stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » MyHeritage verstevigt positie in Nederland met strategische samenwerking en televisiecampagne

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
nou ... er zitten best wat zwakheden en achterstanden in Aldfaer die allang opgelost zouden kunnen zijn

Jan_K.

Dat wil ik ook niet ontkennen, maar dat is iets anders dan zeggen "O, zoveel jaar geen update, dan is het geen goed programma (meer)." Juist omdat het al zo lang kan overleven, noem ik het een goed programma (ongeacht de zwakheden en gebreken). Zelfs het feit dat je nog geen alternatief hebt gevonden is daar een bewijs van.

K.J. van Veen

Ik ben geen betalend lid van MyHeritage want dat kost je een "arm and a leg" oftewel behoorlijk veel geld voor allerlei diensten.

Wel heb ik daar wat stamboompjes staan via het Basis abonnement tot 250 personen .Die zijn niet helemaal compleet omdat ik geen betalend lid wil worden: Daarna word je geacht om je site account te upgraden naar (aanbieding?) 6,05 euro per maand Jaarlijks te betalen of een Premium abonnement á 10,83 p. mnd.

Dat wordt dan jaarlijks gefactureerd... Verder zou het dan het meest handige zijn als je een Credit of Debit card hebt om te betalen, hoewel je blijkbaar ook gewoon over kunt maken. Als je namelijk eens hebt gekeken hoeveel zo'n abonnement kost krijg je een email Helemaal gratis! hoe het ook kan. 

Momenteel ben ik bij http://trees.ancestry.com/ beland (ook zo'n Amerikaanse uitzuig firmaRollende ogen) omdat Mundia ermee kapte. 

Daarom was ik al naar een goedkoop alternatief aan het zoeken, maar Aldfaer valt dus af nu.

Ik hoop van harte dat Coret genealogie gratis blijft als er een eventuele match bij MyHeritage te vinden is en ook dat MyHeritage dit gratis zal doen alhoewel ik over de laatst genoemde mijn twijfels heb.

A. Schmidt

tsja, matchen met "de hele wereld"   

als ik kijk wat daarvan de resultaten doorgaans zijn bij Ancestry ... hhmmm :-/

ik vrees echter dat er collega-hobby-genealogen zijn die klakkeloos van alles bij elkaar gaan harken uit de diverse privé-stambomen

de kwaliteit van die privé-stambomen is niet altijd optimaal (ik heb bijv. in 1 privé-stamboom een foto van een vrouw zowel alleen als met gezin - terwijl het overduidelijk een andere vrouw is ...)

Ancestry matcht ook met de formele registraties

Dat levert beter informatie :-) er is echter nog wel enige ruimte voor verbetering (bijv: diverse records van Benjamin *1836 worden getoond bij zowel Benjamin *1836 als bij zijn broer Benjamin *1840; ook wordt de geboorteplaats kennelijk heel ruim geïnterpreteerd bij het matchen van personen, George *abt1850 Lincolnshire wordt op een hoop gegooid met George *abt1850 Lancastershire)


Kortom, dat automatisch matchen levert soms wel degelijk mooie informatie op, maar de resultaten moeten met zorgvuldigheid worden gewogen.

Overigens, mijn grootste probleem bij het vinden van een goed alternatief voor Aldfaer is, dat ik ongestoord verder wil werken - zonder "gedoe"; helaas heb ik nog geen programma gezien dat zonder foutmeldingen een gedcom van Aldfaer kan inlezen - ik heb geen enkele behoeft om gedcom te leren spreken en handmatig de vele meldingen op te lossen.
 

Jan_K.

Ik ben een jaar bezig met deze fascinerende hobby en maak sinds ruim een half jaar gebruik van Aldfaer. Ik ben er erg blij mee maar ook ik wil graag extra opties, net als een aantal mensen op dit forum die hier een aantekening over maken, positief of minder positief.

Maar maken jullie dat ook bekend bij de beheerders van Aldfaer?

Als zij geen / weinig input krijgen vanuit het veld, dan zal een update op zich laten wachten.

Dus, laat u horen en geef uw wensen door, laat ook hier een berichtje achter om collega's ook aan te moedigen wensen en ideëen door te geven om Aldfaer te behouden voor degenen die erg graag mee werken.

Hartelijke groet,
Sander Greve

Sander Greve

Vele mensen doen gratis het werk waar MyHeritage van profiteert en zich voor laat betalen. Er zijn ook gratis mogelijkheden om je stamboom op te plaatsen.

Leo Zwaga

Ik gebruik al jaren tot tevredenheid het programma Pro-Gen, alhoewel ik met betrekking tot dat programma ook wel bepaalde wensen tot aanpasing heb.Voordeel van dit programma vind ik dat er ten opzichte van Aldfaer een veld patroniem is.

Jochem IJmker

Webtrees is zeker een goed alternatief, alleen heb je dan webhosting nodig. Ook heb ik goede ervaringen met BrothersKeeper en Legacy (heeft de optie een webpagina uitvoering te maken). Allebei in te stellen in het Nederlands. Er zijn wel eenmalige kosten aan verbonden maar uiteindelijk niet zo duur als een abonnement en er zijn regelmatig updates.

Aart C Paap

Helemaal mee eens Carmen. (Just Carmen?)

Nog een tevreden webtrees gebruiker.

Leo Zwaga

Voor webtrees is inderdaad webhosting voor nodig. Maar voor € 1,80 per maand kun je al een pakket kopen met 1 GB ruimte. (Dat is een heel flinke stamboom).

Ik kan niet zeggen waar dat is, want dan maak ik reclame.

Dus gewoon zelf ff zoeken.

Daar heb je dan gelijk een domeinnaam bij en emailadressen.

Kun je je eigen stamboom plaatsen onder de naam die je zelf wil.

B.v.  http://www.familiepietersen.nl

Nee deze bestaat waarschijnlijk niet, hoewel Pietersen een best veel voorkomende naam is. En iedereen heeft waarschijnlijk wel iemand in de buurt die kan helpen om uit te leggen hoe dingen moeten.

En ook ik heb geen aandelen. webtrees is gewoon gratis

Leo Zwaga

Ook ik ben jaren geleden myheritage tegengekomen en heb toen al geconcludeerd dat dit een club is die geld wil verdienen aan mijn onderzoek ... De kwaliteit van de zogenaamde "matches" was zeer discutabel !

Ik ben trouw aan geneanet ! www.geneanet.info , een europees alternatief waarin je alles kunt doen wat je nodig hebt.

De pro versie is idd niet gratis, maar die heb je alleen nodig als je meervoudige zoekopdrachten wilt opslaan ...

Ook hier de mogelijkheden om online te wijzigen, maar ook in- en exporteren van gedcom , matching met andere gebruikers, enz !

Eddie Bindt

Inderdaad Leo ;).

Wat ik eng vind aan een site als MyHeritage zijn de kleine lettertjes:

"Door inhoud op de Website te publiceren, verleent u ons een royalty-vrije, wereldwijde, eeuwigdurende en niet exclusieve licentie om de inhoud te hosten, te kopiëren, te publiceren en te distribueren."

Oftewel zodra je daar je stamboom neerzet is die niet meer van jou maar van MyHeritage... Nee, dan toch liever mijn eigen website, ook al heb je daar niet het voordeel van SmartMatches. Hoewel voordeel... als ik de reacties lees valt dat ook wel mee. Ik zoek mijn eigen matches wel :).

Carmen

Dat MyHeritage, Aldfaer en Coret Genealogie gaan samenwerken vind ik een prima idee.

Fijn dat Anne van Aldfaer niet geheel de handdoek id ring gooit maar gaat samenwerken met deze twee giganten.

Ik ben dan ook blij dat Bob dit met ons deelt via dit forum, want ik was er nog niet van op de hoogte,

al zou dat niet conform de regels vh forum zijn?

Ik werk sinds 2003 met ALDFAER en ik ben er geheel tevreden meer.

Dus als ik kan blijven werken met dat programma omdat Anne gaat "fuseren" vind ik dat prima.

Bob, bedankt voor de info.

ien lejeune

Ga naast Bob toch gewoon naar GENEANET !

Kost 40,- , per jaar; ben je gelijk bevoorrecht en mag en kun je alles !

Plaatsen van afbeeldingen, extra afbeeldingen van akten, zoveel en groot je maar wilt.

Alle invul mogelijkheden aanwezig en (heel belangrijk) je kunt je eigen werk

ten aller tijden volledig downloaden als  ged.com file.

My heritage hanteerd ZED.com, waarmee je nergens anders terecht kunt dan alleen daar;

Zij worden dus infeite eigenaar van jouw werk !

Nee....voor mij is/heeft BOB CORRET (lekker Nederlands)  naast GENEANET de beste fassiliteit.

Het eenigste minpuntje van Bob is, dat je niet rechtstreeks online kunt aanvullen.

Je bent telkens genoodzaakt de gehele gedcom te vervangen.

GENEANET kent dat ongemak niet, daar kan je direct (life) online werken.

Voor mensen die privé willen blijven is er natuurlijk het HAZADATA.

geeft mooie resultaten, maar je moet (pc technies) alles zelf doen en begrijpen, en is daarbij vrij complex. 

John W van Wijk


Ook ik werk al vele jaren prima met Aldfaer, ondanks de bekende en genoemde tekortkomingen. Publiceren gaat prima bij Geneanet en GenealogieOnline...

Heb wel een vraag: heeft iemand wel eens een volledige Aldfaer-database via ged.com in een database van een ander programma succesvol geladen? Omdat ik er niet zeker van ben dat dat 100% lukt (en dan bedoel ik echt álle gegevens), lijkt het me geen zin te hebben om al te gemakkelijk naar een andere Genealogieprogramma over te stappen. Hoewel ik het gebruik van webtrees wel verleidelijk vind klinken...

Berry van OschPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!