stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Help mij het Stamboom Forum te redden



Profiel afbeelding

Wanneer stoppen we met deze discussie? Ik dacht dat het forum over genealogie ging...

Nou vooruit dan: ik ben het wel eens dat je op bepaalde reactie gewoon niet moet reageren. Dan stoppen deze lieden er vanzelf mee.

Ten slotte: alle lof voor Bob Coret en de Moderators.

met vriendelijke groeten,

Wim Schook

Wim Schook - 1 aug 2009 - 18:59

ik heb de berichten niet meer terug gelezen omdat ik geen verdere discussie wil.

Als we nu eens met zijn alle de rust op dit forum terug brengen, en ons weer eens gaan bezig houden waar het ons allemaal om te doen is, samen stambomen uitzoeken.

En op deze wijze dus de gezelligheid weer terug brengen, dan zullen niet alleen wij blij zijn, maar bob zeker ook. We willen toch allemaal dat dit forum door blijft gaan. Laten we er dan met elkaar de schouders onder zetten, en ophouden met elkaar de zwarte piet toe te schuiven.

Komop zeg, we zijn toch volwassenen onder elkaar en geen kleuterklas.

Allemaal een beetje relativeren, water bij de wijn, en doorgaan met onze uit de hand gelopen hobby.

carola - 1 aug 2009 - 20:29

Het koren van het kaf scheiden zal een onmogelijke (tijdrovende) situatie worden, omdat iedereen anders is met het begrijpen en willen omgaan met een bericht.

Ik krijg nu al medeleiden met een modurator (niet dus).

Niet iedereen reageert hetzelfde en dat is vanuit zijn/haar positie ook niet mogelijk om daar regeltjes voor te stellen.

De enige manier is om via de software van stamboomforum.nl zoveel mogelijk verificatie op woorden en zinnen (c.q. onderwerpen) voor het toestaan te laten plaatsvinden.

En ik heb het al eerder gezegd; alles wat niet met Genealogie te maken naar een apparte rubriek filteren.

Al stel je de regels nog zo strak, er is altijd wel iemand die daar buiten valt volgens sommige onder ons.

En dan begint het van voor af aan.

Alleen al in deze topic staan een hele boel zinnen waar ik het niet mee eens ben, maar als de auteur zijn best doet zijn bedoeling begrijpelijk te omschrijven dan kan ik het er zelfs wel weer mee eens zijn, maar dan is het dus nog niet opgelost.

Je moet dus niet altijd het slechtste willen denken, want naar mijn mening komt daar dus de heibel van.

Dus niet 10 minuten wachten tot het daadwerkelijk willen plaatsen, maar misschien juist wel helemaal niet doen is het meest verstandige.

Of je haren nu overeind staan of niet reageer gewoon niet; daarmee bepaal je wel of niet op iets negatief wordt gereageert.

Bob moet gewoon doen wat hij wil; vindt hij het nog de moeite waard om dit verder te doen.

Niet allemaal gepraat van hij heeft het druk enz. enz.; lekker belangrijk, dat interreseert me namelijk geen hol.

Ik doe in mijn thuis omgeving ook zo vaak iets met veel tijd en moeite en blijkt het allemaal voor niets geweest door arrogante en eigenwijze medemensen. Spijt nee, maar stoppen (als ik het genoeg vindt) ja.

Bob jij weet als geen ander waarom je dit wilt; maak nu je keuze en als je twijfelt zeg dan gewoon stoppen, voordat je er helemaal spijt van krijgt.

Of je moet andere interesses hebben binnen dit gebied zoals bevoorbeeld informatie reguleren; dan is dit je kans.

En dan nog dit: Juridisch wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgedient.

Met een goede Disclaimer kan je je een hoop ellende besparen.

De wereld is helaas niet anders meer dan dat alles minder wordt.

En ja deze topic zegt ook nog eens iets over de kwaliteit van Genealogen; laten we daar eens wat energy in steken dan komen we veel verder.

Ben alleen bang dat zelfs daar weer heibel van komt.

Groet Herman

Herman - 1 aug 2009 - 22:17

Tips:

- openbare duimpjes weg (liever signaal naar "beheerders" bij onbehoorlijke posts)

- na een waarschuwing een tijdelijke ban, na meerdere misdragingen een definitieve ban (ip-adres) anders werkt het niet. (op veel andere websites werkt het ook zo, dus juridisch zal het mogen)

(blijft wel een probleem dat degenen die "oordelen" over een ban snel op dit forum te weinig vertrouwen genieten (dat is gebleken: aanpassingen en waarschuwingen gingen vaak gepaard met discussies en verdachtmakingen), ze verdienden mijns inziens meer vertrouwen.

-Als men het dus niet eens is met de actie van een moderator of beheerder, niet openbaar posten. Doet men dat wel, gewoon de openbare berichten verwijderen (je voorkomt dan geruzie door kampen).

- voor het overzicht: nu zie je door al de zoekvragen door de bomen het bos niet meer. Ik loop er al een tijdje over na te denken hoe je dat zou kunnen verbeteren. Er zijn al subfora, onderzochte familienamen en hulpvragen, naast de specifieke onderwerpen. Vooral de hulpvragen zijn onoverzichtelijk door het aantal. Ik heb zitten denken dat het handig kon zijn om bv. voor het plaatsen een provincie-indicatie te laten geven (meer opties mogelijk laten, voor het geval er te weinig bekend is). Sommige mensen zijn vooral in bepaalde provincies actef. Als de zoekvragen zo geordend zijn kunnen zij sneller zien wat van hun gading is. Daarna kunnen ze altijd naar de andere zoekvragen kijken. Op zich vind ik mijn idee erg handig (eigenlijk briljantAfbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

), maar ik bezit de nodige realiteitszin: mensen vullen het toch weer niet in, dus je blijft met hetzelfde probleem zitten...... (of heeft iemand toch een idee om mensen te kunnen dwingen een beetje bewust een vraag aan te maken?

(het zal er dan een beetje uit gaan zien als mijn "bladwjzers": een paar hoofdcategorieën binnen de hulpvragen en dan pas de vragen. Niet zo'n brij meer. Dat zou voor mij wel prettig zijn. Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Blikbaar ben ik ook al zo'n luie internetgebruiker die alles op een presenteerblaadje aangeboden wil krijgen: energie is al snel verspild. Stel je eens voor wat je wel niet had kunnen doen in plaats van vragen te lezen waar je uiteindelijk weinig mee kuntAfbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

. (gapje natuurlijk, maar effectiever kan het zeker en ik heb van anderen ook gehoord dat men niet zoveel trek meer heeft al de zoekvragen te lezen.....niets ten nadele van de vragenstellers of de leden...., zo werkt het gewoon)

Zwenny - 1 aug 2009 - 23:48

Er zijn inmiddels zoveel berichtjes na gekomen, maar ik wil nog even Ludmilla's berichtje een pluimpje geven. Zij heeft veel hele goeie opmerkingen waar ik helemaal achter sta.

Gewoon lekker nuchter bekeken. Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Nathalie

Nathalie - 2 aug 2009 - 00:17

Ben hier volledig mee eens, met de laatse bericht.

Ik dacht dat de meeste andere boodschappen toch ook duidelijk genoeg waren,

dus Bob we wachten, graag weer volledige radio stilte tot antwoord

Dirk

D.C.Sintmaartensdijk - 2 aug 2009 - 07:38

M'n beste man, wanneer u zich wilt verwaardigen tot reactie, heb dan in elk geval de stijl om u niet met de weerga van de wind in- en uit te registreren, omwille van een enkel bericht. Zo kunt u nog even aan de gang blijven. Ik ben geen ondersteuner van de heer Hageman, in zoverre het zijn berichten betreft die niet terzake de geschiedenis zijn (wel waar het dat wel betreft!), edoch wanneer u uit onvrede dit forum verlaat, wees dan consistent in uw besluit en blijf weg. Hetzelfde geldt overigens ten aanzien van de opponent, die de gewoonte heeft zich met de regelmaat van de klok in- en uit te schrijven en verder voor alle anderen die naar aanleiding van deze onzalige affaire zijn vertrokken in onoverwogen emotie, om vervolgens schoorvoetend terug te keren, hetgeen ik slechts vermag te beschouwen als een zwakheid. Karakterloos gezwalk.

Waar het de webmaster betreft: hij faalt. Hij doet een welhaast emotioneel beroep op zijn publiek, hetgeen met verve wordt gehonoreerd, nochthans hij reageert niet. Een brevet van onvermogen.

Aan een ieder: til het debat uit boven de straat en maak het academisch!

Et ceterum censeo...het collegium moderatorum was overbodig en dat blijft het. Ik keer terug tot waar ik vandaan kom: de geschiedenis; "sine ira et studio", voor de classici onder u.

Leo Bijl - 2 aug 2009 - 08:52

mee eens maar niet op alle punten sory, Moderators heb je nodig. en we kunnen het forum, voor meer als 25300 leden niet zomaar laten af breken en laten vallen  Maar zegt het verder  a.u.b. het wel in het ned. want van latijn heb ik geen kaas gegeten en meeste andere ook  niet

Dirk

D.C.Sintmaartensdijk - 2 aug 2009 - 09:01

Lid sinds vandaag?

Dezelfde Dirk van wie ik moest oprotten?

Wat een niveau.

Jacobus Hageman - 2 aug 2009 - 09:26

Hoi allemaal,

ik ga een tijdje op vakantie en heb besloten de laptop niet mee te nemen, noch internetcafés te bezoeken, kortom, ik beloof plechtig me de komende tijd te onthouden van commentaar bij dit of andere onderwerpen.

Mijn vrouw en kinderen blijven weliswaar thuis maar die hebben absoluut niet de behoefte om zich met dit item te bemoeien...........

Wat ik ook niet meeneem is mijn samengevat advies van mijn eerdere berichten, ik laat ze hier met alle liefde achter:

1) Maak van de eenmanszaak een andere rechtsvorm, eentje die past bij de gewijzigde omstandigheden.

2) Zoek naar nieuwe, integere moderators (of vraag vroegere moderators terug te keren) die bereid zijn de bijdragen te toetsen aan de huisregels.

3) Voer een waarschuwingssysteem in bij overtreding van de huisregels:

a) 1e overtreding: buiten het forum een mailtje sturen met de reden van de waarschuwing.

b) bij de volgende overtreding één dag in de ban.

c) bij doorgaan van de overtreding de duur van de ban per keer verdubbelen. De poster houdt zelf dus heel veel in eigen hand.

4) De moderator of webmaster mag nooit afwijken van deze regels, het zou de geloofwaardigheid aantasten. Bovendien weten wij als forumbezoekers waar we aan toe zijn.

Groetjes, Maikel

Maikel Galama - 2 aug 2009 - 10:48

Maikel,

Vergeet het maar, alles wat jij opsomt is gewoon weg niet haalbaar, hoe goed ook bedoeld ik sta daar grotendeels wel achter.

Maar het zijn tijdrovende acties waar niemand (beheerder en modurators) op zitten te wachten.

Het enige wat ik kan bedenken is dat stamboomforum.nl zich zo goed als mogelijk laat reguleren via de eigen software.

Verder reguleert het zichzelf wel door aan en afmeldingen.

Het gaat hier puur om informatie voorziening en dat is niet voor iedereen hetzelfde, ook niet binnen het doel Genealogie.

De regels die jij en ook anderen stellen eerst de haalbaarheid daarin laten meewegen.

Je weet Bob heeft niet zoveel tijd en modurators hebben we niet meer (of toch weer wel ?).

Eigenlijk is er verder aan de layout en berichten daardoor weinig verandert (vindt ik).

Dus waar hebben we het eigenlijk over ?

Het gene we zoeken halen we er toch wel tussenuit.

Bob dient meer aandacht aan ins en outs m.b.t. zijn software te realiseren.

(Vreemd genoeg misschien zet ik bij jouw bericht de duim naar beneden; het is dus maar hoe je het bekijkt met die duimpjes als voorbeeld).

Groet Herman

Herman - 2 aug 2009 - 13:04

"...en moderators hebben we niet meer (of toch weer wel ?)."

Die onzekerheid blijkt nog bij meer mensen te leven, vandaar:

er zijn geen moderatoren meer, alle drie aktieve moderatoren hebben zich teruggetrokken.

Leonardo - 2 aug 2009 - 13:10

Kijk dat is nou nog eens kort en bondige nuttige info.

Dank je Leonardo

Groet Herman

Herman - 2 aug 2009 - 13:16

hier staat een duidelijk overzicht voor het beheren van een forum

 


http://www.iusmentis.com/websites/forums/

het is een kwestie van duidelijk "huisregels" waar een ieder zich aan moet houden

kaljee - 2 aug 2009 - 13:25

Alleen huisregels gaan het niet redden; de software moet ook wat doen !!!

Groet Herman

Herman - 2 aug 2009 - 13:44

" Niet allemaal gepraat van hij heeft het druk enz. enz.; lekker belangrijk, dat interreseert me

  namelijk geen hol. ".

" Kijk dat is nou nog eens kort en bondige nuttige info.".

Citaten van Herman.

Daar kunnen wij wat mee.

Hij beledigt hierdoor de Beheerder van dit forum.

Waarschijnlijk heeft Herman diens bericht niet goed gelezen.

Jacobus Hageman - 2 aug 2009 - 13:48

Beste mensen,

Jullie kunnen wel doorgaan en doorgaan met dit topic, maar alles wat er nu toegevoegd wordt, is al eens gezegd.
Nogmaals: het woord is aan Bob Coret!
Het is zijn forum, hij zal maatregelen moeten nemen (liefst met hulp) en wij kunnen ondertussen gewoon doorgaan met onze hobby: nl. genealogie.
Daarvoor is dit forum opgericht, we hebben onze meningen gegeven over hoe het beter kan.
Meer kunnen we op dit moment niet doen!

Evelien

Evelien - 2 aug 2009 - 14:00

 ... tja, Jeetje Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 ... als nieuwkomende  "Stamboomonderzoeker" kom ik ook langs dit forum ... tjonge ... dát is lache ... wat een puinhoop ...

Maar zoals kennelijk te doen gebruikelijk hier op het Forum heb ik óók een mening:

 ... Bob is eigenaar van dit Forum ...

     Hij bepaalt de regels Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 ...

     Hij benoemt de moderatoren ...Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 ...

     De moderatoren overleggen ...

     De resultaten daarvan worden

     voorgelegd aan Bob en de leden.

     De leden maken hun mening

     in bedekte termen kenbaar.

      En voor de rest houdt iedereen

      zich bezig met genealogie ...

     Leden die zich toeleggen op

     verzieken van Fora vinden uit

     zichzelf wel een beter plekkie.

                        Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

     Wie kan mij wat vertellen over

     de familie Krijnders of mijzelf ....

     Is getekend, Dick Krijnders.

    

Dick Krijnders - 2 aug 2009 - 14:30

Het gaat dus helemaal nergens meer over; hoop dat het in jullie stamboom onderzoek nog wel het geval is/blijft.

Alleen deel citaten uit een berichtje uitlichten is dingen uit zijn verband rukken; daar komt nou juist heibel van; let maar op.

Groet Herman

Herman - 2 aug 2009 - 14:47


Bericht nr 99 is voor mij. Met ruim 3300 lezers van dit onderwerp. Ik schaam me wezenloos. Eerder vroeg ik me af er iemand is die van al het voorgaande heeft geleerd. Liever geen persoonlijke berichten. En weer wordt er op de man/vrouw gespeeld, nee zelfs nieuwe onderwerpen geopend om te laten weten niet langer lid te willen zijn. Blijf aub positief. Er zijn zoveel lezers en nieuwe leden die niet weten waar het over gaat. Alleen Bob weet hoeveel er zich inmiddels hebben uitgeschreven, pijnlijk, of hij moet inderdaad op vakantie zijn?

Uitnodiging:

Bob,

Ik wil graag weten wanneer je tijd hebt voor een gesprek. Liefst op zo kort mogelijke termijn. Als hij niet te duur is, dan wordt ook Arnoud Engelfriet uitgenodigd voor al het nodige juridische advies. Dat is wat je nodig hebt. Alle goede tips van je leden ter harte nemen en doorgaan.

Jij mag laten weten wie je daarbij wilt hebben, in wie je nog vertrouwen hebt, zodat we snel weer een behoorlijk Forum hebben, met veel minder leden. Less is better.Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Bericht nr 100 is voor jou?

Ludmilla van Santen - 2 aug 2009 - 15:13







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu