt de moeite waard is. Ik gebruik My Heritage zelf vooral als 2e platform om contacten te leggen, en daarbij maken de fouten die ook bij mijn GEDCOM's optreden me eigenlijk niet echt veel uit.

Het programma van My Heritage ziet er goed uit, en het heeft een aantal leuke functies, maar een overstap zal ik ook zelf niet maken. Het mist namelijk net een paar functies die ik essentieel vind, die ik in PAF vrij vaak gebruik, en een daarvan is het zoeken van dubbelen. Ten opzichte van Pro-Gen kan je denk ik wel een soortgelijk verhaal bedenken, want het programma houdt zo te zien ook geen rekening met de Nederlandse tussenvoegsels.

Omdat je gegevens je belangrijkste investering zijn, heb je denk ik eigenlijk geen andere keus dan gewoon bij Pro-Gen blijven, en My Heritage alleen als (2e) contactplatform gebruiken. Ik weet uit ervaring dat het op dat gebied ook wel wat oplevert, en dan vooral met relatieve beginners.

Voor mijzelf is Genealogie Online nog steeds platform nummer 1, en als het goed is kan je GEDCOM-problemen hier gewoon aan Bob voorleggen. Ik neem aan dat hij voor Pro-Gen al een goede import heeft, en een stamboom hier levert me ook al heel wat op.

vriendelijke groeten,

Enno

Enno BorgsteedePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!