stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » MyHeritage verstevigt positie in Nederland met strategische samenwerking en televisiecampagne



Profiel afbeelding

MyHeritage, het populaire netwerk voor familiegeschiedenis, kondigde vandaag de samenwerking aan met de Nederlandse genealogiediensten Aldfaer en Coret Genealogie. Doel is om door middel van productintegratie en het gebruik van MyHeritage’s technologieën de Nederlandse stamboomonderzoekers te helpen hun familieonderzoek te verbeteren. Ook start het bedrijf een nationale televisiecampagne in Nederland. Met deze acties wil MyHeritage de vooraanstaande positie in Nederland verstevigen.

Lees verder

Bob Coret - 13 nov 2014 - 14:41

 

Geachte heer Coret,

U heeft zelf het Stamboomforum opgezet, een fantastisch forum voor uitwisseling van ideeen,

bronnen en informatie op genealogisch gebied, waaraan stamboomzoekers in de Benelux

heel veel te danken hebben; u verdient daarvoor natuurlijk alle erkentelijkheid en dank.

Naar ik aanneem, heeft u ook zelf daarvoor de nu bestaande gedragsregels geformuleerd.

Op de pagina 'Welke gedragsregels gelden er in het Stamboom Forum?'

http://www.stamboomforum.nl/help/item.php/149 valt het volgende te lezen:

"Maak duidelijk of u namens uzelf, of namens uw bedrijf spreekt",

en op de pagina 'De regels op dit forum'

http://www.stamboomforum.nl/actualiteit/2/24737/0/de_regels_op_dit_forum staat vermeld

"U stemt verder in dat u geen [...] commerciële [...] berichten plaatst."

  Nu schrijft u zelf in het forum 'Actualiteit' over MyHeritage, een bedrijf, dat een samenwerking aankondigt met o.a. Coret Genealogie, ook een bedrijf (ik neem aan: dat van uzelf), met het oog op versteviging van de positie in Nederland, als bedrijf. U spreekt hier dus mede namens uw eigen bedrijf, neem ik aan, dus in die zin voldoet u prima aan de eerstgenoemde gedragsregel.

  Maar met de als tweede genoemde gedragsregel wordt het problematisch: dit is een bericht over een commercieel bedrijf MyHeritage, en mede over een bedrijf waarbij uzelf betrokken bent; en niet bepaald objectieve, zakelijke berichtgeving, maar meer iets met het karakter van reclame voor de genoemde, samenwerkende bedrijven. Onderdeel van uw samenwerkingsovereenkomst is vermoedelijk dat u via het Stamboomforum publiciteit gaat verzorgen voor MyHeritage. Een commercieel bericht, dus.

Hoe moet men dit nu begrijpen?

Het is ùw forum, dus u bent hier zelf als het ware "wetgever".

Maar u heeft ook zelf die gedragsregel over commerciele berichten opgesteld, naar ik aanneem.

Is dit nu tegenstrijdig, omdat u handelt in strijd met de door uzelf opgestelde regels?

Of staat u als initiatiefnemer van het Stamboomforum als het ware "boven de wet"?

In afwachting van uw antwoord,

met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas - 13 nov 2014 - 15:08

Het is doodsimpel.

Bob Coret is de gastheer; wij zijn de bezoekers.

Bob bepaalt, waaraan de bezoekers zich te houden hebben.

Daarnaast mag Bob zoveel reclame maken op zijn eigen website als hij maar wil.

Hij hoeft daarvoor geen verantwoording af te leggen aan de bezoekers.

Jan Clavaux - 13 nov 2014 - 15:55

hhmm

als je als bedrijf pretendeert je op Nederland te willen richten, dan is het misschien handig om je brief te dateren met de alhier geldende West-Europese tijdzone, en niet met de Eastern Standard Timezone

Aldfaer gaat nauw samenwerken met MyHeritage ... 

"samenwerken" is dat niet de diplomatieke verwoording voor "overname" ?

Jan K. (genealinks.tk) - 13 nov 2014 - 20:00

Laatste echte update van Aldfaer vond plaats in 2009 en sindsdien lijkt het in coma te zijn geraakt. Daardoor ben ik al een paar jaar van mening, dat Aldfaer eigenlijk een aflopende zaak is. "Overname" door MyHeritage is daarmee eigenlijk een goede dood voor dit programma.

K.J. van Veen - 14 nov 2014 - 11:24

Een gratis programma (Aldfaer) en een commercieel bedrijf (MyHeritage) gaan samenwerken. Ik ben eens benieuwd hou dat gaat uitpakken. Als je nu Aldfaer gebruikt zou ik eens gaan uitkijken naar iets anders, of Aldfaer wordt op termijn opgedoekt of u krijgt van MyHeritage het aanbod om over te stappen op hun (niet gratis en volgens mijn persoonlijke mening niet zo geweldige) programma FamilyTreeBuilder

Uitgeschreven lid - 14 nov 2014 - 14:00

Ik gebruik het in mijn ogen goede programma Family Tree Builder nu al anderhalf jaar en heb nog geen stuiver uitgegeven. Als je zoals ik niet betaalt, is het publiceren van je stamboom bij MH beperkt tot 250 personen. Ook gebruik maken van hun record matching zit er als niet-betaler niet in.

Wat overblijft is een prima stamboomprogramma met hints naar andere stambomen.

Hoe kan een programma dat al 5 jaar lang geen updates krijgt nog een goed programma zijn? Ik denk voor alle Aldfaer-gebruikers een goede zaak dat ze hulp krijgen.

Aan de andere kant kan ik me ook de zorgen wel voorstellen over misschien toekomstige kosten en gegevensbescherming.

Inge 2 - 14 nov 2014 - 14:48

ALS samenwerken met Aldfaer = overname ... geldt dat dan ook voor GO? 




ik was al niet meer heel tevreden met Aldfaer, en was al wat aan het spelen met andere programma's - echter, tot op heden nog geen alternatief gevonden dat ik van meet af lekker intuïtief vind werken :-/

ik weet ook nog niet of ik het heel leuk zou vinden als mijn stamboom op GO (ongevraagd) zouden worden geïntegreerd in MyHeritage

tijd voor bezinning, dus
 

Jan K. (genealinks.tk) - 14 nov 2014 - 15:40

Ik had de "samenwerking" al gelezen op de blog van MyHeritage. Ik ben nu ruim 1,5 jaar gebruiker van MyHeritage en ik begin me steeds meer te ergeren aan de vele nono's op MH. Ik hoop nu dat de heer Coret in de samenwerking met MH de vele onvolkomenheden aan de orde stelt en dat er wordt gewerkt aan een betere betrouwbaarheid van de gegevens die via SmartMatches en RecordMatches over de wereld gaan. Ik neem bijna geen enkel gegeven op MH over zonder dat te checken op betrouwbaarheid. 

Het volgende commentaar over mijn ergernissen heb ik op de blog van MH achter gelaten.  

"Goed om te horen dat MyHeritage zich gaat versterken op de Nederlandse markt. Ik hoop nu ook dat er verbeteringen in de bestaande programmatuur worden aangebracht. Hierbij denk ik aan een scheiding van de doopnaam en de patroniem, de invoering van het geregistreerd partnerschap bij de relatievormen, benoeming van gelijkslachtelijke relatievormen, de enorme vervuiling van de gegevens door niet of niet goed beoordelen van SmartMatches, het niet corrigeren van foutieve gegevens, het melden van een commentaar bij een SmartMatch (sturen van een email met de inhoud van een commentaar), mensen zonder een abonnement uitsluiten van SmartMatches (veel werk en weinig effect), herziening van de wegingsfactoren bij het vaststellen van de kwaliteit van de overeenkomst, iets doen aan het klakkeloos overnemen van vooral foutieve gegevens, gebruikers opvoeden in de werking van het systeem, iets doen aan het soms drie of vier keer moeten beoordelen van dezelfde matches, het dubbel invoeren van dezelfde personen in een stamboom, etc, etc."

Het mooie van Stamboekforum is dat je vragen kunt stellen aan collega's over ontbrekende gegevens, over de enorme verscheidenheid aan data, en vooral de elkaar tegensprekende data, die je op internet en MH tegenkomt,  etc. Meestal kwam er dezelfde dag een aantal reacties. Ik hoop echt dat dit forum blijft bestaan want je kunt in MH geen inhoudelijke vragen stellen.

Joeke de Jong - 14 nov 2014 - 16:23

Ik citeer Joeke de Jong:

Het mooie van Stamboekforum is dat je vragen kunt stellen

--------------------------------

Hopelijk worden we niet als vee gezien? Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Groet,

Everardus

Everardus Rollema - 15 nov 2014 - 14:30

Daarom blijf ik lekker bij mijn fantastische en vooral onafhankelijke en GRATIS stamboomsoftware webtrees en draai ik deze op mijn eigen onafhankelijke website.

Ik citeer Joke de Jong:

"Ik hoop nu ook dat er verbeteringen in de bestaande programmatuur worden aangebracht. Hierbij denk ik aan een scheiding van de doopnaam en de patroniem, de invoering van het geregistreerd partnerschap bij de relatievormen, benoeming van gelijkslachtelijke relatievormen"

Dit kan webtrees allemaal al.

 

Ik citeer Inge:

"Hoe kan een programma dat al 5 jaar lang geen updates krijgt nog een goed programma zijn?"

Dat kan ook niet. webtrees wordt regelmatig geupdate en er wordt een paar keer per jaar een nieuwe versie uitgebracht.

Ik citeer Jan K.

"ik was al niet meer heel tevreden met Aldfaer, en was al wat aan het spelen met andere programma's - echter, tot op heden nog geen alternatief gevonden dat ik van meet af lekker intuïtief vind werken :-/"

Probeer webtrees eens.

En nee, ik heb geen aandelen webtrees. Dit is gewoon een bericht van een tevreden gebruiker Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Carmen - 15 nov 2014 - 15:48

:-)

Jan K. (genealinks.tk) - 15 nov 2014 - 16:43

@ Everardus

Ja dat heb je met een vader die stamboekkoeien had. In zekere zin lijken stambomen wel een beetje op een stamboekadministratie al hoef je voor een koe niet zo ver in het verleden terug te gaan..

@ Carmen

Ik zal voorlopig wel abonnee blijven, want het systeem heeft natuurlijk ook zijn goede kanten. De uitwisseling van gegevens met andere deelnemers is in potentie een geweldig middel. Alleen zou MH met enkele ingrepen en meer aandacht voor de kwaliteit van de gegevens stappen vooruit kunnen maken. Ik krijg de indruk dat op dit moment meer deelnemers en meer koppelingen met andere genealogie-systemen voorop staat bij de leiding en het kwaliteits- en betrouwbaarheidsaspect minder de aandacht heeft. Ook zou er meer naar de gebruikers moeten worden geluisterd.  

Joeke de Jong - 15 nov 2014 - 17:15

En Geneanet dan, is dat geen goed alternatief? Is in ieder geval wat "Europeeser" Maar ook daar heb je een gratis versie en een waarvoor je moet betalen. Kijk een bij geneanet.org

Uitgeschreven lid - 15 nov 2014 - 17:17

Een programma dat al 5 jaar lang niet wordt geupdate en nog steeds gebruikers trekt is juist een goed programma.

 

Wanneer een windows-versie niet wordt geupdate of een webbrowser dan is er inderdaad een probleem, omdat de deur naar het internet uiteindelijk een open gat is geworden waar iedereen doorheen kan. Voor Aldfaer zijn dit soort updates vrijwel niet relevant omdat het niets met internet doet.

 

Vervolgens zijn er updates die nodig zijn omdat er een nieuw besturingssysteem op de markt is gekomen die niet compatible is met de oude software. Met een beetje geluk heb je zo’n update zelfs minder dan één keer per 10 jaar nodig.

 

Blijft dus over de updates i.v.m. meer functionaliteit en veranderde vormgeving. In de spelletjeswereld is het schering en inslag om een half compleet spel uit te brengen vervolgens  3 jaar lang ieder kwartaal uitbreidingspakketten e.d. uit te geven om het enigszins speelbaar te krijgen en dan als het eindelijk speelbaar is een nieuwe versie uit te brengen. Maar om die praktijk nu als maatstaf te hebben om te bepalen of iets een goed programma is, is m.i. een zeer kinderlijke manier van oordelen.Als een programma zonder allerlei nieuwe poespas al zo lang overleeft kan ik het niet anders noemen dan een goed programma. Het enige dat belangrijk is, voldoet het programma (nog) aan je eisen.

K.J. van Veen - 15 nov 2014 - 17:37

nou ... er zitten best wat zwakheden en achterstanden in Aldfaer die allang opgelost zouden kunnen zijn

Jan K. (genealinks.tk) - 15 nov 2014 - 17:52

Dat wil ik ook niet ontkennen, maar dat is iets anders dan zeggen "O, zoveel jaar geen update, dan is het geen goed programma (meer)." Juist omdat het al zo lang kan overleven, noem ik het een goed programma (ongeacht de zwakheden en gebreken). Zelfs het feit dat je nog geen alternatief hebt gevonden is daar een bewijs van.

K.J. van Veen - 15 nov 2014 - 19:17

Ik ben geen betalend lid van MyHeritage want dat kost je een "arm and a leg" oftewel behoorlijk veel geld voor allerlei diensten.

Wel heb ik daar wat stamboompjes staan via het Basis abonnement tot 250 personen .Die zijn niet helemaal compleet omdat ik geen betalend lid wil worden: Daarna word je geacht om je site account te upgraden naar (aanbieding?) 6,05 euro per maand Jaarlijks te betalen of een Premium abonnement á 10,83 p. mnd.

Dat wordt dan jaarlijks gefactureerd... Verder zou het dan het meest handige zijn als je een Credit of Debit card hebt om te betalen, hoewel je blijkbaar ook gewoon over kunt maken. Als je namelijk eens hebt gekeken hoeveel zo'n abonnement kost krijg je een email Helemaal gratis! hoe het ook kan. 

Momenteel ben ik bij http://trees.ancestry.com/ beland (ook zo'n Amerikaanse uitzuig firmaAfbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

) omdat Mundia ermee kapte. 

Daarom was ik al naar een goedkoop alternatief aan het zoeken, maar Aldfaer valt dus af nu.

Ik hoop van harte dat Coret genealogie gratis blijft als er een eventuele match bij MyHeritage te vinden is en ook dat MyHeritage dit gratis zal doen alhoewel ik over de laatst genoemde mijn twijfels heb.

A. Schmidt - 17 nov 2014 - 10:49

tsja, matchen met "de hele wereld"   

als ik kijk wat daarvan de resultaten doorgaans zijn bij Ancestry ... hhmmm :-/

ik vrees echter dat er collega-hobby-genealogen zijn die klakkeloos van alles bij elkaar gaan harken uit de diverse privé-stambomen

de kwaliteit van die privé-stambomen is niet altijd optimaal (ik heb bijv. in 1 privé-stamboom een foto van een vrouw zowel alleen als met gezin - terwijl het overduidelijk een andere vrouw is ...)

Ancestry matcht ook met de formele registraties

Dat levert beter informatie :-) er is echter nog wel enige ruimte voor verbetering (bijv: diverse records van Benjamin *1836 worden getoond bij zowel Benjamin *1836 als bij zijn broer Benjamin *1840; ook wordt de geboorteplaats kennelijk heel ruim geïnterpreteerd bij het matchen van personen, George *abt1850 Lincolnshire wordt op een hoop gegooid met George *abt1850 Lancastershire)


Kortom, dat automatisch matchen levert soms wel degelijk mooie informatie op, maar de resultaten moeten met zorgvuldigheid worden gewogen.

Overigens, mijn grootste probleem bij het vinden van een goed alternatief voor Aldfaer is, dat ik ongestoord verder wil werken - zonder "gedoe"; helaas heb ik nog geen programma gezien dat zonder foutmeldingen een gedcom van Aldfaer kan inlezen - ik heb geen enkele behoeft om gedcom te leren spreken en handmatig de vele meldingen op te lossen.
 

Jan K. (genealinks.tk) - 17 nov 2014 - 17:30


Ik ben een jaar bezig met deze fascinerende hobby en maak sinds ruim een half jaar gebruik van Aldfaer. Ik ben er erg blij mee maar ook ik wil graag extra opties, net als een aantal mensen op dit forum die hier een aantekening over maken, positief of minder positief.

Maar maken jullie dat ook bekend bij de beheerders van Aldfaer?

Als zij geen / weinig input krijgen vanuit het veld, dan zal een update op zich laten wachten.

Dus, laat u horen en geef uw wensen door, laat ook hier een berichtje achter om collega's ook aan te moedigen wensen en ideëen door te geven om Aldfaer te behouden voor degenen die erg graag mee werken.

Hartelijke groet,
Sander Greve

Sander Greve - 18 nov 2014 - 11:18







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu