stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Ga Stemmen, STEM OP GENLIAS



Profiel afbeelding

Kan kloppen want welke naam je ook intypt je komt niet op de bewuste pagina die je verdere info kan verschaffen, een grove fout weer van Genlias en een mail sturen heeft geen zin naar die lui want reageren doen ze niet!

Het lijkt erop dat ze dit bewust doen om maar vast te "wennen" aan die verachtelijke WWW, wat je kan doen is een mail sturen naar WWW misschien dat die heel misschien die website van Genlias weer aan de praat krijgen maar ik garandeer je niets, het zal hun worst zijn of Genlias nog wel of niet werkt want WWW is verheven tot bijna een "goddelijke" hoogte en volgend jaar kan je daar DIK voor gaan betalen!!

Zal persoonlijk blij zijn als ik mijn bestand op orde heb voor de 31e vd maand dan hoef ik mij daarna niet meer te ergeren aan WWW en dan up-loaden naar mijn website en daarmee sluit ik dan 12 jaar onderzoek mee af, wat een rust zal dat geven en vooral geen ergenissen meer van haperende websites zoals WWW, gelukkig bestaan er nog wel diverse andere websites waar je wel met plezier/snelheid kan zoeken en hopende dat deze websites zich niet voor het karretje van WWW laten spannen want dan is het snel gedaan met het "plezier".

H.Bos - 18 dec 2012 - 16:59

Ik ben ook van plan om met stamboomonderzoek te stoppen, net als H.Bos. Van betalen is geen spraake, tot nu toe is alle informatie op Genlias vrij geweest, verzameld door vrijwilligers. WWW krijgt die informatie ook vrij, vooral ald mensen hun stambomen gaan downloaden op WWW.

WWW zal dan precies dezelfde foute informatie geven als Ancestry geeft. Sommige mensen, zogenaamde genealogen, downloaden hun stamboom zonder alles precies nagekeken te hebben, dus is er nu foutieve informatie op WWW evenals Ancestry en ook op Familysearch. Dus tenzij je de originele aktes hebt kunnen zien en precies dezelfde informatie overgenomen hebt in jouw stamboom kan het zijn dat jouw informatie niet juist is.

Daarom is het zo belangrijk dat akte nummers vermeld worden, zowel op WWW als Ancestry en Familysearch. 

Tot nu toe heb ik geen geld uitgegeven voor de informatie die ik heb in mijn stamboom en ik ga nu niet beginnen om voor eventueel foutieve informatie te betalen.

Dus vanaf 1-1-2013 zal ik voor een nieuwe hobby gaan zoeken.

Oh, nog steeds geen antwoord van WWW op mijn vragen.

Pieter C. Bismeijer - 19 dec 2012 - 04:21

Het is hopeloos onhandig dat het verkeerd is gegaan met nummers en datums; dat was in het begin meteen. De upload vanuit de archieven is niet altijd goed gegaan, maar er zou wat aan gedaan worden. Daar wachten we dus nog op.

Maar je hoeft toch niet zomaar met alles te stoppen? Dat is jammer. Je kunt toch ook gewoon zoeken op de sites van de archieven zelf. Daar staat het wel goed. Die heb je toch nodig, al is het maar omdat ze niet allemaal meedoen.

Leo Bijl - 19 dec 2012 - 08:57

ik ga ermee stoppen vanwege het simpele feit dat ik er absoluut geen zin meer in heb dat is de reden en waarom geen zin meer?  vanwege al dat gedoe met Genlias en WWW, andere websites zoals de onvolprezen "genealogiezuidoostutrecht.org" en Digitaal Rotterdam/digitale zuidwest nl die zijn goed te doen en niks geen haperende pagina's etc. ok het kan wel eens even duren voordat je de juiste pagina hebt maar dat komt omdat je alles aanvinkt en daardoor moeten ook alle gegevens worden verzameld.

Maar er is nog een reden waarom ik ermee stop en dat is dat ik nu wel genoeg heb verzameld, meer nog dan mij lief is maar dat komt omdat ik exact wou weten hoe bepaalde families in elkaar steken.

Aan de andere kant kom ik ook niet verder ik heb de afgelopen 12 jaar mijn kostbare tijd hierin gestoken en vele archieven bezocht in het begin en dat kost niet alleen tijd maar ook geld en er is niemand die de kosten vergoed en dat hoeft ook niet want het is een "hobby" maar aangezien de huidige tijd er niet meer naar is om dure reizen te gaan ondernemen om in een stoffig archief te gaan snuffelen moet je alles via het internet ondernemen en hierbij komt dan ook nog dat je compleet gefrustreerd raakt van die "mannen" bij WWW die je gewoon geen antwoord geven op je vragen of zij misschien iets aan die vastgelopen server bij Genlias willen doen.

Helaas ze laten je gewoonweg barsten ze hebben lak aan personen waarvan zij denken dat die straks eventueel willen gaan betalen voor hun wangedrag.

Ook dit heeft bij mij de afgelopen weken ertoe aangezet om ermee op te houden en ik maak mijn bestand af en probeer zoveel mogelijk de juiste data in te voeren en wat ik niet kan vinden dat blijft zo, ik ga er geen moeite meer voor doen en als alles klaar is dan ga ik de families up-loaden naar mijn eigen website en niet naar een of andere website zoals bijvoobeeld "Geneanet" o.i.d. en zeker niet bij WWW en hierbij komt het dat mijn bestand te groot is voor hun, je mag maar hooguit 10mb up-loaden nou sorry hoor maar die van mij is 20 mb en het kan wel maar dan moet je weer gaan betalen, nou mooi niet ik hou het wel op mijn eigen site daar heb ik nog 60GB over aan ruimte en ik ben ook overal te vinden met mijn .com.

Ik wens iedereen heel veel sterkte toe de komende weken en hopelijk niet al te veel ergenissen omtrent WWW derhalve wens ik iedereen een prettige kerst en een goed begin van 2013, al zal dat laatste niet eenvoudig worden met de plannen die nog in het verschiet liggen daar in Den Haag en dan heb ik het niet over het CBG !

 

H.Bos - 19 dec 2012 - 10:07

Hallo iedereen,

Laat het duidelijk zijn. Ik zal ook geen stuiver betalen aan WWW.

Maar dat gaat niet betekenen dat ik mijn hobby ga opgeven, never.

Omdat ik voor de data en koppeling van gezinnen genlias gebruikte en dan de orginele in familysearch bekeek is het mogelijk om in WWW die gegevens te halen, zonder te betalen weliswaar. Het is even wennen maar mogelijk. Kijk ook eens op het forum van NIEUWS VAN HET CBG OVER WIE WAS WIE.

De truc is om het gratis opzoeken in WWW te benutten.

Dus geef die mooie hobby niet op, we leven nou eenmaal een tijdperk waarin ze met de grote groep mensen doen wat ze willen en we pikken ut.

Doe iets, zoals je lidmaatschap opzeggen (ik heb mijn lidmaatschap van het CBG opgezegd) doe geen vrijwilligerswerk meer waarvan je weet dat het op een site terechtkomt waar de mensen dan voor moeten betalen enz.

Maar geef niet die mooie hobby op.

Mvg.

ien lejeune

ien lejeune - 19 dec 2012 - 12:32

Ik geef het wel op en de reden is dat ik na ruim 12 jaar het wel allemaal gezien heb, kan niet verder meer met eigen familie en aanverwanten etc. en hierbij opmerkend dat ik het zo wel genoeg vind.

Zeker nu ik zo'n 4 weken geleden ben begonnen om mijn  bestand op te schonen wat inhoudt dat er veelal dubbele personen inzaten, weliswaar onder een andere naam maar dat heb je als je voor 1811 zoekt.

Zeker ook de perikelen met Genlias en WWW ontnemen mij de lust om nog door te gaan, ik maak het af en hoop voor de 31e alles af te hebben, nog een hele klus met 70.000 personen in je bestand maar gelukkig is twee derde al voorzien van de juiste data.

Ik roep hier niet op om allemaal te stoppen, neen natuurlijk niet, mensen die hieraan nog steeds een leuke Hobby aan beleven moeten vooral doorgaan en zich niet laten inspireren door anderen die wel stoppen.

Dat ik ermee stop komt door eerdere redenen die ik al verwoord heb en ook omdat er nog wel wat anders is dan alleen stambomen etc. ik heb nog veel "werk" liggen en daar moet je ook tijd voor vrij maken, zoals het inscannen van vele oude foto's (een paar duizend!!) maar ik wil hierbij zeggen, mensen ga vooral door laat je niet afschrikken door "onbenullen" die een nieuwe website aan het vullen zijn zoals WWW.

H.Bos - 19 dec 2012 - 12:58

Duidelijkheid omtrent WieWasWie, mail van NGV:

Sinds de laatste nieuwsbrief met WieWasWie als onderwerp zijn er toch een aantal zaken duidelijk geworden.
In de voor ons liggende tijd verliep de communicatie over WieWasWie moeizaam het CBG was open in de communicatie , maar een aantal zaken bleven lang onduidelijk.
Duidelijk was wel dat GenLias was uitontwikkeld en niet kon worden voorgezet in de toekomst.
Vrijwel wekelijks belde ik met het CBG om van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te blijven.
Zoals ik al eerder probeerde duidelijk te maken is de NGV niet direct bij dit project betrokken, maar staat zij aan de zijlijn. Wel ziet ze zich als belangrijkste belangenbehartiger niet alleen voor haar leden, maar ook voor andere gebruikers die gebruik maken van GenLias.
De afgelopen maanden waren vooral getekend door verwarring waarbij ook direct betrokken archiefdiensten vaak tegenstrijdige informatie omtrent WieWasWie in de wereld brachten.
Wat zou gratis blijven en waarvoor zou betaald moeten worden was tot voor kort niet duidelijk.
Onze insteek was hierbij steeds dezelfde, de functionaliteit van GenLias die deels tot stand was gekomen door de inzet van vrijwilligers moest gratis blijven. Het was in onze ogen wel billijk dat voor andere zaken bij WieWasWie moest worden betaald.
Reeds in oktober is hierover in het voorzittersoverleg van de Genealogische Verenigingen gesproken en was er overeenstemming over de te varen koers.
Vorige week hebben vertegenwoordigers van het Kon. Ned. Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde, De Hollandse Vereniging voor Genealogie, Prometheus, Veluwse Geslachten en de Nederlandse Genealogische Vereniging op het Centraal Bureau voor Genealogie kennis kunnen nemen van de stand van zaken en de inhoud van WieWasWie.
Na een inleiding van CBG directeur Leo Voogt, een presentatie van de adjunct directeur CBG en projectleider WieWasWie Rob van Drie konden we vragen stellen aan twee medewerkers van WWW.
In 2013 zal GenLias uit de lucht gaan en zal WieWasWie haar plaats innemen per 1.1.2013.
Dan zal een abonnement kunnen worden genomen tegen een introductietarief van E 12,50 (later E 18,50). Gratis blijft het basiszoeken aangevuld met plaatjes van de akte, voor zover gekoppeld aan WieWasWie.
De gegevens uit GenLias , maar ook die van nieuwe deelnemers die nog moeten worden ingevoerd zullen gratis te raadplegen blijven via het basiszoeken evenals het onderdeel stamboom bouwen.
Het zoeken op twee namen zoals bij GenLias mogelijk was, zal helaas niet langer gratis zijn.
Ook voor filtreren, monitoring en de printknop aktedetailpagina moet worden betaald.
Wanneer we het zoeken op twee namen buiten beschouwing laten biedt WWW meer dan GenLias.
Op dit moment en onder deze voorwaarden kan ik niets anders dien dan de geboorte van WieWasWie alleen maar toejuichen.
Wel moet de CBG op zoek naar nieuwe partners binnen de archiefwereld om de Nederlandse site voor de basisgegevens voor genealogisch onderzoek te worden.
Ik hoop van harte dat het zijn ambities waar kan maken waarbij de genealogische verenigingen gaarne hun steun betuigen.
Alle aanwezigen verlieten tevreden Den Haag maar we zullen het proces positief maar kritisch blijven volgen.

Roelof Vennik
Voorzitter Nederlandse Genealogische Vereniging.

--------------------------------------------------------------------------------

Even vetgedrukt. Inderdaad volg ik ze wel met uitgebreide functies waar je voor moet betalen. Maar wait what?? Zoeken op 2 namen alleen tegen betaling!! Dat is niet de functies van genlias overnemen zonder dat daarvoor betaald dient te worden?

Oranje-gedrukte zin snap ik trouwens niet

Maarten Brandts Buijs - 20 dec 2012 - 16:04

Goeiedag Meneer Vennik (NGV),

Als ik het goed begrijp moet er binnenkort voor het filteren, monitoring en printknop aktedetailpagina worden betaald?

Ik neem aan dat dat klopt.

Met name de filtering is wel belangrijk.

Voorbeeld:  Eenvoudig zoeken met of zonder filtering???????????

Het filteren is belangrijk en als dat niet gratis is snap ik niet hoe men kan spreken van een meerwaarde op WWW.

Het zoeken op twee namen is niet zo belangrijk als het filteren van bv provincies, geboortes, huwelijk enz.

Op dit moment biedt WWW de gebruiker niet meer dan Genlias en dan bedoel ik normale genliasgebruiker.

En als dadelijk betaald moet worden voor bepaalde functies is de verhouding helemaal zoek.

De gebruiker wist precies wat hij uit Genlias kon halen en dat was voldoende.

De amateur genealoog vindt het ook beslist niet erg om verschillende sites te raadplegen om orginelen te verzamelen, het is en blijft tenslotte voor het merendeel van ons een hobby.

Ik begrijp de bedoeling van WWW en archiefland. Om alles onder een paraplu te houden zal voor iets of iemand gunstig zijn.

Helaas, zoals ik begrijp uit reacties van collega's amateurgenealogen vinden wij dat niet.

Kort en bondig: DE FUNCTIONALITEIT VAN GENLIAS MOET GRATIS BLIJVEN.

Hopelijk kunt u als voorzitter van het NGV en uw collega's er misschien voor zorgen dat het eenvoudig zoeken bij WWW wordt uitgebreidt, dan kunnen we op dezelfde manier blijven zoeken zoals we dat ook deden op GENLIAS.

By the way, de oranje gedrukte zinnen snap ik ook niet.

Met vriendelijk groet,

ien lejeune

ien lejeune - 21 dec 2012 - 00:05

Nee ik begrijp de toonzetting van die vet gedrukte oranje letters/zin ook niet helemaal, misschien had Dhr Vennik iets heel anders in zijn gedachte maar het kwam niet helemaal tot zijn recht.

Kijk dat bedoel ik nou met iets "gratis" en voor iets te gaan betalen, deze WWW zal hoofdzakelijk door goed/duurbetaalde medewerkers up to date worden gehouden en dat niet alleen er moet ook een "monteur" in de vorm van een webmaster aanwezig zijn mocht het onverhoopt vastlopen op WWW, zoals we de afgelopen week met Genlias al meegemaakt hebben.

Dat betalen heft in ieder geval de gratis functie op en waarom? omdat diegene die er voor betaald hebben geen "gratis" iets meer hebben want dat hebben zij zelf betaald natuurlijk, het is maar hoe je het bekijkt.

Als je dus niets betaald dan is het "echt" gratis en al die poespas erom heen is wel leuk maar zoals gezegd de Hobbiëst zal er niet of nauwelijks gebruik van maken.

Er zijn ook andere digitale wegen te bewandelen om bepaalde zaken te verkrijgen, kost wat meer tijd maar ach het is en blijft hobby nietwaar.

Voor de onderzoeker op prof. basis maakt het niet uit of hij/zij daarvoor moet gaan betalen want dat wordt wel weer uit de algemene middelen betaald van het onderzoek, niks mis mee.

H.Bos - 21 dec 2012 - 00:24

Ik denk niet dat dhr. Vennik zelf zal reageren Ien, aangezien ik de rondgestuurde mail plaatste, en niet dhr. Vennik.

Maarten Brandts Buijs - 21 dec 2012 - 09:12

WWW betaald mensen om werk te doen?

Zou dat betekenen dat WWW mij ook zou betalen wanneer ik een foutieve weergeve corrigeer voor WWW?

Tot nu toe heb ik dat gratis gedaan voor Genlias en zou dat ook blijven doen.

WWW is in het totaal niet vrij, je moet een lidmaatschap hebben, een abonnoment waar je voor betaald om nog niet eens hetzelfde te kunnen zoeken dat tot nu toe totaal vrij was bij Genlias.

Wil je twee namen invoeren dat zul je eerst moeten betalen, dus weer is WWW niet vrij.

Het betekend dus dat iemand rijk gaat worden van de abonnomenten en van de extras!!

Geen stamboom onderzoek meer voor mij.

Pieter C. Bismeijer

NORTHAM

WESTERN AUSTRALIA 

Excuses voor slechte Hollands.

Pieter C. Bismeijer - 21 dec 2012 - 09:22

Ik vrees dat het nog erger is dan dat.

Het geld wordt gewoon verspild zowel het belastinggeld als onze eventuele bijdrage.

Niemand wordt er rijker van.... of misschien toch wel, de IT ers die een wanproduct geleverd hebben en nu weer betaald krijgen om het een beetje draaien te houden en de managers die een verkeerd programma van eisen hebben opgesteld.

Fred

F.E. van der Burg - 21 dec 2012 - 10:32

't is om te janken: "als we zoeken op twee namen buiten beschouwing laten"...... 'dan zijn we blij'

Feit is dat 6000 genealogen een petitie hebben getekend om die functie in WWW te krijgen en dat die nu
achter het betaalloket verdwijnt.
Vrijwilligers hebben voor genlias 64 miljoen persoonsvermeldingen in databases van archieven geklopt,
die vervolgens in genlias zijn geupload. Die mogen nu gratis in WWW op een enkele naam zoeken,
zonder filter.
Je zal maar op je voorouder Jan Jansen moeten zoeken, voordat je je zoekresultaten in WWW (11.480)
heb nageplozen ben je zelf genealogisch erfgoed.
Gr. Jan

Jan Middelkoop - 21 dec 2012 - 11:08

Geachte heer Buijs,

Excuseer mijn onnozelheid, dacht ik toch echt dat u uit naam van dhr Vennik schreef.

Jammer want daar hadden we misschien iets aan gehad.

Groet ien lejeune

ien lejeune - 21 dec 2012 - 11:20

Nee, alle leden van NGV ontvingen de mail. Het leek mij een goed idee deze mail te delen, vandaar.

Overigens is mijn achternaam 'Brandts Buijs', voor genealogen niet onbelangrijk :D

Maarten Brandts Buijs - 21 dec 2012 - 11:27

Dat is natuurlijk weer de truc die ze uithalen, het grote graaien en snaaien is daar ook groot goed geworden, wij als vrijwilligers leveren "gratis" de data aan en de "jongens en meisjes" die de site beheren /exploreren willen voor hun "moeite" er geld voor hebben, nou als wij dan met z'n allen even een claim gaan neerleggen dan zal het staatstekort behoorlijk gaan oplopen.

Vandaar dat ik al een paar weken geleden heb besloten om er voor mijzelf een eind aan te gaan breien, ik kan toch niet meer verder en hebt bereikt wat ik wilde bereiken.

Een mooie afsluiter voor 2012 en iets nieuws te gaan ondernemen in 2013, alhoewel het niet zal stoppen want er komen genoeg "vragen" binnen bij mij uit de voormalige emigratielanden en uiteraard zal ik die naar behoren beantwoorden dus zijdelings blijf je wel betrokken.

Daarbij wens ik iedereen sterkte toe met de perikelen rondom WWW.

H.Bos - 21 dec 2012 - 13:40

Het gevoel van de aanhoorders, verwoord door de voorz. van NGV, na uitleg over WWW door CBG: "Alle aanwezigen verlieten tevreden Den Haag "


Wat wij genealogen krijgen is een kreupel systeem en pas na betaling wordt je rolstoel ingeleverd voor een

bureaustoel.

Feit is dat 6000 genealogen een petitie hebben getekend om die 2personen zoekfunctie met filtering in WWW te krijgen, en dat die functies nu achter het betaalloket verdwijnen.
Vrijwilligers hebben 64 miljoen persoonsvermeldingen  in databases van archieven geklopt, die vervolgens in genlias zijn geupload. Die mensen mogen nu gratis in WWW op een enkele naam zoeken, zonder filter.
Je zal maar op voorvader Jan Jansen moeten zoeken, voordat je je zoekresultaten in WWW (11.400) heb nageplozen  ben je zelf genealogisch erfgoed geworden.

Ik roep de heren Fennik (NGV), Heijstek (HCC), Coret en vertegenwoordigers van het Kon. Ned. Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde, De Hollandse Vereniging voor Genealogie, Prometheus, Veluwse Geslachten op om gezamenlijk het CBG tot andere gedachten te brengen.

Deze aktie om met het geleverde werk van duizenden vrijwilligers geld uit ieders zak te kloppen is zo laag bij de grond dat de archieven en CBG zich moeten realiseren dat een boycot van vrijwilligers hun geplande scan/digitaliserings projecten absoluut onhaalbaar gaat maken.

Jan Middelkoop - 21 dec 2012 - 14:57

Ik ben met Jan Middelkoop eens.

Ik roep de heren Fennik (NGV), Heijstek (HCC), Coret en vertegenwoordigers van het Kon. Ned. Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde, De Hollandse Vereniging voor Genealogie, Prometheus, Veluwse Geslachten op om gezamenlijk het CBG tot andere gedachten te brengen.

Dit zijn namelijk personen die iets wezenlijks zouden kunnen betekenen.

Groet

ien lejeune

ien lejeune - 21 dec 2012 - 15:33

Reken daar maar niet op.

Ze zijn zelfs zeer tevreden over de huidige situatie.

http://wiewaswieblog.nl/2012/12/wiewaswie-wat-zit-erin/

Die zelfingenomenheid is duidelijke contraindicatie dat het tot een betere kwaliteit gaat komen.

Je kan een probleem pas oplossen als je ook ziet dat het een probleem is.

Het lijkt me heel onverstandig om de achterliggende zelfingenomenheid financieel te gaan ondersteunen.

Voorlopig lijkt er inderdaad niets anders op te zitten dan het eigen werk af te ronden en betere tijden af te wachten.

Uitgeschreven lid - 23 dec 2012 - 12:33


Beste mensen Heb eens door alle reacties van jullie heen gelezen. Denk dat het toch weer om geld gaat draaien. We hebben toch genoeg (Oude jaar de lucht in). Kan dan het "beetje " er niet af.  NEEEE

Als goede actie zou ik willen aanmerken dat er niemand ,maar dan ook niemand op de nieuwe site gaat

kijken. Als er geen geld binnen komt, lost het zich vanzelf op. De moderator van Genlias moet zich maar eens achter de oren krabben. Of heeft hij zijn zakken mooi kunnen vullen door Genlias weg te doen.

Dat dit de nieuwjaars wens van Genlias is, hadt ik niet kunnen bevroeden.

Misschien is er iemand in ons midden die met een beetje hulp een nieuwe Genlias op kan starten.

Denk dat er genoeg vrijwilligers staan te wachten. Hoop in ieder geval dat zoiets kan gebeuren t.b.v

al die mensen die hun voorouders zoeken.

Misschien is het ook mogelijk om een van provinciale clubs voor de kar te krijgen en een doorstart wil maken

van het systeem dat Genlias hanteerde. (Voldeed prima)  Bv Drenlias met invoering van het Genlias systeem

Graag reactie Positief of negatief wil ik zien.

   Groetjes   Joop Esser

Joop Esser - 2 jan 2013 - 11:35







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu