stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Update online inzien akten BHIC


Profiel afbeelding

Nog een aanvulling:

Stadsarchief Den Bosch ook gratis aktes inzien en downloaden van o.a. Den Bosch, Engelen, Bokhoven, Empel.

mvg, Masje II

Masje II

Er zijn wel aktes gratis online in te zien, zoals blijkt uit de volgende opmerking van het BHIC op hun website onder de button Nieuws: "Van de Doop-, Trouw- en Begraafboeken van de plaatsen in ons lokale werkgebied zijn vanaf nu ook de gedigitaliseerde aktes als scan gratis beschikbaar". Zie bv. de DTB's van Heesch.

Welke gemeenten dit verder betreft moet je dan weer halen uit het kaartje waarop het lokale werkgebied in blauw is aangegeven ( http://www.bhic.nl/index.php?id=188 ). Nogal omslachtig. Duidelijker was geweest om onder de kop "Wat zit er in?" achter de plaatsen te vermelden of er scans online in te zien  zijn.

Bovendien is de provincie Brabant een heel stuk groter dan het "lokale werkgebied", dus daarvoor blijven we (voorlopig) aangewezen op de hierboven reeds genoemde andere websites.

Groet, Hellen

Hellen


Allen vriendelijk dank voor de reactie(s) en ja van het archief Eindhoven, Het Markiezenhof, Tilburg, West-Brabant was dat mij bekend heb ook daar dankbaar gebruik van gemaakt.

Zal bij het BHIC is verder gaan snuffelen welke scan er online staan.

Vr.gr. Wil W.

WATPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu