stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » WieWasWie vanaf nu te gebruiken!


Profiel afbeelding

Vandaag is de zogenaamde "softlaunch van WieWasWie beta". "Softlaunch" betekent dat de website niet feestelijk / groots wordt gelanceerd, meer stilletjes. "Beta" betekent dat de website nog niet 100% af is, dit is in Internet land op zich niet zo vreemd, veel van Google's producten komen eerst in beta uit en na diverse doorontwikkelingen gaat het beta label eraf. Zie het beta label dan ook als een oproep aan gebruikers om WieWasWie (en dus eigenlijk exploitatiepartij CBG) te vertellen wat er goed en niet goed gaat, wat u prijst en wat u mist.

Ik ben blij dat WieWasWie eindelijk live gaat! In de laatste tijd zijn er, mede door het ontbreken van offici?le communicatie, bij gebruikers heel was misvattingen, foutieve aannames en misplaatste boycots geuit, die denk ik grotendeels ongegrond zullen blijken. Zo zijn alle gegevens gewoon gratis, net als Genlias en Digitale Stamboom, zie de abonnementen pagina (https://cms.wiewaswie.nl/abonnementen/). Voor het bekijken en downloaden van scans dient er een abonnement genomen te worden (bedenk overigens dat Genlias helemaal geen scans had!).

Ga dus maar snel naar http://www.wiewaswie.nl/ en oordeel zelf. Geef WieWasWie feedback en laat ook hier de community weten wat uw ervaringen zijn!

mvg,

Bob Coret

Bob Coret

http://www.wiewaswie.nl/

Kanttekeningen in vergelijking met Genlias

Ik mis bij het zoeken aktenummer.

Geen zoekmethode 2 familienamen.

Onduidelijk letters om code te lezen i.v.m. binnenhalen scans.

Niet alle deelnemende Archieven zijn daadwerkelijk met een akte te vinden o.a. Peppink Rotterdam.

Een inhoudsopgave wat er allemaal inzit.

Niet altijd een vermelding van geboorteplaatsen bij een huwelijk, lijkt me dat er wordt uitgegaan wat een Archief aanbiedt. Bij het ene Archief wel en bij een ander niet.

Layout had gelikter mogen zijn.

Zo is de layout van Genlias bij een gevonden huwelijk vele malen beter te lezen dan het resultaat bij WWW.

Slechts een kleine greep en dat na zo'n lange tijd aan voorbereiding.

Het abonnement lijkt nu mee te vallen, na veel kritiek uit het land (toevoeging 4-7-2012: Het abonnement moet per jaar worden afgerekend en dan is het misleidend om de abonnementsprijs per maand te noemen) 

https://www.wiewaswie.nl/abonnementen/

Echter de stelling dat FS niet op zwart moet gaan blijft gehandhaafd.

Er was geen kritiek of WWW in de lucht mag komen, maar was gericht op het feit dat WWW (o.a. via Genver) de scans van FS op zwart wil zetten met alle middelen die door de wet wordt toegestaan.

Klachten/adviezen rechtstreeks sturen aan WWW.

Groet

Everardus Rollema

Everardus,

Uit de documenten die op basis van een WOB verzoek openbaar zijn gemaakt, zie http://www.nationaalarchief.nl/organisatie/wob-verzoeken, lees ik dat er sinds 2005 geen officiële communicatie is geweest (direct of indirect) tussen Nationaal Archief en de Mormonen. Ook staat in één van de latere overeenkomsten dat het Nationaal Archief de akten niet mag doorverkopen, ik lees daarin dat de akten voor gebruiker gratis moeten blijven.

mvg,

Bob Coret

Bob Coret

Bob,

Je schrijft:

Ook staat in één van de latere overeenkomsten dat het Nationaal Archief de akten niet mag doorverkopen, ik lees daarin dat de akten voor gebruiker gratis moeten blijven.

Akkoord er staat niet doorverkopen, maar met onofficiële contacten proberen de scans van FS op zwart te krijgen wordt een zelfde nadelig effect voor de gebruiker bereikt.

Heeft WWW zich openlijk uitgesproken, dat zij geen bezwaar meer hebben, dat FS hun scans vrij blijven aanbieden, zoals het tot nu toe is gegaan?

Groet

Ik lees dat (direct en indirect) denkelijk na mijn antwoord is toegevoegd.

Zie ook dissussie SVF

http://stamboomvragenforum.nl/index.php/topic,1317.0.html

Everardus Rollema

Beste forumleden,

Wat te doen met de melding, die ik krijg, wanneer ik Wie WasWie bezoek?

Het weergeven van inhoud met beveiligingscertificaatfouten wordt door Internet Explorer geblokkeerd.

Met vriendelijke groeten,

Ton Mondt

Ton Mondt

Persoonlijke vraag aan Bob:

Wat onderscheidt het eventueel  publiceren van mijn stamboom bij WieWasWie met mijn publicatie bij GenealogieOnline. Ik maak daar (bij jou) al vele jaren dankbaar gebruik van. Jij blijft die mogelijkheid toch wel bieden?

Eerste ervaring WieWasWie:

Ik vind  iemand die ik nog niet had, dat is leuk. Als ik echter die akte wil downloaden (na alle tussen handelingen; accoordverklaringen enz),  lukt het niet die akte te openen. 

an error occurred and has been logged: The remote server returned an error: (404) Not Found.

Maar ja , vermoedelijk beta probleempje.

Groet

Wim

Wim Hobers

Wim,

Ik heb mijn mening over de stamboomfunctionaliteit in een tweetal artikels beschreven:

Naar mijn bescheiden mening biedt Genealogie Online veel op het gebied van publiceren van genealogische gegevens en afbeeldingen, vinden van aanknopingspunten in andere stambomen, melden van mogelijke documenten en vinden van scans bij archieven. Je gegevens staan dus goed bij Genealogie Online hoor!

mvg,

Bob Coret

Bob Coret

@Bob,

Laat ik dan maar onbescheiden zijn. Hoewel onbescheiden ? ... Het is de realiteit:  Ik ben uitermate tevreden  met mijn  stamboom Hobers die ik al jaren via GenealogieOnline op internet publiceer. De mogelijkheden die WieWasWie zegt te bieden, biedt GenealogieOnline ook. Ik ben erg gerust gesteld dat ik mijn stamboom kan laten staan waar die nu staat.

Groet

Wim

Wim Hobers

Ik mis de digitale stamboom ?

Johnhenry

Wim,

Kijk eens naar http://www.genealogieonline.nl/stamboom-hobers/I945.php en klik eens op het WieWasWie logo.

Lijkt je dit iets? Is nu nog 'proof-of-concept', want WieWasWie heeft nog geen besluit genomen over het door derden laten doorzoeken van WieWasWie...

mvg,

Bob Coret

Bob Coret

In de gebruiksvoorwaarden lees ik:

WieWasWie.nl is bedoeld voor personen van 18 jaar of ouder. Ben je jonger, dan mag je geen gebruikmaken van de diensten op onze website. Door akkoord te gaan met dit privacyreglement gaat WieWasWie ervan uit dat je inderdaad 18 jaar of ouder bent.

Hoe interesseren we de jeugd voor genealogie en geschiedenis?????

Ik heb via de helpdesk de vraag gesteld, waarom in hemelsnaam deze leeftijdsgrens en of deze ook voor scholen geldt.

Ria Hendriks

Dit antwoord kreeg ik zojuist, heel snel dus, van WieWasWie:

Beste Ria,

Dat heeft te maken met de wet op de privacy, die op sites als WieWasWie (of StamboomNederland) van toepassing is. Overigens kunnen ook jongeren onder de 18 jaar met WieWasWie aan de slag gaan: wij gaan er in dat geval van uit dat zij toestemming hebben van hun ouders. Het gebruiksreglement zal op dit punt nog worden aangepast.

Met vriendelijke groet,

WieWasWie

Ria Hendriks

@Bob,

Lijkt me zeker wat. Grappig dat jouw testvoorbeeld juist  4 van de 5 hits een Hobers oplevert die niet in mijn stamboom past. Kan  je nagaan wat er gebeurt met een naam als bv. Kuiper. Op zich een mooie aanvulling die mij de gelegenheid geeft per persoon te kijken wat WieWasWie voor mij heeft.

Ben benieuwd naar wat je gaat doen.

Groet

Wim

Wim Hobers

Het lukt mij nog niet om scans te downloaden: ik blijf in een kringetje ronddraaien van klik op downloaden, ontvang mailtje, klik op link, bestand niet gevonden - ga naar uw gedownloade documenten, klik op downloaden, ontvang mailtje, klik op link...

IngridvG


Ik vind het op zich een mooie site, dat de versnippering in digitaal stamboomland kan oplossen. Jammer is wel dat de abonnementen, waarvan de tarieven per maand worden weergegeven, bij doorklikken per jaar worden afgerekend. Beetje Amerikaans lokkertje, daar gebeurt dat ook altijd. Het kan dan voor veel mensen ineens een berg geld zijn en reden om af te zien van een abo. Automatiseringstechnisch moet het een fluitje van een cent zijn om de abo's per maand te incasseren, tenzij WWW nog een handmatige boekhouding voert ?
Eens zien overigens wat FS gaat doen met de online scans !

André SijnesaelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu