stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Aldfaer meest gebruikte stamboomprogramma?



Profiel afbeelding
Ik gebruik al JAREN GenoPro.
Had gensdata gedownload maar vond het ouderwets, meer een dos versie.
Als student grafische vormgeving wil je wel wat anders.
Iets waarmee je visueel duidelijk ook een stamboom ziet!!!
Zo kwam ik genopro tegen. De programmeur was een canadese jongen, die vroeg om een kaartje met wat je ervan vond.
Intussen is dit programma groots, veel geholpen door mensen van heel de wereld.
Met een druk op de knop is gelijk heel je website versie klaar.
Lekker handig voor als je niet zo'n ster bent met het maken van sites.

Uitgeschreven lid - 10 feb 2007 - 07:19

Ik gebruik Legacy als basis programma en Brother's Keeper en Aldfaer voor bepaalde rapporten die ik in deze programmas beter vind. Door middel van uitvoer en invoer van een .ged file heb ik 5 minuten een up-to-date bestand in deze twee programmas.
Zodoende heb ik het beste van twee (eigenlijk drie) werelden zoals men in het Engels zegt.

Gerard Bloemendaal - 23 feb 2007 - 02:46

Ik ben uitermate tevreden en positief over het programma dat ik gratis mocht downloaden en werk er zelfs plezierig mee. Ik zou alle mensen die hier iets negatiefs schrijven , willen adviseren kom zelf eens met een programma dat je gratis en zonder te ontvangen commentaren op de markt bekendheid kunt geven. dat is aldfair in volle glorie gelukt. op mijn donatie voor 2007 kan aldfair weer met plezier op rekenen.

Uitgeschreven lid - 12 mar 2007 - 11:51

Dit programma is top,
Alleen je moet wel weten hoe het werkt in het begin.

Daarna is het gebruik makkelijker.

Groetjes gezocht Bloom,Van de Bulk,Van Dam,Van De pol en Van de Wetering.

bloom - 24 mar 2007 - 14:26

Ook ik werk al jaren met Aldfaer.
We zijn Hollanders, dus het mag toch niets kosten en je begint er dan op een keer aan.
Tot op de dag van vandaag, als je dan zo af en toe de opmerkingen en aanvullingen van een ieder lees, merk je pas hoeveel betrokkenheid er is tussen de bouwers en de gebruikers.

De toon is zeg maar voor 95% opbouwend en natuurlijk kan een aanpassing niet direct plaatsvinden.
Mogelijk dat een ieder deze plek niet geschikt acht voor een kompliment, maar dat wil ik wel doen.

Aldfaer, bedankt voor nu en een hele goede toekomst.

Zelf ben ik nog steeds opzoek naar alles wat met SLOOT te maken heeft. Al vele vrienden heb ik door Aldfaer al gekregen en ik wil hen ook bedanken voor de vele aanvullingen en af en toe een gezellig praatje.
Stamboom is een beetje een reis in het verleden en soms een zoekplaatje alles zo goed mogelijk te benaderen.

Dus voor alle zoekers, heel veel plezier met onze tijdrovende hoby.

Jan Sloot

Uitgeschreven lid - 8 apr 2007 - 10:40

Aanvankelijk gebruikte ik ook het zeer slechte programma Stamboom 3. Weggooien dus.
Nu gebruik ik het zeer gebruiksvriendelijke programma Stamboom 4
Van harte aan te bevelen dus.
Voor de geweldige parentelen gebruik ik Aldfaer.
Even de GEDCOM van Stamboom 4 invoeren in Aldfaer en binnen een minuut is mijn parenteel zichbaar
Helaas is het zoeken op personen erg vermoeiend in Aldfaer als je duizenden personen in je stamboom hebt. Dat gaat in Stamboom 4 nu juist zeer eenvoudig en snel.
.

Judocus B. - 6 jul 2007 - 17:33

Zelf ben ik een zeer tevreden gebruiker van Aldfaer. Een uitstekend programma voor de gemiddelde gebruiker. En het gaat niet in de eerste plaats om gelikte plaatsjes. Functionaliteit is veel belangrijker. Kan iemand mij vertellen waar de grenzen liggen van Alfaer wat betreft het aantal personen wat met alle toeters en bellen in Alfaer ingevoerd kan worden, zonder dat er problemen ontstaan. Inmiddels bevat mijn database ongeveer 12.500 personen en ik merk dat als ik gegevens invoer, het zichtbaar worden van het ingevoerde naijlt op mijn typewerk.
En aan mijn computer kan dat beslist niet liggen.
Voor mijn werk gebruik ik software die veel meer van mijn computer vergt. Ik werk in Aldfaer als alle andere applicaties zijn afgesloten.

Kent iemand de grenzen van Aldfaer?

Hans Huizing
Meppel

Hans Huizing - 14 sep 2007 - 15:33

Dag Hans,

Heb je soms bij het invoeren het x aanstaan bij 'alleen selectie zichtbaar' - zodat hij checkt of je mensen al hebt?
Hij controleert dan elke letter die je intypt, en als er overeenkomst is vult hij ook de namen op de lijst eronder aan (waar je dan eventueel weer uit kunt kiezen). Je ziet onderin de teller wel oplopen met % nagekeken.

Ik zet tegenwoordig dat x-je uit tijdens het intypen, want dat duurt eindeloos. En laat hem daarna alles checken, het kan net zogoed achteraf namelijk als tussentijds.

Als ik zeker weet dat ik bijvoorbeeld een getuige kan koppelen die ik al heb, laat ik het xje wel met 2 letters of met enkel patroniem een lijst maken. Ik kies dan uit de lijst en hoef niet de hele naam in te typen.

groet margreet

margreet - 14 sep 2007 - 17:44

Beste Margreet,

Bedankt voor je reactie. Het vinkje stond uit. Ik heb beide situaties getest, maar merk eigenlijk geen verschil. Ik zal in ieder geval bij het invoeren het vinkje niet aanzetten. Mijn database zal waarschijnlijk nog wel flink groeien. Weet jij of Alfaer aan een maximum is gebonden. Of is er iemand anders die daar antwoord op kan geven.

Bedankt voor je reactie!

Hans Huizing

Hans Huizing - 14 sep 2007 - 20:17

Wat heeft dit bericht dan voor zin ?

Uitgeschreven lid - 15 sep 2007 - 06:12

Ik ben overgeschakelt van Aldfaer naar Legacy en heb daar nog geen minuut spijt van gehad.
Ik mijn versie van Alfdaer waren de mogelijkheden tot vormgeving, afdrukken van je voorouders bv nog zeer beperkt.
Sanneke

Cassiman Sanneke - 15 sep 2007 - 09:14

Ik gebruik Aldfaer al enkele jaren voor mijn onderzoek aan de unief. Het gaat om een bestand van ongeveer 2.300 personen uit stedelijke elites en lage adel in het 15de- en 16de-eeuwse Brabant en Zeeland.
In het algemeen ben een tevreden gebruiker (ook van het forum), maar de laatste tijd heb ik nood aan bepaalde functies die in Aldfaer niet nog niet geoptimaliseerd zijn. Zo is de zoekfunctie te beperkt om snel iemand te vinden. De grafische rapporten zijn heel duidelijk, maar missen ook bepaalde instellingen. Welk programma zou ik het best overwegen als aanvulling op Aldfaer?

Koen - 11 okt 2007 - 16:01

Ik gebruik ook al jaren Legacy, omdat ik de interface fijner vind dan alle andere programma's die ik heb geprobeerd. Ik heb ook Family Tree Maker 2008 en die interface is erg mooi, maar die heeft geen Nederlands versie, of eigenlijk, Nederlandse rapporten. Of misschien dat iemand weet?
Ik gebruik Aldfaer enkel voor bepaalde rapportage mogelijkheden. Wel een vraag voor de mensen die ook deze combinatie kiezen. In Legacy als je in het menu Exporteren zit, je kies voor gedcom, wel formaat Gedcom kies je dan zodat deze geschikt is voor Aldfaer? Ik zie daar 5.5 staan, PAF, standaard etc.

Olaf Duits
nieuwL http://genealogie.mypub.nl

Olaf Duits - 11 okt 2007 - 18:39

Ik heb onlangs GensData Pro geinstalleerd en was erg enthousiast na een eerste test met circa 10 personen. Vervolgens besloot ik om mijn gegevens vanuit Aldfaer (ca. 161000 personen) uit te voeren als gedcom en in te lezen in GensDataPro. De uitvoer van de gedcom uit Aldfaer duurde circa 10 seconden.
Het inlezen van de gedcom in GDP duurde 24 uur en 32 minuten. Vervolgens duurt het na het selecteren van een persoon enkele minuten voordat het scherm opent. Om vervolgens naar een gekoppelde relatie te stappen duur wederom enkele minuten. Klaarblijkelijk gaat GDP minder efficient om met grote bestanden, dan Aldfaer, waar ik tot nog toe geen echte problemen door de grootte van het bestand ondervond.
Aldfaer selecteert en sorteert binnen enkele seconden. Dus helaas ben ik omwille van de snelheid teruggestapt naar Aldfaer, alhoewel ik erg gecharmeerd was van de mogelijkheden en de vormgeving van GensData Pro. Ik heb geen geduld om enkele minuten te wachten op een nieuw invoerscherm of op gegevens van gerelateerde personen. Tevens miste ik in DP de in Aldfaer zo handige functie "sorteren als" waarmee je diverse spellingsvarianten van namen onder elkaar kunt krijgen, maar wellicht heb ik die in de korte testperiode nog niet kunnen vinden.
Groeten Petra

Petra Schoenmaker - 14 okt 2007 - 13:28

heb aldfaer gekopieerd naar nieuwe pc ging prima , heb de oude pc opnieuw schoongemaakt en opnieuw herstart en ald faer terug gekopieerd, maar komt met de gegens dll bestand verplaatst.
heb het weer verwijderd en opnieuw maar krijg telkens een melding van dll bestand verplaatst wat kan ik doenWie weet er raad mee bij voorbaat dank theo

theo Reintjes - 16 jan 2008 - 17:53

Misschien is het handig als je complete foutmelding even plaatst, er bestaan namelijk duizenden dll's en evenveel foutmelding omtrent DLL bestanden.

Olaf Duits - 16 jan 2008 - 17:55

@ Theo Reintjes:

Wat bedoel je precies met 'Aldfaer gekopieerd naar nieuwe pc'? De door jou gemaakte Aldfaer-bestanden, of de programmatuur? Dat laatste leidt namelijk onvermijdelijk tot foutmeldingen.

Je zou er goed aan doen om Aldfaer volledig te verwijderen (liefst met de un-install optie, maar die werkt - zo vrees ik - nu ook niet meer naar behoren) en vervolgens opnieuw te installeren.

Daarna loop je alle instellingen na (zoals de mappen waarin de databestanden moeten worden gevonden) en tenslotte plaats je die databestanden terug in de betreffende mappen.

Overigens is er in het verleden op het Aldfaer-forum nogal wat discussie geweest over allerlei DLL-perikelen. Wellicht dat je daar ook nog even je licht kunt opsteken:

http://www.aldfaer.net/ (klikken op 'Forum').

Deze discussies heb ik de laatste tijd niet meer echt gevolgd, dus ik weet niet zeker of je daar nog wat van terug kunt vinden.

Ohja, wat ook altijd wetenswaardige informatie is voor eventueel te hulp schietende goeroe's: vermeld even welk Operating System je gebruikt (Windows 98/2000/XP/Vista of nog iets anders) en het versienummer van Aldfaer.

Als je er niet uitkomt, hoor ik het graag...

Groet, en succes!
RJ

Robert Jan van Houten - 16 jan 2008 - 18:27

Haza-Data vanaf het begin gebruikt, (ooit eens een diskette bij het archief in Groningen gekocht, sindsdien alle update's meegemaakt) de overstap naar Haza-21 nog steeds niet gelukt, de bijbehorende handleidingen via internet gekocht, forum, ergens ontbreekt bij mij de klik, net iets te moeilijk dus, nu gebruik ik Aldfaer, volgens mij als 2de optie niet verkeerd!

ps de enige reden dat ik over wil stappen op een windows programma is het niet meer beschikken over een dos printer, maar haza-data 7,2 werkt nog steeds perfect.

Corrie Vegter - 3 mar 2009 - 09:18


Op de aldfaer website is een programmaatje te downloaden (van Microsoft) dat het probleem van de melding "verplaatste DLL" oplost. Zie www.aldfaer.net bij downloads.

Marcel Verhoef - 5 mar 2009 - 00:28







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu