stamboomforum

Forum logoFora » Actualiteit » N L : genealogie algemeen : Centraal Bureau voor Genealogie komt met vernieuwd tijdschrift !

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

 

Beste forumlezers,

Als beginner, gevorderde of zelfs "ouwe rot" in de genealogie weet u vast wel, dat het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag, als neutrale, niet-commerciele instelling èn professionele gesprekspartner van de overheid, een heel belangrijke rol vervult in genealogisch Nederland - en voor iedere genealoog of historisch-onderzoeker een onmisbare schatkamer kan betekenen, of hij/zij nu CBG-lid ('Vriend') is of niet.

Van een professionele organisatie als het CBG mag men natuurlijk (naast een dito website!) een modern, degelijk, publieksgericht tijdschrift verwachten - en zo kwam er na de traditionele 'Mededelingen' op A5-formaat uiteindelijk een frisse, eigentijdse, kleurige en nog stééds wetenschappelijk verantwoorde "glossy" tot stand, het u welbekende blad 'Genealogie'. Inmiddels is het CBG alweer toe aan een nieuwe modernisering.

Zie het persbericht dd. 6 maart 2014, beeldcitaat (accentuering door mij, DV) :

Bij dit tijdschrift (dat immers "gestolde informatie" bevat) is een nieuwe website opgezet,

"Nota bene@Gen." http://gen-magazine.blogspot.nl/ (als voortzetting van de rubriek MethodiekDossier@CBG), met volgens de tekst "bijdragen [..] als aanvulling op artikelen, columns of nieuws-items in 'Gen.magazine' [, zoals bijvoorbeeld] een aantal handzaam gepresenteerde hyperlinks, een uitgebreide literatuurlijst, speciale annotaties, uitgebreide bijschriften bij foto's, aanvullend beeldmateriaal etc., etc."  Informatie over de thema's uit het tijdschrift wordt op die manier, door de combinatie van de twee soorten media, steeds actueel gehouden ;  deze "cross-over" tussen print en digitaal is een uitstekende benadering, hélemaal 2015.

Ook Eric Hennekam -kennelijk ook op dit gebied een "ingewijde" Knipogen- licht,

in zijn Twitter-bericht op https://twitter.com/EricHennekam/status/441475920457908224 , een tipje van de sluier op, zodat u ook buiten de CBG-website de omslag van het nieuwe magazine alvast kunt bewonderen :

Dus : splinternieuw, fris & professioneel leesvoer voor een prachtige hobby!

We laten ons verrassen... Lachen

Met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas

Nou já, zeg! Ga u schamen, héél diep, ook voor die laatste zin! Knipogen

Als je iemand wilt wijzen (of, afhankelijk van je mentaliteit, "betrappen") op een taal- of spelfout,

en daarbij de plank misslaat, en ook nog zèlf zo'n fout maakt... !? Tsja, het blijft natuurlijk menselijk.

(...Geen commentaar... Onbeslist)  

  

Met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas

Heer Vlas,

Ik denk niet dat iemand zit te wachten op persoonlijke ontboezemingen als bovenstaande. Die horen op dit forum niet thuis.

Ik verzoek de moderator de reactie van de heer Vlas te verwijderen.

Pauwel

Pauwel

openingspost:

geinig zo'n aankondiging ... NADAT het blad al bij "de vrienden" in de bus ligt
mosterd na de maaltijd 
 

2e post: 
te zot voor woorden

WIE moet zich nu schamen? 
 

Jan_K.

Geachte heren Pauwel en Jan K. en Chris van D.,

U heeft helemaal gelijk!

   Zeker : wie zit er nu te wachten op persoonlijke ontboezemingen als die reactie "Het is ligt" van vrijdag 01:58 ; lekker, zo'n reactie, als je denkt even iets op het forum te schrijven. Inderdaad denk je dan: ai, die moest zich schamen. En dan gauw-gauw wèghalen als iemand je tegenspreekt, en je dat allemaal niet in de openbaarheid wilt hebben (zie ook uw eigen verzoek: idem-dito). Wàt een mentaliteit; móédig hoor!!Onbeslist

  

   Overigens : van mij persoonlijk hoeft er niets uit deze "prettige correspondentie" verwijderd te worden.   We hebben het nog steeds over wóórden, en voorzover ik zie is er niets aan de hand waardoor uw en mijn  woorden ineens geheim zouden moeten zijn, u heeft niets strafbaars gedaan. Dit heeft allemaal niets met genealogie te maken, en is niet relevant voor het thema van de bijdrage : maar tenslotte ben ik niet degene die ineens over àndere dingen dan genealogie is begonnen. Relevant reageren 'is een vak'.

   Karakter tonen, zegt u dat iets? Als ík op een forum iemand onjuist zou bejegenen, en ik zie dat in, dan hoeft niemand mijn slechte woorden weg te poetsen, nee: dan zal ik zèlf excuses aanbieden, "out in the open". Grote hekel aan zo'n mondje-dicht-hoor-, ouwe-jongens-krentenbrood- & niet-de-vuile-was-buiten-mentaliteit, wat dat betreft. Ik sta voor wat ik zeg en schrijf, loop daar niet voor weg, en ik neem daar verantwoordelijkheid voor. Van u, beste heren, verwacht ik hetzelfde!

  En wat uw timing-opmerking betreft : de bijdrage over het nieuwe tijdschrift is van 01:44 in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 maart. Pas vanaf vrijdag 7 maart is het overgrote deel met de post bezorgd. Dus de bijdrage was in alle opzichten aan de vroege kant. Tijdig genoeg, naar uw smaak? Knipogen

  Maar goed, men heeft zich weer eens laten kennen. Voor u ben ik blij dat de vriendenclub weer compleet is,

ik weet nu weer wie mijn trouwste supporters zijn Lachen; heel veel plezier met elkaars gezelschap!

  Heren, het was weer gezellig aan uw stamtafel.

Kunnen we nu weer terug naar de genealogie? Fijn.

Met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas

Heer Vlas,

U moet wel de waarheid vertellen en niet doen voorkomen alsof ik mijn opmerking pas na uw vileine reactie heb teruggetrokken: “En dan gauw-gauw wèghalen als iemand je tegenspreekt, en je dat allemaal niet in de openbaarheid wilt hebben (zie ook uw eigen verzoek: idem-dito [kennelijk doelend op Pauwels verzoek, cvd]). Wàt een mentaliteit; móédig hoor!”

Op 7.3.2014 1:58 uur heb ik bovengemelde opmerking inderdaad geplaatst. Bij herlezing van mijn reactie kwam ik erachter dat deze onjuist was en heb ik deze tussen 1:58 en 2:28 uur, het moment van uitschakelen van mijn computer, vervangen door de mededeling “Vervallen”. Uw reactie van 2:30 uur kan ik dus onmogelijk voor 2:28 uur gelezen hebben. Zie de activiteitenlogs van Windows op mijn computer, hier bijgevoegd. Deze “Vervallen” mededeling is kennelijk door de moderator Everardus tussen 2:28 en 11:35 uur in zijn geheel verwijderd.

Uw reactie "out in the open" gaarne tegemoet ziend,

Chris van Dijkum

Chris van Dijkum

Geachte heer Van Dijkum,

Zoveel van uw privacy hoeft u nou echt niet weg te geven; u mist het punt kennelijk.
Maar ik accepteer uw excuses; het is goed zo.

Met vriendelijke groet,
Dimitri Vlas

Dimitri Vlas


Chris is niet de enige die het punt mist.....

Matthijs Vonder
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!