stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » intresante site voor wie voor oa geschiedenis houd


Profiel afbeelding

hallo ik kwam de volgende site tegen het is een zeer intresante site met oa veel schiedenis over de hele wereld dit stukje gaat over brieven van willem van oranje die online gezet gaan worden ze zijn er als het goed is al mee bezig je kan er ook dingen lezen over bv dinosaurussen pompij romijnsetyd en nog veel en veel meer ook staan er dingen te lezen over dieren daar ben ik zelf nog niet aan toe gekomen ik lees nog in de geschiedenis ik wilde jullie deze site niet onthouden veel lees plezier

gr ingetje

http://www.scientias.nl/honderden-brieven-van-willem-van-oranje-online-te-lezen/18084

op de volgende link staat een stukje op die site over voornamen

http://www.scientias.nl/130-jaar-aan-voornamen-online/10317

ingetje van niedek

Dag Ingetje,

Ik ga zeker eens het een en ander nazien en uitpluizen. Dank voor de tip.

Johan.

johan mels

hallo johan graag gedaan echt super intresante site ben gek op geschiedenis en heb zitten smullen en ben nog lang niet klaar met lezen daar

gr ingetje

ingetje van niedek

Beste Ingetje en anderen,

Ik probeer een nieuw bericht te maken door te klikken op "plaats een nieuw bericht" maar hoe goed ik ook mijn best doe, het lukt niet. Daarom ga ik maar even verder op dit onderwerp.

Ondanks heel veel zoeken, vragen en informeren kan ik er niet achter komen hoe men vroeger de weg vond van A naar B.

Ongeacht de reden van de reis moet er toch een route gegeven zijn. Het familie onderzoek waar ik mij nu mee bezig is dat van de familie Boers. De stamvader vertrok rond 1770 van Hellendoorn (erf de Blenke) naar Bruinehaar (erf Groot Boers).

Op landkaarten die ik vind op de site van het HCO Zwolle kom ik niet verder. Andere site's waarop landkaarten te vinden zijn brengen ook geen soelaas.

Was het nu echt een mondeling opgegeven route? Of waren er toch al speciale landkaarten?

Tevens houd ik mij aanbevolen over alle informatie over genoemde erven.

Op voorhand dank, groet, Johan.

johan mels

Aangezien mijn voorouders kapiteins waren in de Zuidelijke Nederlanden en trouwden in Brugge (resp 1594-1597) probeer ik te achterhalen waar zij gebleven zijn. Bestaan er sites waarop men deze in Spaanse dienst vechtende militairen kan terug vinden.

Philippus Bouvy stierf tijdens beleg van Oostende (ca 1603) zijn broer Johannes (gehuwd met Katherina de la Coste) zat in 1597 in Ijsendijke, maar werd daar 9 mei 1604 door Prins Maurits verjaagd , waarheen ??? Ook zijn commandant generaal Fudsin heb ik nooit kunen traceren.

dr L.A.Bouvy

hallo johan probeer toch een nieuwe topic te openen daar jou vraag hier onder gesneeuwd word

hallo dhr bouvy het is beter een eigen topic te openen op onderzochte familienamen of hulp daar hier uw vraag ondergenseeuwd word

gr ingetje

ingetje van niedek


Gisteren: 20-02-2016 keek ik naar Verborgen Verleden.

 

vorige week was t indrukwekkende uitzending met Jochem Myer. Gisteren was het niet zo indrukwekkend maar wel interessant. De gast was Dominique van der Heyde. Één van haar voorouders was een Bouvy, Carolus Bouvy geboren in Bilbao. Dominique dacht dat het echte spanjaarden waren maar dat klopte niet helemaal. De Bouvy's waren eerder al van Nederland naar Spanje gegaan en de nazaten gingen weer terug. De zoon van Carolus, Carolus is in Snelleghem bij Brugge geboren.

In de stamboom van mijn vrouw is een Maria Bouvie vermeld met ie, iemand enig idee of dit een schrijffout is of een totaal andere familie, bouvrie, bouvy, boevie etc

 

http://www.npo.nl/verborgen-verleden/20-02-2016/VPWON_1243288

Uitgeschreven lid
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.