stamboomforum

Forum logoFora » Actualiteit » D e n H a a g, Genealogie : Haags Gemeentearchief start proefproject "Digitaliseren op verzoek" !

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Verwijzing in een artikel, op Het Archiefforum, van H.P. Ros

http://forum.archieven.org/index.php?topic=25683.0

naar een persbericht op

http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Proef-digitaliseren-op-verzoek.htm ,

citaat:

_______________

"Nieuws - Proef 'digitaliseren op verzoek'
[...] Laatste wijziging: 01 maart 2010 

Op 1 maart 2010 start hiervoor het proefproject ?Digitaliseren op verzoek?. Archiefstukken uit de collectie kunnen op verzoek online worden ingezien.

Deelnemers aan dit project krijgen de beschikking over een e-mailadres waarnaar zij hun verzoek kunnen sturen. De gevraagde stukken worden uit het depot gehaald en gescand.

Vervolgens worden deze scans geüpload naar de internetomgeving, bereikbaar via onze homepage (collecties - archieven) of de landelijke website voor ontsluiting van archieven. Als dit is gebeurd ontvangt de deelnemer een e-mailbericht met de melding dat het betreffende inventarisnummer online beschikbaar is.

Zie hier bijvoorbeeld een aantal stukken over het Haagse Gemeentewapen. [...]
In aanmerking komt materiaal waarvan de toegangen al via internet beschikbaar zijn en waarvan de materiële staat het scannen toelaat. Verder doet het Haags Gemeentearchief een beroep op de deelnemers om het proces kritisch te volgen en, waar nodig, van commentaar te voorzien. Er zijn op dit moment nog 5 deelnemersplaatsen beschikbaar.

Interesse? Geef u dan op als deelnemer [...]. 
Stuur uw aanmelding per email naar drs. H.C. (Henk) Duits, hoofd dienstverlening:

h.c.duits @ hga.denhaag.nl

Na aanmelding ontvangt u de verdere informatie. "

_____________________________________________

Einde citaat, met dank aan Het Archiefforum.

Met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas

Dag Dimitri,

Ik lees je bijdragen altijd met veel interesse, ook deze weer over het archief in Den Haag. Soms heb ik ik veel aan je informatie en doe ik er wat mee. Maar ook als er geen gegevens voor mijn onderzoek uitkomen vind ik het vaak interessant. Ik verbaas me er altijd over, hoeveel je boven tafel kunt halen als er een vraag gesteld wordt. En toch wordt er weinig op je berichten gereageerd! Niet terecht vind ik. En daarom wilde ik je hierbij maar even bedanken voor de informatie die je steeds aan ons doorgeeft.

Bij deze dus, bedankt!

Groeten

Ineke Riem Vis

Ineke Riem Vis


Geachte mevrouw Riem Vis,

Hartelijk dank voor uw vriendelijke woorden, dat is heel aardig van u!

Het Stamboomforum is een prachtige uitvinding, die ons allemaal een gemeenschappelijk platform heeft gebracht om elkaar te helpen en op nieuwe informatie te attenderen... immers, samen weet je méér.

Uw berichten zijn ook waardevolle bijdragen daaraan!

Ik wens u veel succes en "vindersgeluk" bij uw eigen genealogisch onderzoek,

en veel plezier met deze hobby.

Met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri VlasPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!