stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » U t r e c h t, 1960-'69: dagelijks leven : Foto-expositie "Utrecht in de jaren '60", v/a 16 okt 2010


Profiel afbeelding

Utrecht & de jaren 1960 : Foto-tentoonstelling

Zie persbericht op http://www.hetutrechtsarchief.nl/actueel/nieuws/jaren60 ,

najaar 2010, citaat:

__________________________

 

" Nostalgie van Utrecht in de jaren ?60

Nieuwe foto-expositie in Het Utrechts Archief

Wie met weemoed wil terugkijken naar het Utrecht van 50 jaar geleden, kan hart en herinneringen ophalen in Het Utrechts Archief. Vanaf 16 oktober a.s. is hier de foto-expositie Utrecht rond de jaren '60 te bekijken, met werk van de Utrechtse fotograaf Henk Hofland. Deze expositie is de eerste in een nieuwe reeks fototentoonstellingen waarmee het archief jaarlijks een bepaald tijdvak uitlicht.
De tientallen foto's zijn voor vele Utrechters een feest der herkenning: mensen aan het werk, kinderen op school, in optocht, sport en spel, feesten, met de auto op pad, witte winters, de broodbezorger aan de deur.

L.H. (Henk) Hofland (1909-1987) - Utrechter van geboorte - begon in 1927 (op zijn 18e verjaardag) met fotograferen. Hij werkte daarna bijna 45 jaar als persfotograaf, waarvan 43 jaar in Utrecht. Hij werkte afwisselend als vaste fotograaf voor verschillende Utrechtse kranten en als freelance fotojournalist. In 1973 verwierf Het Utrechts Archief zijn gehele negatievencollectie [...] . Afgelopen jaren zijn deze door Het Utrechts Archief toegankelijk gemaakt en voor iedereen vrij te bekijken op de website  (Beeldmateriaal).

Inmiddels omvat deze verzameling bijna 3200 opnamen. Hoflands persfoto's belichten zeer uiteenlopende onderwerpen en geven dan ook een prachtig tijdsbeeld van Utrecht.

Bij de foto-expositie hoort ook een mooie agenda, waarin het jaar 2011 voorzien is van 52 toepasselijke foto's met bijschriften. De agenda [...] vormt als het ware de 'catalogus' bij de expositie.
In het gebruik als agenda biedt de nostalgische terugblik een mooie combinatie met de eigen dagelijkse notities. Men kan bladerend door de tijd: terugblikkend naar hoe het was, vastleggend hoe het is, en vooruitziend op wat komen gaat. Een tip uit het voorwoord: "Bewaar de agenda goed. Later is dit uw geschiedenis: 2011, alledaags"

Utrecht rond de jaren '60 - Foto-expositie
Vanaf 16 oktober 2010 - 2011

Het Utrechts Archief / Hamburgerstraat 28 / Utrecht
Di t/m za 10.00 - 17.00 uur

Zondag 17 oktober 13.00 uur - 17.00 uur
Toegang gratis

Utrecht rond de jaren '60 - agenda
Verkrijgbaar bij Het Utrechts Archief
Prijs: ? 12,90 - Ook online te bestellen via onze webwinkel. [...] "

__________________________________________________________________________

Einde citaat.

Utereg in de Sixties - gaat dat zien!!

(zoiets moet natuurlijk worden geopend door Tineke Schouten, no less...Knipogen)

Met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.