stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Online scans vinden van een genealogische gebeurtenis

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Tijdens een recente presentatie die ik gaf kreeg ik de vraag waarom het "online scans register" niet doorzoekbaar was. Uh.... goed idee!

Via https://www.genealogieonline.nl/scans-zoeken/los.php is het register dat Genealogie Online heeft van online beschikbare scans nu doorzoekbaar!

Even de plaats, gebeurtenis, jaar en familienaam invullen en u krijgt een suggestie waar scans van DTB of BS akten beschikbaar zijn (of niet...).

Uiteraard kunt u nog steeds uw genealogische gegevens (als GEDCOM) aanleveren waardoor u suggesties krijgt voor online scans op basis van uw eigen genealogische gegevens. Deze nieuwe zoekfunctie maakt het mogelijk om voor een enkele genealogische gebeurtenis op te zoeken of er online als scans beschikbaar zijn.

Heeft u suggesties met betrekking tot websites die online scans aanbieden omtrent BS of DTB-akten dan hoor ik dit graag, dan kan ik het "online scans register" weer aanvullen!

mvg,

Bob Coret

Bob Coret

Waarom is de familienaam verplicht ?

Jules Lauwerier

 Bob,

 

er wordt helemaal niet gezocht op NAAM; de zoekactie is er alleen maar op gericht dat het naar Family Search gaat naar de betreffende 'map' van een ingetypt jaartal.

Men kan net zo goed naar www.genver.nl gaan, waar het complete overzicht staat van die betreffende (woon)plaats.

Leonard van Kessel

Jules, Leonard,

De set met doorzochte bronnen is een mix van 'zoeken op naam' bronnen en 'bladeren door register' bronnen (zoals FamilySearch). Als een zoekresultaat FamilySearch betreft wordt de verplichte familienaam inderdaad niet gebruikt in de link, is er een zoekresultaat bij bijv. gemeentearchief Soest, dan wordt de familienaam gebruikt om de juiste zoekopdracht te geven (voorbeeld).

Ik zal op https://www.genealogieonline.nl/scans-zoeken/los.php dit aspect ook duidelijk proberen te maken. Want nu kan het inderdaad de suggestie geven dat alle bronnen op naam doorzoekbaar zijn...

mvg,

Bob Coret

Bob Coret


Geachte heer Coret,

De beschikbare scans geprobeerd, helaas geen resultaat. Wat mij opviel is dat onderaan de archieflocaties lopend voorbijkomen, praktischer zou een alfabetische lijst zijn, nu duurt het lang om te zien of er iets voor mij bij is. Het ging om iemand uit 's Gravenzande 1760 geboren die ik niet via DTB ZH kan vinden.

Nu ik hier toch ben: wat vind u ervan dat op de site vernoemingen allerlei persoonskaarten worden getoond ?, op uw site is hierover wat te vinden, zelf heb ik op vernoemingen duidelijk gemaakt dat het niet hoort, overleden of niet.

Verder niets dan lof voor uw site.

Met vriendelijke groet,

J. Chr. Besteman

bestemanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!