stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Genlias gaat sluiten

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

WWW was al een mislukking, mede daarom is genlias offline en direct doorgelinkt.

WWW draaide al een hele tijd naast genlias, maar niemand maakte er gebruik van, dus op 1 januari 2013 heeft men iedereen gedwongen om WWW te gaan gebruiken.

Jammer dat het zo is gegaan, nog steeds mis ik enorm veel data in WWW, snap niet dat men dit zo wil laten mislukken.

Terry van Erp

na wat ik heb gehoord werd het te duur om Genlias te laten draaien op een server maar ja dat kan ook weer een smoes zijn. Ik vrees dat als Wie is Wie draait .ook Drenlias en Digitale stamboom  gaan verdwijnen

Herman Bennink

> Ik vrees dat als Wie is Wie draait .ook Drenlias en Digitale stamboom  gaan verdwijnen


Daar hoef je volgens mij niet zo bang voor te zijn. Beiden zijn initiatieven van (samenwerkende) individuele archieven, WieWasWie is een initiatief van de overkoepelende organisatie. Ik schat in dat bv de sites van het Amsterdamse, Rotterdamse, Utrechtse, Brabantse, Friese, Zeeuwse, etc etc archief niet gaan sluiten, ongeacht de status van één centrale zoekmachine.

BertKoor

De diverse Archieven aangesloten bij WWW zijn verantwoordelijk voor het stopzetten van Genlias, ze willen er geen geld meer in steken.

Het CBG werd gedwongen om WWW te exploiteren, anders zou de subsidiekraan worden dichtgedraaid en wat doe je als er een pistool op je borst wordt gezet.

Juist, proberen te overleven.

De enige remedie is geen abonnement te nemen op WWW,

U bepaalt zelf of U WWW in deze vorm op de kabel wilt houden.

Groet,

Everardus 

Everardus Rollema

Tja ik ben vel tegenstander van www geworden  nu Genlias uit de lucht is maar ik vind het ook jammer dat het CBG gedwongen werd om dit te doen. Een wens van mij is uit gekomen dat alles van Zuid Holland  in CBG terrecht is gekomen. want dat archief was om te janken zo slecht. Ik denk dat dit het CBG wel leden gaat kosten.

Herman Bennink

Of er Vrienden van het CBG gaan opzeggen zal moeten blijken uit de statistieken eind 2013.

Vooralsnog leg ik de verantwoordelijkheid bij de Archieven en niet bij het CBG

Als u doelt op het Nationaal Archief, dan kan ik U schrijven, dat niet alles bij het CBG is terecht gekomen, vele archieven zijn vervreemd en bij de diverse Archieven of Streekarchieven onder gebracht.

Denk hierbij o.a. aan ORA en ONA een proces wat al jaren gaande is.

Door ruimte gebrek zijn de grijze 10/jarige tafels van de BS alleen nog maar bij aanvraag te raadplegen bij het CBG.

Groet,

Everardus

Everardus Rollema

Het CBG   is er volgends mij een beetje in geluisd .zij zijn de dupe van de perikelen voor dat ze eigenaar werden van Wie was Wie . Het project was gedoemd te mislukken velen van ons hadden nooit verwacht dat hij in 2012  online zou gaan.Wat ik zo jammer vind is dat men niet heeft geleerd van de lancering van Genlias  die verliep ook niet makkelijk veel te weinig server capiciteit. veel fouten  langzaam met het vullen van de database .  nu komen er fout meldingen zie je veel dingen die in Genlias wel aanwezig waren niet in Wie was Wie.. het komt een beetje neer op nieuwe schoenen kopen zonder te passen en dan de oude bij thuiskomst weggooien en er dan achter komen dat nieuwe te krap zitten. Ik ben wel realistisch om te denken  dat het CBG geen blaam treft maar kunnen anderen het ook?  Ik draag het CBG persoonlijk een warm hart toe  het heeft me goed geholpen in mijn onderzoek. en ik vind de studiezaal medewerkers ook toppers .

ik ben misschien te veel genealoog ik kijk meer naar de BS en DTB als dat goed is dan gaat het de goede kant op. Vroeger dacht ik hoe kan dat  10 jaren tafels die tot 1842 lopen en  dat de rest is verbrand  bij meer dan de helft van alle plaatsen. Dan zakt je de moed in de schoenen tot dat ik er achter kwam dat de tafels van 1843 tot 1932 gewoon bij het CBG te vinden waren. En het was ook wel vernederend om als Crimineel  behandeld te worden  als je de studiezaal ging  betreden je mocht nog blij zijn als je notitieboek mee mocht. Ik persoonlijk ging altijd vrolijk naar binnen maar kwam al gauw weer chagarijnig  naar buiten. want ik vond bij het CBG veel meer .

na wat ik heb gehoord gaan de partners die mee doen met Wie is Wie hun zoekmachines uit de lucht halen zodra alles is over gezet in Wie is wie  ook Drenlias en Digitale stamboom zullen dan verdwijnen

Herman Bennink

Vandaag nog maar eens geprobeerd om via WWW enkele gegevens te zoeken. Helaas, ook nu vond ik geen gegevens die in Genlias wel op te zoeken waren. Wat een mislukking dat WWW.

Waarom zouden we een abonnement moeten nemen op WWW?

Het zal er wel op neer komen dat wij als amateurs weer ouderwets naar het archief gaan om verder te zoeken naar ontbrekende gegevens voor het familieonderzoek. Is ook best gezellig.

Andre van Elmpt


Ik denk dat het verstandig dat alle vrijwilligers aanspraak gaan maken op de door hun ingevoerde data in Genlias en deze zelf op een of andere manier beschikbaar gaan maken.

Weet niet groot deze database momenteel is, maar er is vast wel een partij te vinden die deze wil hosten.

En als het echt niet anders kan, gewoon als tekst, of al zijn het maar PDF files waarin je kan zoeken, als er alles maar in staat.

Ik wil alles met liefde en plezier op mijn server zetten.

En nu moet ik aan het werk.....

Terry van ErpPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!