stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Ga Stemmen, STEM OP GENLIAS



Profiel afbeelding

Nou Joop ik behoor dus tot de vuurwerkhaters en heb daar geen cent aan uit gegeven, moge alle "tokkies" weer een paar ledematen gaan missen en dan spijt krijgen achteraf , helaas te laat joh.

Ik heb gisterenavond laat nog een reactie geplaatst van hoe het ongeveer in z'n werk gaat over die WWW.

Nee ik ga er ook geen cent aan betalen, ik ben bezig om mijn bestand op te schonen en helaas ik heb de deadline niet gehaald voor of op de 31-12-2012 ermee klaar te zijn, maar dat komt omdat ik er misschien te laat mee begonnen ben en/of de feestdagen ertussen zaten en dan kan je niet urenlang met dat programma bezig zijn, er zijn ook nog sociale contacten te onderhouden etc.

Maar geen ramp ik heb mijn bestand onderschat en als een website zoals die van WWW niet goed werkt, te traag, die vervelende 404 pagina etc. dat vergt veel geduld en kweekt enorm veel ergenis en frustratie.

Maar goed ik ga gewoon verder en hoop er toch echt deze week mee klaar te zijn en mij van al die ergenissen te gaan verlossen, namelijk ik stop ermee, ik heb het helemaal gehad na ruim 12 jaar in dat gedoe te hebben rondgesnuffeld, er zijn belangrijkere dingen in het leven dan alleen genealogie.

Ik heb dan ook onderaan elke pagina een "bericht" staan die zegt "wij hebben niet de intentie om compleet te zijn" staat eigenlijk in het engels "we have not the intention to be complete" en iedereen die denkt dat bepaalde fanilies geheel compleet zijn heeft het behoorlijk mis, dat is een bijna ondoenlijke zaak en ben dan ook daarvan afgeweken, wat ik kan vinden dat is ok en kan ik het niet vinden dan leg ik mij daar bij neer, dan laat ik het aan anderen over die wel misschien volharden om een complete stamboom te hebben, ik niet in ieder geval, ik ben van mening dat er al behoorlijk wat info staat en nodig iedereen uit om het aan te vullen of te verbeteren.

En nu maar hopen dat WWW een volwaardige website wordt en zo niet dan moet het bedrijf wat hierachter zit zich maar eens gaan beraden om hiermee mee door te gaan.

H.Bos - 2 jan 2013 - 12:22

OK ik heb het nu helemaal gehad met die AMATEURS daar bij WWW, ik stop er nu definitief mee de lol is er nu echt helemaal af.

Ik krijg niets anders dan die $%%^&**($@ 404 pagina voor m'n neus, niets kan kunnen die waardeloze servers uit het jaar NUL nog vinden, ik heb ze aangeboden die lui die dit project maken om zich maar te gaan aanmelden bij het GROFVUIL inclusief de servers en het gaan overdragen aan echte PRO's !!!

Ik heb het nu echt helemaal gehad, sorry maar alle data en eventuele dubbele personen zullen nu in vanaf de letter V erin blijven staan dankzij het amateuristische werk van die zogenaamde doorgeleerde IT'ers, m.a.w. ZE KUNNEN ER GEEN REET VAN !!!!!!!

H.Bos - 2 jan 2013 - 13:14

Beste Joop,

Kijk eens op de website van archieven.nl

Deze geeft ongeveer dezelfde service die we van GENLIAS gewend zijn.

Het is even uitzoeken hoe de filtering werkt (onder de HELP optie zie je hoe het in elkaar zit) maar dan heb je ook wat.

mvg

ie lejeune

ien lejeune - 2 jan 2013 - 22:06

Beste mensen

Ik ben een hele tijd niet aktief geweest.  Kwam er dan ook laat achter dan Genlias zou verdwijnen...

En sorry maar ik ben niet blij met Wie was wie.....

Ben ik gek maar kun je niet woonplaats intikken en evt partner????

Gerrie Harps - 5 jan 2013 - 19:01

Ben inmiddels klaar met opschonen van bestand heeft in totaal 4 maanden geduurd, ondanks de vervelende haperingen bij WWW is het mij dan toch gelukt om de laatste loodjes te klaren.

Inmiddels ook alweer enig contact gehad met de "makers" van WWW, het is een extern bedrijf die dit op zich genomen heeft, na eerst mijn welgemeende excuses te hebben aangeboden en geaccepteerd, ben ik er achter gekomen (maar dat wisten we al) dat ze een gigantisch software en server probleem hadden, na een nieuwe update van de software die enige tijd in beslag heeft genomen werkt WWW weer snel en correct.

Uiteraard is het voor velen onder ons een behoorlijke gewenning, ja ook ik moest er aan wennen maar omdat ik vele weken met "digitaal Rotterdam" had gewerkt dan werkt WWW ongeveer hetzelfde.

Je kan het deze mensen (een heel team) eigenlijk niet kwalijk nemen dat er een moeizame start was van WWW, deze mensen hadden ook liever gezien dat Genlias er nog een maandje online had geweest, maar ja de opdrachtgever(s) hebben de knop omgezet en Genlias was ook na middernacht van 31 op 01 off-line.

Vandaar dat het "team" onder een behoorlijke tijdsdruk kwam te staan en de stress uiteraard om het allemaal in goede banen te leiden en ik weet wat het is om onder een bepaalde druk te werken met websites die een "deadline" hebben en dat kan je behoorlijk opbreken.

Maar ik moet nu echt wel toegeven dat WWW als je er eenmaal aan gewend bent zeer verhelderend werkt en razendsnel, behalve enig oponthoud gehad met de letter "Z" maar viel mee achteraf.

Ik had de afgelopen maanden duizenden aktes gedownload en bijna allemaal nagezien, ik moet tot de conclusie komen dat al die "vrijwilligers" niet goed kunnen lezen en aangezien zij waarschijnlijk ook niet zo gemotiveerd zijn vanwege de vergoeding van een kop koffie en een gevulde koek, daar kan ik mij daar wel iets bij voorstellen.

Dus de uiteindelijke conclusie die ik moet trekken is de volgende: alles wat op het internet staat op bijvoorbeeld al die genealogie websites zijn te nemen met een korrel zout, dus alles wat wij als "waarheid" aannemen is dus eigenlijk voor ruim 40% onvolledig en fout gespeld etc. etc.

Dus eigenlijk kunnen al deze websites wel weer verdwijnen als ik het zo moet interpreteren.

Men moet het dus eigenlijk voor kennisgeving aannemen wat er allemaal staat, men kan het niet aannemen als waarheid dus.

En hoe komt dat? dat komt door al die vrijwilligers die niet of onvoldoende worden gemotiveerd en niet de moeite nemen om eens goed naar die aktes te kijken, desnoods met een loep, ik heb er nog eentje van mijn grootmoeder en werkt als de beste en zodoende komt men erachter dat velen de letters niet goed kunnen onderscheiden en er naar mijn inziens maar een slag naar slaan, nou daar ben je dus klaar mee.

Maar ik heb er geen last meer van want ik ben er helemaal klaar mee, heb inmiddels de harde terra-byte schijven leeg gemaakt want die heb ik weer nodig voor een volgend project.

Aangezien mij nu nog rest om alles online te gaan zetten maar dan wel op mijn eigen website en niet bij een of andere "Geanet" of hoe ze allemaal mogen heten, want die kunnen mijn bestand niet handelen, is te groot ! alleen als je betaald dan kan het wel, nou ik heb één principe en dat is "nooit betalen voor overleden mensen" de enige die er beter van worden zijn de beheerders van die websites, ik heb niks tegen geld verdienen maar niet over de rug van mijn overleden Opa of Oma.

Het gaat uw allen goed en vergeet niet als er iets mis is bij WWW om dat direct te melden bij de beheerders en ontwikkelaars van WWW, alleen zo kan de website beter worden door Uw feedback te geven.

Grt..

H.Bos - 5 jan 2013 - 19:47

Beste Gerrie,

Als je dan weer gaat beginnen en je moet wennen aan WWW, kun je deze beter links laten liggen en gaan zoeken via www.archieven.nl  klik op personen en via de help knop wordt je ook nog wegwijs gemaakt.

mvg

ien lejeune

ien lejeune - 5 jan 2013 - 21:11

Hi Ien, nee ik stop er echt helemaal mee, maar bedankt voor de link die kan ik wel doorgegeven aan mijn eventuele opvolger(s) maar het is echt niet zo moeilijk met die WWW je moet het even doorhebben hoe het werkt, kwestie van uitproberen, ben net nog heel even bezig geweest vanwege een vermeende fout en de site werkt echt razendsnel, maar goed dat is voor ieder, in ieder geval ben ik er klaar mee.

Grt.

H.Bos - 5 jan 2013 - 21:24

Dus U raad ons aan om Niet op Genlias te stemmen? En dus geld gaan betalen voor informatie die voorheen vrij en gratis was??

Ik heb vandaag archieven.nl gebruikt en daar staat informatie op die niet te zien is op WWW, maar was wel weer te zien voorheen op Genlias.

Als ik een familielid van mij in Nederland een bepaalde akte wil laten zien dan gaat hij/zij naar het betrokken archief met een datumj, plaats en akte nummer. Maar in toekomst kan ik dat niet laten doen, want WWW geeft de akte nummer niet, dus wordt het erg lastig om door alle aktes van die dan of maand te kijken. 

En we moeten betalen om met twee namen gelijk te zoeken. Sorry maar mijn invaliedenpensioen strekt niet zo ver.

Pieter C. Bismeijer

NORTHAM

WESTERN AUSTRALIA

asotain@hotmail.com

Pieter C. Bismeijer - 6 jan 2013 - 07:57

Beste Pieter, nee ik zeg niet dat U allemaal maar moet gaan betalen voor WWW om bepaalde items te kunnen zoeken, welnee zeg, zoals Ien al had aangegeven is de website "archieven.nl" een heel goed alternatief en ieder moet voor zichzelf uitmaken waar hij zijn/haar info vandaan haalt.

Ik heb alleen aangegeven dat WWW nu eindelijk de problemen die zij ondervonden vanwege de slechte software, aardig hebben opgelost, het ging mij om de snelheid van het zoeken en hoe snel bepaalde pagina's openen etc.

Als ik op een willekeurige website terechtkomt en deze is bijzonder traag met openen dan ben ik direct weer weg, maar probeer wel die beheerder later eens een berichtje te sturen dat zijn/haar website traag of helemaal niet opent, dat kan je namelijk klandizie kosten.

Wat ik niet helemaal goed snap, waarom sturen de gebruikers van WWW niet massaal een mailtje naar de helpdesk van WWW om het probleem van de NIET getoonde aktes op te lossen, misschien zijn ze er wel mee bezig om dat wel te gaan doen etc.

Zoals U wellicht gelezen zal hebben ben ik al helemaal niet van plan om voor bepaalde opties te gaan betalen, ik weiger pertinent om voor overleden "informatie" (lees: overleden mensen) te gaan betalen, NO WAY ! m.a.w. het moeten geen Amerikaanse toestanden gaan worden hier waar je voor elk wissewasje moet gaan betalen.

Nu ik bezig ben met het uitzoeken van bepaalde parentelen en hier kom ik ook weleens een foutje tegen zodat ik alsnog naar WWW of een andere "gensite" zal moeten om te kijken of het allemaal wel klopt.

Als ik er helemaal mee klaar ben en alles is ge-upload naar de server waar mijn website staat, dan is het echt over en uit en mogen andere in de toekomst het gehele bestand gaan beheren en verder uitzoeken.

Ik heb dan ook expres onder mijn pagina's de volgende tekstregel geplaatst: "We have not the intension to be complete" oftewel in gewoon Nederlands, "wij hebben niet de intentie om compleetheid na te streven" sommige mensen willen dit wel en dat mag natuurlijk, maar ik heb al begrepen dat het voor mij niet de hoofdzaak is en was, het gaat en ging mij er om dat er bepaalde verwantschappen zijn tussen de vele families hier in NL en kom tot de conclusie (al jarenlang trouwens) dat wij eigenlijk bijna allemaal aan elkaar verwant zijn, ik zeg bijna, want er was ook enorm veel import vanuit het buitenland in de loop der eeuwen en niet te vergeten de velen huwelijken tussen "Neven en Nichten" en in één enkel geval zelfs een kind tussen een broer en zus, zal wel meer zijn voorgekomen maar ik heb er eentje staan, gelukkig maar zeg ik dan achteraf en dat dit maatschappelijk verwerpelijk is en bijna niet voorkwam.

Grt.

H.Bos - 6 jan 2013 - 12:55

Hallo.

Heb nu een paar dagen met archieven.nl en met WWW gewerkt. Werken beide goed en ook redelijk snel..

Betalen voor het inzien van gegevens doe ik dus ook niet.

Blijft er nog een vraag. Waarom zijn bv. geboorten uit Harderberg,Avereest en nog enkele dorpen

niet openbaar? Was trouwens ook niet in Genlias.

Joop Esser - 6 jan 2013 - 15:24

Wat ik wel inmiddels heb opgemerkt is dat Arnhem, Buren en sommige in Ede de geboorten data al beschikbaar is, niet alles in Ede is al doorgevoerd, maar Wageningen en nog veel meer plaatsen inNL zijn nog niet voorzien van geboortedata.

Werken inderdaad bijzonder snel en is overzichtelijk.

H.Bos - 6 jan 2013 - 15:29

Hallo   Bedankt. Heb mij eigenlijk altijd al afgevraagd waarom diverse dorpen en steden niet in Genlias

stonden. Heeft het soms iets te maken met het geloof?

Wat leuk is aan wiewaswie, als je de site openmaakt krijg je een aanbod van mooie dames uit je omgeving.

Heeft dat ook al iets met genealogie te maken. Zou kunnen in de ruimste zin van het woord.

   Groetjes   Joop

Joop Esser - 6 jan 2013 - 15:38

Beste Joop,

Dat nog niet alle openbare geboorteakten niet in WWW of in Genlias staan en stonden heeft niets met geloof te maken. Dat geldt overigens ook voor huwelijks- en overlijdensakten.

De akten zijn simpelweg nog niet ingevoerd door de vrijwilligers van de verschillende archieven.

Bij Genlias kon je zien onder "actuele inhoud" welke akten al wel waren ingevoerd.

Bij WWW bestaat die mogelijkheid nog niet. In één van hun nieuwsbrieven heb ik gelezen dat daar nog aan gewerkt wordt. 

M. Leclair.

Maria Leclair-Husken - 6 jan 2013 - 15:54

Nee ik denk niet dat het iets met een religie te maken heeft, meer aan de laksheid van de gemeentelijke overheid, je moet er wel mensen voor zien te vinden die dit werk willen doen want de gewone ambtenaar zal hieraan zijn /haar vingers niet gaan branden.

Alles moet wel eerst digitaal ingevoerd worden volgens een bepaald protocol en als dat allemaal gebeurd is dan kan het verder digitaal worden verwerkt en bij WWW en/of andere websites ingevoerd worden.

Maar zoals ik al eerder vertelde dat dit werk meestal door vrijwilligers wordt gedaan en sommige van die moeten eens nodig eerst een cursus "Oudnederlands" lezen gaan volgen en dan langs een brillendokter om hun ogen te laten testen en dan..............ja dan zal het eens goed gaan komen met al die namen invoeren.

Want ja het is zo dat de ene vrijwilliger alleen de geboorteaktes doet en de andere de overlijdensaktes en weer een andere alleen de huwelijkse akten en de één leest de naam anders dan de andere terwijl het allemaal bijvoorbeeld één en dezelfde persoon betreft.

Eigenlijk moet je alle aktes gaan downloaden en zelf gaan uitpluizen zoals we dat ook in de plaatselijke archieven deden, dus al die websites zoals WWW en de rest kunnen net zo goed alleen alle aktes van NL beschikbaar gaan stellen zodat wij het allemaal kunnen gaan downloaden en opslaan etc.

Want zoals het er nu allemaal wordt ten toon gespreid klopt van velen de data niet, dus conclusie: we nemen allemaal massaal de fouten over die door anderen zijn gemaakt en dat begint dus al bij het invoeren vanaf het eerste moment door deze vrijwilligers, terwijl wij er toch doorgaans vanuit gaan dat er "waarheid" word geprolongeerd op al die websites, hiervan vind ik Rotterdam één van de betrouwbaarste, deze hebben het allemaal in eigen hand en dat kan ik van vele andere niet zeggen.................helaas.

H.Bos - 6 jan 2013 - 15:59

Hallo.  Bedankt voor het commentaar.  Ja tijdens het noeste werk van invoering worden er nogal foutjes gemaakt. Gisteren en vandaag heb ik weer verschillen gezien in drenlias. Bv. De geboorte datum in de geboorte akte en de datum in de overlijdens akte..Maar och we houden dan de 1e datum maar aan,die is meestal goed.  We zullen doorgaan tot aan de meet.

   Groetjes   Joop

Joop Esser - 6 jan 2013 - 17:57

Weet u wat u eens moet doen, meneer Bos, meld u zelf eens een jaartje aan als "vrijwilliger". Ik heb het zelf ruim 4 jaar gedaan en kan u verzekeren dat ook sommige akten bijna niet te lezen zijn door het handschrift van de ambtenaar. Het is wel gemakkelijk om vanuit uw luie stoel commentaar te leveren op de vrijwilligers. (Commentaar waar de honden geen brood van lusten).

Ik heb het met plezier gedaan, niet omdat het moest, maar omdat ik iets terug wilde doen, omdat ik zelf ook profijt had en heb van akten die door anderen waren ingevoerd. Waar vrijwilligers fouten maken hebben ook ambtenaren fouten gemaakt. En ik durf te wedden dat in uw megabestand ook nog wel een foutje geslopen is. We zijn nu eenmaal niet volmaakt. Maar graag een beetje respect.

Maria.

Maria Leclair-Husken - 6 jan 2013 - 18:33

[berichten H. Bos verwijderd - admin]

H.Bos - 6 jan 2013 - 19:32

Nou meneer Bos, als u Maria Leclair-H?sken  niet kan lezen dan ligt dat niet aan Maria.

En u klinkt wel als een gefrustreerde ouwe kerel zou ik zeggen.

Kritiek is uitstekend en de heren van het nieuwjaarsbanket die zich op de borst kloppen heb ik ook niets mee en kunnen wat mij betreft ook beter.....

Maar u spreekt in de openbaarheid en lokt hiermee wel reacties uit, ook van mensen die het goed bedoelen (al zeg ik het zelf).

Hoe goed u ook bent blijkt hier niet echt, maar wel in mensen ""afzeiken"".

U haalt hier niet uw ""vrienden"" mee binnen.

Nee, ik hoor het u al ""zeggen"": op vrienden zit u niet te wachten.

Hoe goed u bent interesseert mij in iedergeval niets.

Als dat hetgene is waar u op uit bent, kunt u beter u ""mond"" houden en laat maar eens zien hoe goed dat u dan wel bent en waarmee dan wel anders dan zeuren.

Foutloos is NIEMAND; waar geen fouten worden gemaakt wordt niet gewerkt.

Een geruisloos afscheid zou wat mij betreft beter passen.

Oh ja, het is Herman zonder achternaam (bewust gedaan, zodat het niet tot in de eeuwigheid te vinden is op internet)

Herman - 9 jan 2013 - 12:58

@Ien Lejeune: ik begrijp je propaganda voor archieven.nl niet zo goed. Leuke aanvulling op de lappendeken van archief zoeksites, maar het is slechts een handjevol archieven dat daarop is aangesloten als het om gegevens van de burgerlijke stand gaat, in elk geval maar een fractie van wat op Genlias was, en op WieWasWie is aangesloten.

BertKoor - 9 jan 2013 - 13:13


Hallo  Geweldig jongens.   Meneer Coret grijp in  en stuur de gefrusteerde de laan uit.

   Bedankt   Joop

Joop Esser - 9 jan 2013 - 14:09







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu