stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Alledaags Archief


Profiel afbeelding

Het volgende interessante bericht bereikte mijn mailbox (heb de RSS feeds van onderstaande site ook toegevoegd aan de Andere fora & blogs pagina):

Met veel plezier introduceer ik bij u de weblog Alledaags Archief: www.alledaagsarchief.nl .

Inhoud

Alledaags Archief gaat over alle mogelijke onderwerpen uit de geschiedenis van alle mogelijke Nederlandse regio?s, ook over uw mooie, historisch interessante provincie Zuid-Holland. Op de weblog Alledaags Archief schrijf ik iedere dag één kort bericht, geïnspireerd op het actuele nieuws. Ik leg vervolgens een relatie met beschikbare archiefstukken in de Nederlandse archieven. De relatie kan helder zijn of vergezocht, maar leidt altijd naar interessante informatie in de archieven en een aardig verhaal over het archiefstuk.

Doel

Het doel van Alledaags Archief is het grote publiek kennis te laten maken met de enorme rijkdom aan verhalen in de Nederlandse archieven. De los-vast relatie die ik leg met het dagelijks nieuws, toont aan dat je over elk onderwerp goed, interessant en rijk archiefonderzoek kan doen. Niks hoogdravends, niks uitvoerigs. Laagdrempelig, vluchtig, interessant en snel, zoals dat nu eenmaal hoort bij een weblog.

Beschouw dit bericht alstublieft niet als spam. Alledaags Archief is geen commercieel initiatief en er wordt niets op verkocht. U ontvangt dit bericht omdat u behoort tot de doelgroep van geschiedenisliefhebbers.

Kijk dus ook eens op de weblog Alledaags Archief, overweeg een kort bericht aan uw leden en laat hen kennismaken met de rijke verhalen in de Nederlandse archieven.

Met vriendelijke groet,

Raymond Uppelschoten

Alledaags Archief

Bob CoretPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu