stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Zitten er in uw stamboom ook voorouderlussen?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Een persoon kan niet zijn eigen voorouder zijn. Klinkt triviaal, maar dergelijke fouten kunnen wel de stamboom binnensluipen doordat er vaak dezelfde namen in de familie voorkomen. Deze fouten, ook wel voorouderlussen of GEDCOM-loops genoemd, worden nu door Genealogie Online herkent en getoond als inconsistentie melding.

 

Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n voorouderlus. Gerrit Jan Hassink heeft zichzelf als opa (vaders-kant).

 

Voorbeeld van een voorouderlus

 

Genealogie Online toont deze inconstenties zowel aan de bezoekers van de publicatie (zoals in bovenstaande afbeelding zichtbaar is) als aan de auteur via mijn.genealogieonline.nl (zie de afbeelding hieronder). In de voorouderlus melding wordt ook aangegeven hoe "groot" de lus is door het aantal generaties te vermelden dat ertussen zit.

 

Voorbeeld van een voorouderlus

 

De voorouderlus detectie wordt toegevoegd aan het arsenaal van genealogische inconsistentie controles die Genealogie Online automatisch toepast op nieuwe (en bijgewerkte) publicaties.

Bob Coret

Heel mooi, werkt goed, maar ...

Als een lus wat groter is dan in het voorbeeld hierboven, kan je hem niet meer volgen. Daarom is het naar mijn idee noodzakelijk om alle personen in een lus op een rij te zetten in de log, op volgorde, bijvoorbeeld terug in het verleden, totdat je terug bent bij het begin. Alleen op die manier kan je namelijk ontdekken waar de fout echt zit.

Omdat ik me kan voorstellen dat het op de site teveel wordt dit voor alle lussen te doen, als het er veel zijn dan, geef ik er zelf de voorkeur aan om in dit geval in elk geval 1 lus volledig te tonen. Als je die oplost, kun je je bestand immers ook opnieuw ter publicatie aanbieden, en in stappen werken.

Enno Borgsteede


Misschien begrijp ik het niet goed, maar genoemde inconstentie kan toch simpel gemeld worden met de boodschap dat het leeftijdsverschil tussen vader 'zus' en kind 'zo'  minder dan b.v. 14 jaar is (of zelfs negatief). Dus zonder te praten over voorouderlussen.

piet willeboordsePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!