stamboomforum

Forum logoFora » Actualiteit » D r e n t h e, 1940-'45 : geschiedenis : Amateurfilms WO II op nieuwe DVD van DvhN & Drents Archief

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

 

Persbericht op http://www.drentsarchief.nl/nieuws/730-dvd-box-drenthe-in-de-tweede-wereldoorlog-verschenen, 12 april 2012, citaat (bewerkt en herspeld) :

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

DVD-box "Drenthe in de Tweede Wereldoorlog" verschenen 

[...] Op donderdag 12 april [2012] is de DVD-box "Drenthe in de Tweede Wereldoorlog" door Pieter Sijpersma, hoofdredacteur van 'Dagblad van het Noorden', aangeboden aan Douwe Huizing, directeur van het Drents Archief, en Jacob de Vries, zoon van amateur-filmmaker De Vries

Douwe Huizing, directeur Drents Archief, met de nieuwe DVD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unieke amateurbeelden
De box [,] geproduceerd door Tijdsbeeld Media in Hilversum in samenwerking met 'Dagblad van het Noorden' [,] bevat vooral amateuropnames uit de oorlogsjaren die worden bewaard in het Drents Archief. De box bevat films die al eerder verschenen en deels op internet circuleren, maar ook onbekend materiaal dat recent opdook en door het Drents Archief is gedigitaliseerd.  

De DVD-box is opgebouwd uit een aantal hoofdstukken: Aanloop naar de oorlog, Propagandafilms, Oorlogstijd, Bevrijding, Nationaal-socialisme en Dagelijks leven. Zeer bijzonder [...] is een ingezonden amateurfilm [...] met beelden van een onderduikershol in de bossen bij Anloo. 


Het verzoek van Tijdsbeeld Media voor het leveren van filmmateriaal heeft geleid tot een intensieve samenwerking tussen Dagblad van het Noorden en het Drents Archief. 'Dagblad van het Noorden' riep haar lezers op om ongearchiveerd filmmateriaal op te sturen [...]. In Groningen heeft dat niet geleid tot bruikbaar materiaal. In Drenthe dus wel.
De DVD-box is [...] te koop via de webwinkel van het 'Dagblad van het Noorden [:] 

http://webwinkel.dvhn.nl/muziek-en-film/dvd/drenthe-in-de-tweede-wereldoorlog.html .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Einde citaat.

Met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!