stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Aldfaer meest gebruikte stamboomprogramma?


Profiel afbeelding
Op de Genealogie Online pagina Gebruikte stamboomprogramma's (http://www.genealogieonline.nl/stamboom-programma.php) staat een overzicht van stamboom programma's die worden gebruikt door de auteurs op Genealogie Online (zij die een GEDCOM hebben aangeleverd ter publicatie).

En wat blijkt: zo'n 40% van de genealogen gebruikt Aldfaer! Gevolgd door PRO-GEN (23%) en GensDataPro (9%).

Ik wil er graag nadrukkelijk bij zeggen dat dit alleen iets zegt over de 482 GEDCOM publicaties op Genealogie Online, het is dus niet zondermeer representatief voor alle genealogen in Nederland (en België).

Bob Coret

Ik werk met PAF

Uitgeschreven lid

Na eerst Gens Data te hebben gebruikt, wat ik niet zo gebruikersvriendelijk vond, ben ik overgestapt op Aldfaer. Persoonlijk vind ik het een stuk gebruiksvriendelijker. Het beantwoord ruimschoots aan m'n verwachtingen. Er is een ruim aanbod van "uitbreidings" slablonen waarmee je diverse uitbreidingen en presentaties van je gegevens kunt maken.
Op het gebruikers forum kun je vragen stellen zoveel je wilt en wordt je ruimschoots van aanbevelingen voorzien.

Uitgeschreven lid

Meest gebruikte programma zal best kloppen, maar de meest tevreden gebruikers .....daar twijfel ik tenzeerste aan. In ieder geval ik ben er niet gelukkig mee en ga gewoon door in Word.

Uitgeschreven lid

Ik heb, na in de beginperiode verschillende programma's te hebben geprobeerd, mijn uiteindelijke keuze op Legacy laten vallen. Hoewel (nog) engelstalig en veelal geënt op de amerikaanse bronnen sluit dit programma het meest aan op mijn behoefte. De rapportage mogelijkheden, voorzover ik die ken, van Aldfaer zien er goed uit. Echter het ontbreken van de mogelijkheid er op eenvoudige wijze "dubbelen" te combineren weerhoudt me nog om over te stappen. Dit staat al geruime tijd op de wensenlijst van Aldfaer, maar ik heb geen voortgang kunnen constateren. Dus voorlopig houd ik me bij Legacy (versie 5).

Uitgeschreven lid

Gebruik sinds jaren tot grote tevredenheid Pro-Gen. Ik heb wel eens Aldfaer bekeken en uitgeprobeerd. Er zitten beslist leuke oplossingen in maar ik mis toch veel van wat Pro-gen mij biedt. Ik heb dus zeker geen zin om over te stappen naar welk programma dan ook.

Uitgeschreven lid

Gratis is voor velen de grote aantrekkingskracht van Aldfaer, en natuurlijk ook omdat het niet zomaar een huis-tuin-en-keuken programma is. Er is goed over nagedacht en de makers proberen - naar mijn mening - goed te luisteren naar wensen van gebruikers. Dat aanpassingen en oplossingen dan wat langer duren, vind ik logisch, het is voor de makers immers ook een onbetaalde hobby. Bij de uitvoermogelijkheden (afdrukken) in Aldfaer zou misschien nog wat verbeterd kunnen worden, maar zoals al gezegd is het gratis en daar moet je bij je eventuele 'eisen' wel rekening mee houden. Voorlopig blijf ik er met veel plezier gebruik van maken!

Uitgeschreven lid

ik zoek naar de stamboomgegevens van de familie Allard in Geertruidenberg.

Uitgeschreven lid

Dat Aldfaer veel gebruikt wordt zal best zo zijn, het is gratis en we zijn tenslotte Nederlanders... Als ik echter zo'n bericht zie met een waarschuwing over gegevensverlies in Aldfaer, dan ben ik blij dat ik Haza-Data/Haza-21 gebruik. Dat doe ik al jaren en van de ruim 550.000 personen die ik er in de loop der jaren in verzamelde ben ik nog nooit één gegeven kwijtgeraakt.

Uitgeschreven lid

Na het gebruiks onvriendelijke Stamboom de Luxe 3.0 programma en het werken in Word ben ik tot mijn volle tevredenheid overgegaan naar het ''vooral'' gebruiks vriendelijke Aldfaer 3.3.2 .

Uitgeschreven lid

Ik gebruik meer dan 10 jaar Pro-Gen en heb inmiddels ook al vele andere programma's uitgeprobeerd zoals Aldfaer, Gens Data Pro, Haza Data,Family Tree Maker, Geneatique enz. Alle Windows gebaseerde programma's hebben voor mij als nadeel dat ik ze niet naar mijn wensen kan aanpassen en PRO-GEN biedt voor mij dit voordeel juist wel. Een beperkte groep van 482 gebruikers die voornamelijk uit Aldfaer gebruikers bestaat, zoals de heer Coret al aangeeft, is zeker niet representatief temeer daar Pro-Gen al zo'n 10.000 gebruikers kent waarvan al meer dan 800 hun gegevens op internet publiceren.

Uitgeschreven lid

Er is inmiddels de mogelijkheid om Legacy in het Nederlands te gebruiken, zowel wat betreft het schermgebruik, alsook de uitvoer.

Kijk op http://www.legacynederlands.com/

Ik ben zelf zeer tevreden gebruiker van Legacy en de hele usergroep is ook heel actief.

Rob Vader
Eerste programmeur van GensData......maar dat is wel een jaar of 20 terug :-)

Uitgeschreven lid

Is er iemand van fam.Rekvelt / Rekveld / Rekveldt nog aanvulling kan geven voor de stamboom, of is er een fout die je wilt veranderen ????
mail me dan op info@rekveld,nl

met vriendelijke groet Berrie Rekveld

Uitgeschreven lid

Ik gebruik al enkele jaren Aldfaer. Het bevalt mij goed. Al moet ik er bij zeggen dat het qau functionaliteit wel wat beter kan. Ik denk dan aan een betere rapportagemogelijkheden, grafische mogelijkheden en opschoningsmogelijkheden en opslag. Weet wel dat het vrijwilligers zijn die dit programma ontwikkelen. Maar een overstap is zeker de moeite waard.
Peter

Uitgeschreven lid


Ik maak gebruik van PHPGedView.
Is gelijk een site.
Je hebt dan alleen wel een online ruimte nodig die php en mysql ondersteunt.
Een eigen server is hierin een voordeel.

Uitgeschreven lidPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu