stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Help mij het Stamboom Forum te redden



Profiel afbeelding
Nogmaals..... Natuurlijk kan Bob geen antwoord op alle suggesties geven!
En daar is Jacobus weer.... we stellen totaal geen eisen aan Bob!
Hij heeft vastgestelt dat er iets gedaan moest worden, anders gaat de stekker eruit.
Wij ondernemen meteeen aktie en vervolgens hoor of zie je niets, zelfs geen kattebelletje dat hij alles gelezen heeft (of nog moet lezen) en er op terugkomt.
Natuurlijk hadden we dan rustig afgewacht wat hij dan van plan is met ald die suggesties.
Het is onmogelijk om even iets uit de mouw te schudden, daar moet goed over nagedacht worden en juridisch potdicht zijn, zodat Bob voortaan verschoond blijft van dreigementen met juridische stappen.

WE WILLEN HEM HELPEN, NIET DE GROND IN BOREN!

En nu.............. Nu is alles wel gezegd en laten we met z'n allen radiostilte in acht nemen!!!!

Evelien

Evelien - 31 jul 2009 - 00:41

Heel jammer hoor! Ik hoop dat U het kan redden.

Hetty

Hetty Hermina Krucke - 31 jul 2009 - 07:18

Het lijkt me goed om duidelijk te stellen dat

1. Bob eigenaar is van deze site en dus zijn regels kan stellen mbt gebruik, ben je her niet mee eens, verdwijn dan!

2. juridische aspecten minder dwingend zijn dan de normale fatsoensregels in de omgang met elkaar

3. het aan te raden is dat gebruikers een "fout "bericht eenvoudig kunnen melden aan (sub) beheerders zodat die reactie(s) van de site kunnen worden verwijderd. Hierdoor kost beheer ook minder tijd!

Dit soort gekibbel komt jammer genoeg regelmatig in elk forum terug en het zou zonde zijn als 1 of enkele forumleden er aan bijdragen dat het forum gesloten moet worden...

Kortom: ga door op de ingeslagen weg maar haal de touwtjes wat strakker aan.. ik ben graag bereid je hierbij te helpen want het Stamboomforum moet blijven!

Jos van Rijn - 31 jul 2009 - 09:30

"Jacobus, ik verklaar bij deze dat ik een besluit van Bob zal respecteren.

Wat doe jij ?

Groetjes, Maikel ".

Ik sta 100% achter de eigenaar/beheerder en zal zijn besluit onvoorwaardelijk respecteren!

Dat weet hij overigens al enige tijd. Ik heb het hem - geheel vrijwillig - aangeboden.

Nu neem ik de radiostilte weer in acht.

Wat mij betreft mag dit onderwerp worden afgesloten.

Ik doe een dringend beroep op alle lezers om niet meer te reageren en om niet in te gaan op provocaties.

Met vriendelijke groet,

Jacobus Hageman.

Jacobus - 31 jul 2009 - 09:41

Bij nader inzien plaats ik alsnog mijn reactie.

Beste Jacobus.

Hoe kun jij nou 100% achter Bob staan.

Jij bent juist degene die het Bob moeilijk maakt.

Je bent het met( iedereen )eens, maar in de praktijk zie je daar weinig van terug.

Ik kan absoluut geen begrip/ respect (op welk vlak dan ook) meer voor je opbrengen.

Niet alleen Bob word het moeilijk gemaakt, maar het hele gezin.

Hierbij dan ook een vriendelijk verzoek aan jou gericht.

Trek de bedreigingen tegen Bob  in, en ga op vakantie.  Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Destijds heb je beloofd " met een schone lei ' te beginnen.

Daar had ik het volste vertrouwen in, er is weinig van terecht gekomen.

Maar er is altijd een herkansing.

Vriendelijke Groet.

Willemina.

Willemina.

Willemina Meijer - 31 jul 2009 - 10:41

Beste Bob,

Je hebt een probleem voorgelegd via het Forum en een open vraag gesteld, om je te kunnen beraden op een beslissing. Een beslissing nemen is een momentopname.

Ook ik lees als heel veel andere leden, met verbazing de discussies, reacties, gekift en probeer niet te reageren, want iedere keer blijkt, nu er meerdere nieuwe onderwerpen zijn gestart over hetzelfde, dat men voorbij gaat aan de vraag en vervalt in persoonlijke opmerkingen.

Het heeft me veel tijd gekost om alleen al de berichten over de afgelopen dagen te lezen, laat staan er een oordeel over te geven. Laat staan dat jij hier iets aan hebt.

Wat is er geleerd uit wat hieraan vooraf is gegaan? Wie bepaalt of een discussie is gesloten of legt een ander een beperking op? Dat doet alleen Bob, of een door jou aangestelde moderator en zeker geen forumleden.

Ik heb lang nagedacht, langer dan 10 minuten, zorgvuldig mijn woorden gekozen, en wil  daarom uiteindelijk toch reageren op je verzoek, want daar gaat hem om. Ik ben zo vrij om enkele goede tips die gedaan zijn, aan te halen. Fijn dat er velen zijn die positief met je meedenken.

1. Bij deze biedt ik mijn hulp aan om het Forum in stand te houden. Hoe wordt ik moderator? Wie volgt?

2. Dat kan alleen als jij je niet laat wegzetten. Respect.

3. Probeer zekerheden in te bouwen en zichtbaar te maken voor de lezers en deelnemers, wie er aan het woord is. Voorbeeld: Het deelnemen aan een forum alleen beperken voor leden; als je bestand staat op Genealogieonline en je derhalve een profiel hebt. Rotte appels er uit.

4. Weg met de handjes, vervangen door een belletje (meldt dit bij de moderator) met puntenlijst, email naar moderators, zoals hiervoor werd voorgesteld.

5. Pas de netiquette iets aan. Gebruik bij het plaatsen van een bericht alleen nog maar in 1 lettertype, zonder kleurtjes, geen woorden met meer dan 1 hoofdletter, niet in vet en vooral de uitroepteken is verboden.

Wil je een bericht sturen zonder genealogische inhoud (dus persoonlijk), denk 10 minuten na voordat je hem instuurt. Het gegeven "actieve deelnemer aan het forum" wordt anders vertroebeld. Vooral de smily moet vaker gebruikt gaan worden Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

6a. De moderators grijpen in, zodra er een regel wordt overtreden en daar is geen discussie over mogelijk.

6b. De moderators reageren op het belletje, overlegt met minimaal 1 andere moderator en plaatsen een reactie onder de naam "moderator", zonder het bekend zijn van een naam.

6c. De weggelopen moderators: vreselijk dat het zover is gekomen. Alsjeblieft, ik weet hoeveel pijn het doet als je het gevoel hebt niet gesteund te worden, maar ik neem aan dat Bob niemand wil krenken. Probeer het een plekje te geven, en kom terug zodra alles naar wens is verbeterd. Accepteer excuses en praat er over mee. Jullie verdienen veel respect. Net als jij, Bob. Net als de Forumleden.

7. Tot nu kunnen slechts enkelen blijkbaar prive met een moderator of jou, Bob, mailen. Beter is dat iedereen dat kan via het belletje.

Het doet me veel. De moderators en jij hebben me in het verleden geweldig geholpen toen ook ik onheus werd bejegend door een "forum-lid". Het was een zware tijd, die adequaat is opgepakt. Ook de BCC werd direct ingevoerd toen bleek dat er misbruik werd gemaakt. Er zijn al zoveel maatregelen genomen door de moderators en jou die een verbetering zijn voor het Forum en de andere kindjes die je hebt opgezet. Het Forum, waar leden zich dienen te houden aan regels, zo niet, ga je naar een ander Forum. Wees er trots op dat zoveel genealogieliefhebbers een bijdrage leveren en geleverd krijgen, hoe groot of hoe klein ook, maar inhoudelijk van waarde, waar de hobby genealogie mee gediend is.

Een beslissing nemen is een momentopname. Op dat moment neem je altijd de juiste beslissing. Soms, achteraf, na het overzien van omstandigheden, kun je je afvragen of de genomen beslissing wel de juiste was. Dan kan een sorry voldoende zijn. Welke beslissing je ooit neemt, op het moment van keuze, is het een juiste beslissing.

Ludmilla van Santen - 31 jul 2009 - 12:12

Ben het eens met een van de reacties dat men niet annoniem of onder een pseudoniem kan en mag reageren.

Mensen die stoere taal menen te kunnen bezigen moeten ook zo stoer zijn om hun identiteit kenbaar te maken.

Meerdere reacties op een bericht zou gelimiteerd moeten worden ( behalve bij dit steunbericht).

> 25000 leden / geinteresseerden, dat moet toch een flinke steun / motivatie voor je zijn.

Binnen dit forum hoort men geen onvertogen woorden te gebruiken.

Fouten maken we allemaal. Helaas zijn steeds meer mensen steeds vaker en sneller op hun tenen getrapt.

Het is een prachtige club. Ga door zo.

Abel.

Water Mulder te Eabele - 31 jul 2009 - 13:27

Het is onmisbaar, het was prettig alle mededelingen te zien, meestal mis maar soms was het raak.

jmhoms - 1 aug 2009 - 01:24

Beste Bob,

Een klassiek geval in het Forumgebeuren waar elke grote website vroeg of laat mee te maken krijgt en meestal betrekking heeft op botsing van karakters!

Vaak is de verdeling van bevoegdheden (moderatoren etc.) niet geheel doorgesproken met diegenen die zich belangeloos inzetten voor een Forum, en dit mede draaiend houden.

Bezit zelf al jaren een website met Forum en stuur eerst een ban-waarschuwing en daarna bij herhaling de ban onder het motto - ik betaal dus ik bepaal -!

Er zijn altijd, en op welk Forum dan ook, "mestkevers" die de boel trachten te verzieken alleen om het denkelijke feit dat de dagelijkse opgedane ergenissen met anderen te "delen".

Belangrijk is dat men in alle openheid de discussie aangaat en niet met PM's de boel draaiende tracht te houden, mensen willen weten wat er in die PM's staat, niet onlogisch.

Er wordt op je website teveel met PM's gewerkt, zie dit zoveel als mogelijk te vermijden, net zogoed als de (juridische!) duimen. Nieuwkomers weten niet wat het is en werkt bij voorbaat irritatie in de hand door een snippig terechtwijzing door een outsider van het Forum. En dan begint het "feest" van voren af aan!

Begin met de verwijzing naar de Huisregels bij "verstoring" en kijk tevens of deze nog aan de tijd zijn.

Verwijder alle toeters en bellen van je website, het maakt het ook voor nieuwkomers overzichtelijker en de website toegankelijker.

Spreek met moderatoren goed af wat wel en NIET tot hun toebedeelde taken behoort en pleeg regelmatig overleg met elkaar.

En tot slot zou ik willen opmerken dat een samenkomst met koffie en gebak ook veel leed de wereld uit kan helpen. Als moderatoren weglopen dan is er al een tijd iets aan het "voorslepen" wat uitgesproken dient te worden en niet op de lange baan geschoven dient te worden.

Gebrek aan tijd is geen excuus, het is een kwestie van prioriteiten stellen. Begin er anders niet aan!

Zou zo zeggen, begin eens met praten Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

, en leg uit dat het beheren van een website zoals Stamboom geen simpele zaak is. Ga niet oeverloos zeveren maar probeer tot elkaar te komen op basis van de juiste argumenten. Goede moderatoren moet je Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

! Als het kan elke dag.

Wens je veel wijsheid en sterkte toe.

Vrielink - 1 aug 2009 - 06:42

Ben het eens  met Vrielink, Evelien, Wilhelmina en eerder denk ik er niet aan om nog terug te komen

Dirk

D.C.Sintmaartensdijk - 1 aug 2009 - 08:46

Hier ben ik het volkomen mee eens.

 

Bedankt Vrielink voor je waardevolle reactie.

 

 

" Vaak is de verdeling van bevoegdheden (moderatoren etc.) niet geheel doorgesproken met diegenen die zich belangeloos inzetten voor een Forum, en dit mede draaiend houden.".

 

" en stuur eerst een ban-waarschuwing en daarna bij herhaling de ban onder het motto - ik betaal dus ik bepaal -! ".

 

" Verwijder alle toeters en bellen van je website, het maakt het ook voor nieuwkomers overzichtelijker en de website toegankelijker.".

 

" Spreek met moderatoren goed af wat wel en NIET tot hun toebedeelde taken behoort en pleeg regelmatig overleg met elkaar.".

 

Jacobus Hageman.

 

Jacobus Hageman - 1 aug 2009 - 09:12

Vrielink, ik sta geheel achter je uiteenzetting. Door goede afspraken te maken voorkomt men veel narigheid. En... wat ook belangrijk zou zijn eens per kwartaal of half jaar een evaluatiegesprek met de webmaster en een 3 of 4-tal mensen die heel vaak op het forum aktief zijn (of moderators).

Maar om de reacties onder je eigen naam te schrijven kan ik wel indenken, maar ik zal dat niet doen. De reden: Masje was een troetelnaam van mijn grootvader die de vrouwen hem gaven, en de naam is intussen bijna 100 jaar oud. Toen ik een paar jaar later na zijn overlijden op hetzelfde bedrijf kwam te werken, werd ik ook steevast Masje genoemd. Schrijf ook korte historische verhalen in kranten onder de naam: "Masje II". Vraag me niet de betekenis daarvan, daar ben ik nooit achter kunnen komen.

mvg, Masje II

Masje II - 1 aug 2009 - 09:43

Misschien even een blinde vlek, maar wat zijn PM's?

Mirjam van Rooijen - 1 aug 2009 - 10:33

Gokje wagen: personal messages? We spreken gaansweegs steeds minder NederlandsAfbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Leo Bijl - 1 aug 2009 - 10:43

Vermoedde ook al zoiets, kan ook in het Nederlands: Persoonlijke Mededelingen. Alleen Vrielink, bedoel je nu PM's via de persoonlijke mail of dat er persoonlijke dingen in de berichten staan?

Mirjam van Rooijen - 1 aug 2009 - 11:13

Misschien is dat het eigenlijk ook wel, of personal mail. Zelf heb ik sterk de neiging om niet met de mode mee te gaan (heb ik ook de leeftijd niet meer voorAfbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

)

Leo Bijl - 1 aug 2009 - 11:18

Beste Mirjam,

Met PM wordt Persoonlijke Mededelingen bedoeld, internationaal een bekende afkorting op Forums. 

Op mijn eigen website probeer ik het zoveel als mogelijk tegen te gaan omdat de andere die ook het Forum bezoeken zich al snel buitengesloten voelen wat de dood in de pot is voor elk Forum.

Geef aan waarom je een PM (sorry!) stuurt dan hebben andere bezoekers er begrip voor zoals het versturen van persoonlijke gegevens of tel. nummers. Maar niet zoals ik vaak lees - ik stuur een PM -.

Ik denk dat Bob zichzelf wel redden kan maar vraag ook begrip dat het beheren van een grote website als Stamboomforum geen kinderspel is en veel inzet en energie vergt/vraagt.

Zou de Moderatoren ( met hoofdletter Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

) willen vragen om onderling op één lijn te gaan zitten en daarna met Bob een gesprek aan te gaan en niet bij voorbaat met de ruggen naar elkaar toe te communiceren.

Geef de ander ook een "opening" tot gesprek en probeer bruggen te slaan. Elkaar voor zak uit maken kan altijd nog Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

.

Probleem is dat één persoon van een website de eindverantwoording moet dragen ivm juridische kwesties die eventueel kunnen opspelen en vaak veel geld gaan kosten. Het is logisch dat een Beheerder van een website een stevige vinger aan de pols wilt hebben, vaak wordt dit onderschat.

Is met goede afspraken vooraf te voorkomen door o.a. een klachtenregeling in te stellen waarbij mensen die zich onterecht bejegend voelen door een Moderator alsnog een podium krijgen voor het uiten van hun grieven, maar geef een Moderator wel ruimte want zij doen (vaak) het meeste werk.

Gaan we gewoon door met stamboomgegevens op te zoeken en uit te wisselen en elkaar vriendelijk te bedanken bij hulp daarvan.

Persoonlijk acht ik dat miljoenen mensen verstoken zijn van schoon drinkwater en een fatsoenlijke maaltijd per dag van een veel grotere orde dan dit "kibbelen" Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

.

Schrijf dit maar even om weer met de voeten op de grond te komen.

Prettig weekend allemaal.

Vrielink - 1 aug 2009 - 12:52

Hallo Vrielink,

Ben het met je eens waar het de gegevens betreft waar het hier om gaat, dus de genealogie.

Maar volgens mij is hier e.e.a. uit de hand gelopen omdat mensen zich onheus behandeld voelden, al dan niet terecht, er verwijten en beledigende opmerkingen gemaakt werden en doordat mensen het voor elkaar op gingen nemen die in feite niet bij het eerste geschil betrokken waren. Dus dan krijg je een soort olievlek.

Daarom zeg ik: regel persoonlijke irritaties onderling via de mail. Volgens mij gaat dat sneller en is het effectiever. En je belast het forum niet met zo'n eindeloos gekibbel en erger, waar heel veel mensen zich aan storen.

Verder vind ik nog iets heel belangrijk. Ik heb al een paar maal gewezen op het negatieve effect van uitroeptekens en oranje gekleurde tekst. Dus let op hoe je iets neerzet.

Maar ook: let op hoe je iets leest. Realiseer je dat je alleen het eindresultaat leest en dat je niet ziet hoe iemand dit heeft zitten schrijven, of hij/zij heeft zitten wikken en wegen, dingen veranderen enz. En je mist de intonatie, gezichtsuitdrukking e.d. Allemaal erg belangrijk bij communicatie.

Ik hoop echt dat de rust weerkeert en dat we op een goede manier verder kunnen met genealogie. Maar daarvoor is het nodig, dat iedereen, en dan bedoel ik ook iedereen, het gebeurde als afgedaan beschouwt en dat men niet bij de minste opmerking van iemand van de 'tegenpartij' gelijk weer in de gordijnen hangt.

Vandaar mijn eerdere opmerking: tel tot tien en overweeg of je reactie echt noodzakelijk is. En als je het niet kunt laten, doe het dan buiten het forum om, om nieuwe uitwassen te voorkomen.

En nu ga ik naar het archief om iets voor iemand op te zoeken.

Prettig weekend verder,

Mirjam

Mirjam van Rooijen - 1 aug 2009 - 13:14

Eigenlijk wilde ik helemaal niet reageren, maar toch ........

Ik wil Mirjam van Rooijen een pluim geven voor het verwoorden van wat er speelt en veranderen kan.

Er wordt ook in deze draad nog steeds met een vinger gewezen, wat denk ik beter achterwegen gelaten kan worden om de rust weer terug te krijgen.

Ik hoop dat we nu weer met onze hobby verder kunnen gaan en de gedane zaken kunnen laten rusten.

Vriendelijke groet,

Carla B

Carla B - 1 aug 2009 - 16:48


Hallo Mirjam,

Ben het met je eens en meer dan dat. Zoals een andere inzender aangeeft behoefte te hebben aan meer smilies acht ik in grafische opmaak de oranje tekst ook niet mooi en benadrukt onbedoeld de tekst teveel.

Misschien dat Bob - Ik heb een klachtbutton - kan plaatsen zodat men snel kan zien of er meerdere zijn die zich storen aan een bepaalde persoon en daar mee in contact kan treden.

Verder kan je iemand ook aan laten kletsen en niet reageren, duurt dit lang dan bannen.

Vrielink - 1 aug 2009 - 17:32







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu