stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Nieuwe Service van WieWasWie

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Op de website van WieWas Wie kan ik nu ook al dames bij mij in de regio bekijken!

Het blijk een advertentie van Google te zijn maar toch....

F.E. van der Burg

Juist daar bouwen ze nu al die nieuwe sites (new function looks) voor.

De extra functionaliteit is bedoeld voor commercie en irritant voor de gebruiker.

Let maar eens goed op bij sites die recent zijn veranderd, dan zie je dat soort dingen vaker.

In dit geval gaat daar dus ons belasting geld in zitten.

In plaats van wie, wat, waar, waarmee en waarvoor goed te definieren worden we met deze ..... opgezadeld, i.p.v. functionaliteit m.b.t. zoeken en vinden.

Herman

Zoeken in WWW??

Daar moet voor betalen. Met eenvoudig zoeken kom je niet ver!!!

J.H. te Wierike

goed altenatief is BHIC en de site archief Eindhoven.

Wim van Tongerloo

Genlias is al een week uit de lucht geweest Een proef??? Dat is niet zo'n beste beurt. Beloven en toch iets doen wat niet is afgesproken. Het lijkt erop dat niemand zich wat van de Genealogen aantrekt. Het NGV zegt tevreden te zijn met het resultaat maar ik ben dat zeker niet. Het nakijken vergt in WWW veel tijd en lijkt geenzins op de uitvoering zoals we dat van o.a.Genlias kennen.  Wat WWW toevoegt zijn diverse aktes waarvan er naar mijn schatting minstens 30% niet of  nauwelijks leesbaar zijn en die je misschien kunt vinden na een verwijzing naar de archieven. Juist het werken met invulling van twee namen maakte Genlias zo specifiek.  Alle Kinderen van een echtpaar konden met een muisklik worden opgezocht. Kortom grandioos. Weliswaar was alles alleen te vinden vanaf ongeveer 1795 maar toch. Datums van overlijden waren direct beschikbaar voorzien bron en al. Later kon je de stukken gemakkelijk verifieren met die uit de archieven.   Ik heb het zo niet gezien in WWW.  De zoekresultaten zijn matig en vaak ook nihil. Zelfs als we betalen, haalt  het niet bij Genlias. Dat gaan we missen. Ik hoop dat de diverse Archieven haar eigen bewerkingen gaan verfijnen en verbeteren. Ik ben de eerste die daarin gaat kijken. En..... als u denk bij een archief terecht te kunnen, kijk dat even onderaan WieWasWie. Bijna alle bekende archieven doen mee!!! Ook het Brabants archief.  

Elly

BHIC doet ook mee met WieWasWie

Elly

We moeten trouwens ook bij ons zelf te rade gaan. Kijk eens in de priveinstellingen van uw publikatie programma!

Het is zeer waarschijnlijk dat u toestemming heeft gegeven om uw stamboom te mogen kopieren met alles erop en eraan en aan iedereen. Ik heb daar geen moeite mee zolang het niet commermcieel wordt gebruikt en de mensen ook  betrokken zijn bij een bepaalde stamboom.

Deze stambomen zijn uiteindelijke samen tot stand gekomen en dat is naar mijn mening goed.

Geld verdienen doe je voor eigen werk. Niet om de zakken van anderen te vullen en anderen te laten werken.

Ga dan een boek schrijven en verkoop dat. Dan kunnen mensen ervan profiteren als ze dat willen betalen.

Elly

Ben het helemaal met Elly eens, wiewaswie is drie keer niks, ben benieuwd of het een succes wordt. Geef mij maar Genlias, gemakkelijk en overzichtelijk.

Lucie Bomers

Ook ik ben er helemaal mee eens.

Misschien moeten we onze ongenoegens maar massaal naar helpdesk@wiewaswie.nl mailen, ik heb al een paar maal een mail gestuurd.

Wat mij betreft mag alles betaald zijn, ook de functies die nu gratis zijn zolang de functies die in Genlias zitten/zaten allemaal maar wel gratis zijn.

Jan Deters

WWW is (tot nu toe) een waardeloze site, zelfs de gegevens die nu in Genlias staan zijn niet volledig overgenomen. Ik heb de NVG al teruggemaild dat ik hun opstelling fout vind en als WWW zo waardeloos blijft ik zal stoppen met genealogie en mijn lidmaatschap van het NVG zal opzeggen

Alex Langerak

Ik heb de NGV ook een brief geschreven en opgezegd.

Het is belachelijk dat ze in zee gaan namens ons met WWW

Bovendien heb ik gehoord dat de rechten zijn overgegaan naar de Mormonen.

Elly

Jan je hebt gelijk. We moeten klagen anders wordt het niks.

Ik vraag me alleen af bij wie?

De archieven dragen de rechten over. De aktes komen in eerste instantie niet van hen maar van de mormonen en als dat niet lukt van een archief.

Het archief can de Mormonen is ongetwijfelf beter geregeld. Het is dus zaak dat onze archieven beter hun best doen.

WWW valt onder het CBG den Haag. Voor de gewone man geen gemakkelijk archief. Misschien die aanschrijven?

Elly

Wat denkt u/je van alleen halen niet via wiewaswie, maar bij de archieven zelf of via FS, dan stopt het echt wel een keer!

Herman

Ja, dat kun je ook proberen. Maar dat hoeft andere akties niet in de weg te staan.

Wel een tijdrovende klus bij sommige archieven. Zeker als ze nog niet online zijn.

Hoop dat iedereen goed ter been is!

Elly


Inderdaad, juist het kunnen zoeken op twee namen tegelijkertijd, met de mogelijkheid tot het invullen van slechts de eerste drie letters voor meerdere naamvarianten, is een enorm pluspunt van Genlias, dat het zoekwerk efficienter en daardoor vruchtbaarder maakt. Kortom, een onmisbare functionaliteit! De afwezigheid ervan betekent een flinke en onbegrijpelijke stap terug..

VincentPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!