stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Ga Stemmen, STEM OP GENLIAS



Profiel afbeelding

ik ken van grote internationale ICT bedrijven eigenlijk alleen maar projecten die op de deadline maar half werkten en men had meestal nog een jaar nodig om het voor meer dan 95% naar tevredenheid te laten werken. Nu is WWW natuurlijk geen superproject van ATOS of Logica of nog grotere bedrijven. Maar het is wel een project waar nog al wat vervelende weeffoutjes bij zijn opgetreden, die weinig vertrouwen in de toekomst geven. Zeker met een deadline van 1 nov waarbij ze hun voorganger maar gelijk om zeep helpen en proberen FS op zwart te krijgen.

Dit was de reden om deze aktie te starten en de bijval is overweldigend. Ik heb afgelopen week in Maastricht nog gelobbied, maar nog weinig geloof in de ommekeer. Daarom heb ik vanavond alle directeuren van de deelnemende archieven in Genlias de volgende mail gestuurd. Tegelijkertijd heb ik de besturen van NGV en HCCgenealogie een kopie gestuurd net als de vereniging van archivarissen in Nederland.

-------------

Beste Archiefdirecteuren
Inmiddels -binnen één maand -  zijn meer dan 5000 genealogen http://bit.ly/U6czEi van mening dat WieWasWie niet op 1 nov. as dezelfde performance heeft als Genlias. Daarom verzoeken zij u via http://bit.ly/PZkkdO om Genlias nog even in de lucht te houden. WWW krijgt dan een spiegel voorgehouden en kan tonen dat het menens is om van een nieuwer systeem ook een beter systeem te maken. Ook de kostenplaatjes van WWW worden gevreesd, men is absoluut niet bekend met de financiële consequenties van WWW.  Die onbekende kosten verbonden aan WWW en de gaten in de performance van de beta versie doen velen het ergste vrezen.
Velen met mij verzoeken u een budget vrij te maken om Genlias nog tot 1 jan.2013 operationeel te houden. Een verzoek van zovelen, uw klanten en uw vrijwilligers, dat moet u toch aan het hart gaan! Bob Coret vertelde mij in Maastricht dat hij zijn genelogieonline servers voor een paar honderd euro per maand laat draaien. Het lijkt me onbestaanbaar dat zo'n budget voor Gelias niet vrijgemaakt kan worden met 23 deelnemende archieven.
Voorkom svp dat de zaak escaleert in de media en kom met een persbericht dat Genlias pas 1 jan.2013 sluit.
mvg Jan Middelkoop

-------------------------------------------------------------------

Ik zal hun reacties op dit forum publiceren en mocht er weer niets uitkomen....kijk dan eens om je heen of je een journalist van een grote landelijke krant geïnteresseerd kan krijgen.

Jan Middelkoop - 4 okt 2012 - 23:07

gaan we zeker doen we houden zoals gezegd een vinger aan de pols.

H.Bos - 4 okt 2012 - 23:14

Hierbij het standpunt van het BHIC op mijin oproep van gisteren:

-----------------

Dankjewel voor je ‘update’. Het is duidelijk dat nog steeds heel veel mensen zorgen hebben over de toekomst van WieWasWie en het naderend einde van Genlias. Dat kan ik goed begrijpen, zeker gezien de hele voorgeschiedenis. Op 12 en 19 september heb ik je daarop al geantwoord met de positie van het BHIC in deze.

  Voor de laatste berichtgeving over WieWasWie en Genlias kan ik slechts verwijzen naar het weblog van WieWasWie:

http://wiewaswieblog.nl/2012/09/van-genlias-naar-wiewaswie/

  Kort samengevat zal dus de zoekfunctionaliteit van WieWasWie worden verbeterd (onder andere zoeken op twee personen tegelijkertijd) en worden de gegevens in WieWasWie verder aangevuld en verbeterd. Deze acties moeten gereed zijn per 1 november, de datum waarop dan Genlias offline kan worden gezet. Ongetwijfeld is er ook daarna nog flink wat te verbeteren aan WieWasWie, maar in de kern zal WieWasWie dan prima functioneren en alle gegevens bevatten die ook Genlias bevatte.

  Sterker nog – en veel mensen vergeten dat – zal WieWasWie veel meer en actuelere gegevens bevatten dan Genlias nu.

  Wat het BHIC betreft zijn de gegevens in Genlias bijvoorbeeld al een hele tijd ‘bevroren’. Dat wil zeggen dat nieuwe gegevens niet online worden gezet en oude gegevens niet bijgewerkt (bijvoorbeeld op basis van foutmeldingen die we bijna dagelijks van gebruikers krijgen). Die nieuwe en bijgewerkte gegevens staan wél klaar in onze eigen database, die ook de database van WieWasWie voedt. WieWasWie zal dus veel meer te bieden hebben dan Genlias, als het gaat om Brabantse voorouders.

  Iedereen is er dus het meest bij gebaat om alle energie in WieWasWie te stoppen, en niet in het daarnaast ook nog ‘levend’ houden van het verouderde Genlias.

  Jan, ik ga er van uit dat ik je hiermee voldoende heb geïnformeerd over hoe het BHIC staat in deze ‘kwestie’. Zodra dit verandert, zullen we dat zeker bekend maken. En houd verder vooral het weblog van WieWasWie in de gaten. Tot die tijd kun je me bellen als je meer informatie kwijt wilt, of wilt horen van ons: 073-6818500

Succes met je genealogisch onderzoek! En alvast een fijn weekend toegewenst.

Met vriendelijke groet,   Christian van der Ven  Coördinator Studiezaal

Jan Middelkoop - 5 okt 2012 - 13:03

Leo Bijl - 9 okt 2012 - 16:32

Yes! 5700, daar konden ze dus toch niet omheen!

Ria Hendriks - 9 okt 2012 - 17:16

al met al een respectvol aantal en dat geeft aan dat het democratische gevoel wat eigenlijk een beetje was verdwenen met die kleurloze kabinetten etc. toch naar mijn mening een geslaagde actie.

Houdt wel in dat de makers/beheerders van WWW meer tijd nodig hebben om alle bestanden die er nog overgezet moeten worden danig onderschat werd.

Ik had al eerder erop aangedrongen bij WWW om de Genlias site tot 01-01-2013 open te houden voor het geval dat.................!

Nu zal moeten blijken of ze echt de deadline halen en dat de Genlias site per 01-01-2013 definitief gaat sluiten.

Dus ruim twee maanden de tijd................dat zou toch moeten lukken nietwaar?

H.Bos - 9 okt 2012 - 17:27

Noemden we dat ooit niet 'power to the people' of zo? Welaan, het is een gebaar, ze hebben zich een beetje verkeken, maar we geven het een kans.

Leo Bijl - 9 okt 2012 - 17:34

Positief dat Genlias voorlopig tot 1 januari 2013 te raadplegen is.

Het beetje verkijken duurt reeds 2 jaren.Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Gr.

Everardus

Everardus Rollema - 9 okt 2012 - 17:56

Ik had dat maandagochtend al vernomen op het archief waar ik die dag werkzaam was, dat GenLias nog twee maanden door zal gaan. Mocht dat nog niet openbaar maken.

Een mail naar de webmaster van GenLias met deze vraag melde hij mij het volgende:

Daar is mij niets van bekend. Ik ben wel benieuwd waar deze archivaris die informatie vandaan had.

mvg, Masje II

Masje II - 9 okt 2012 - 19:30

Alle stemmers hartelijk dank, jullie steun heeft alle gebruikers (ook de buitenlandse) van Genlias het gevoel gegeven dat de archieven nu begrijpen dat de gebruikers de reden van het bestaan van dit soort systemen zijn.

Laten we alert blijven en vanaf 1 november WieWasWie testen op gebruiksvriendelijkheid, volledigheid en doorzoekbaarheid, kortom bruikbaarheid. Steeds met Genlias als referentie. Vergeet de huidige performance van WWW en start per 1 nov. opnieuw met testen.

Vergeet ook niet op dit forum daarover te discussiëren.

Bob bedankt dat je ons hiervoor de ruimte geeft. Zonder dit forum was de handtekening aktie lang niet zo succesvol geworden en hadden we de 5000 nooit gehaald.

EINDE STEM AKTIE.

Jan Middelkoop - 9 okt 2012 - 23:21

Ook al is het doel bereikt; het zijn er toch nog 6000 geworden. Een machtsfactor.

Leo Bijl - 24 okt 2012 - 04:29

Nu maar hopen dat WWW verder commentaar overbodig maakt, anders halen we voor 1 december de 7000 nog.

Jan Middelkoop - 24 okt 2012 - 12:03

Alert blijven en WWW testen op eventuele verbeteringen die ze moeten invoeren. Zolang WWW niet functioneert zoals het hoort moet de protest actie HOUD GENLIAS IN DE LUCHT actief blijven en stemmen blijven verzamelen.

Met dank aan Bob.

ien lejeune

ien lejeune - 24 okt 2012 - 22:46

hou op schei uit, heb al diverse mailtjes verstuurd naar ze en ik weet niet of ze het gaan halen daar bij WWW maar ik zie er een zwaar hoofd in.

De zoekfuncties moet men echt aan wennen, een beetje overgenomen van die Mormonen website die is ook kort geleden vernieuwd en werkt naar behoren ook ff wennen dus.

En nu maar er van uitgaan dat de "jongen en meisjes" daar bij WWW zich helemaal in het zweet werken om maar die deadline te halen, kan nog wat worden met ze, maar blijf alert dus.

IK kom er even niet meer want ik erger mij dood aan die website.

H.Bos - 24 okt 2012 - 22:56

Laat ik dat nu ook hebben, net nog ingekeken maar nog geen steek veranderd. En dan denk ik dat het in 2 maanden toch echt niet gaat lukken.

Dan zullen we maar over gaan in houd Family Search in de lucht nietwaar. Klinkt toch iets beter dan "die Mormonen website".

groet Frits

Frits Stappers - 25 okt 2012 - 20:01

ja klopt maar kon even niet bij die website komen vanwege vele anderen die al openstonden vandaar dus.

Alhoewel die "Mormonen" doen wel ontzettend veel werk verzetten met al die wijd verspreide vrijwillegers, ook ik heb daar deel vanuit gemaakt, maar vanwege andere bezigheden kon ik het niet meer goed bijhouden.

Ach ik stuur ze één maal per jaar een gedcom bestand door en kunnen ze daar zich weer helemaal op uitleven nietwaar?

H.Bos - 25 okt 2012 - 20:50

Tja, als de keuze aan mij als gebruiker zou zijn kan ik niet nalaten op te merken dat niet Genlias maar de WieWasWie website opgedoekt moet worden.  WieWasWie is gewoon een rommelige en onoverzichtelijke website, de zoekfunctie is gewoonweg irritant en heeft de neiging om bij het minste of geringste de handdoek al in de ring te gooien. De overzichtelijke en heldere uitstraling van Genlias heeft WieWasWie niet, het komt niet eens in de buurt. Dat heeft niets te maken met de zogenaamde broodnodige vernieuwing van onderliggende programmatuur. Buiten dat is WieWasWie ernstig in gebreke ten opzichte van belangrijke deadlines en het is niet zo dat die situatie zomaar onverwacht uit het niets komt. Daar hebben ze echt wel een tijdje over na kunnen denken maar goed inschatten? Ik citeer: "De software waarmee de data van Genlias overgebracht wordt naar WieWasWie blijkt de grote hoeveelheid records niet op tijd te kunnen verwerken."

Je rolt werkelijk uit je stoel van het lachen als het niet zo ernstig zou zijn. 

Als je het niet beter wist zou je zelfs op het idee kunnen komen dat WieWasWie het amateuristische begin was en Genlias het evolutionaire vervolg.

Uitgeschreven lid - 2 nov 2012 - 02:26

Ik weet beslist dat de mensen die Wiewaswie verzonnen hebben totaal niet gedacht hadden aan mensen die in het buitenland wonen en niet 'eventjes' naar een archief kunnen gaan om daat het Geboorte Aktenr. te kunnen vinden", want op Wie was wie is dat niet te vinden, ook zijn de nummers van de huwelijks en overlijdens aktes nergens te vinden.

Waarom moest er nu zo dringend weer iets anders zijn dan Genlias?? Het gezegde in het Engels is: "If it ain't broke there is no reason to change it"!!!!

Ik doe al mijn onderzoek via het internet en via Genlias heb ik een basis waar mijn gegeven nagekeken kunnen worden. Genlias is ook heel erg vlug om fouten to corrigeren.

Tot nu toe heb ik nog geen reaktie gehad van Wiewaswie!!

Mijn stem is beslist voor Genlias!!!!

Met vriendelijke groeten

Pieter C. Bismeijer

NORTHAM

WESTERN AUSTRALIA

Pieter C. Bismeijer - 18 dec 2012 - 13:39

Beste "Down Under" het is een complete chaos bij WWW, sommige namen kan je niet eens te pakken krijgen en dan constant die 404 pagina voor je neus, je wordt er hor en dol van.

Afgezien daarvan is het wachten op een bepaalde pagina ook al een ramp op zich soms duurt het zolang dat ik maar besluit om de hond uit te gaan laten en daar is de hond erg blij mee die moedigt mij steeds weer aan om te gaan zoek op WWW.

Ik heb inmiddels al tientallen e-mails gestuurd naar WWW en een antwoord heel sumier.

Afgezien daarvan vind ik persoonlijk nog altijd dat, als je iets nieuws willt op dit gebied doe het dan "intern" en zorg dan dat de gehel website goed draait en ook alle kinderziektes eruit haalt voordat je zoiets on-line zet.

Het is voor de gebruiker alleen maar ergenis en voor al die ergenissen mogen we straks ook nog gaan betalen!!

Nou mij niet gezien, ik probeer zo snel mogelijk om mijn bestand op te schonen en fouten eruit te halen voor 31-12-2012 en daarna is het voor mij over en uit, ik heb besloten om er dan een punt achter te zetten en zeker als we hier de Amerikaanse tour op gaan om te gaan betalen voor "dode mensen" ik niet in ieder geval, geen cent zal ik er aan uitgeven, ik werk vanaf 's morgens 10 uur tot aan middernacht om het bestand van ruim 70.000 personen op te schonen en ben nu na 4 weken bij de letter K aangeland, dus ik heb nog even te gaan.

Maar het jammerlijke is dat afgelopen weekend Genlias eruit lag en heeft nog maar een paar uur gewerkt gisteren (maandag)  totdat na amper 2 uurtjes ook er weer de brui aan gaf en dat doen zij express om ons te dwingen om maar naar die WWW r te gaan maar ze vergeten één ding en dat is: als er teveel bezoekers komen op WWW des te langer kan je wachten en slaat de website op tilt en duurt het zeker een kwartier voordat je weer verder kan, vind je het gek dat men hier boos om word?  ik niet ik baal van die lui als een enorme stekker, ik wens die lui/makers van WWW dan ook geen prettige kerstdagen en al zeker geen gelukkig 2013.

H.Bos - 18 dec 2012 - 15:00


Ik zoek een familie in een klein dorp uit. In Genlias krijg ik 208 hits, maar kan ik niet doorklikken naar de aktes. In Wie is Wie krijg ik met exact dezelfde zoekcriteria 0,0 hits... Heel frustrerend. Ook als ik op specifieke personen zoek, krijg ik die er niet uit. Ze zitten gewoon nog niet in WWW. Heel frustrerend!!!!

Frank Visser - 18 dec 2012 - 16:46







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu