stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » WWW verwijdert stamboomformule

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Wie zijn stamboom op WWW heeft geplaatst krijgt nog tijd om deze eraf te halen.

Wat is er aan de hand, inderdaad het CBG (beheerder WWW) heeft een eigen stamboomprogramma, maar waarom geen twee?

Waarom de mensen die zich de moeite hebben gedaan om via WWW hun gegevens te plaatsen nu in de kou te laten staan?

ien lejeune

Volgens mij klopt dit niet. Graag bronvermelding...

Marcel Remkes

De Bron is WWW. Ik heb vandaag van WWW een "Nieuwsbrief WieWasWie 2015 - nummer 1" ontvangen waarin staat vermeld: 

 

 

Verhuis je stamboom!

Einde stambomen op WieWasWie

In de loop van 2015 zal de stamboommodule van WieWasWie verdwijnen. Dit wordt gefaseerd gedaan zodat de gebruikers ervan de gelegenheid hebben hun stamboom te exporteren.

Het stamboomprogramma op WieWasWie vergt veel aanpassingen om aan de huidige eisen aan een dergelijk programma te voldoen. Bovendien wordt Silverlight - noodzakelijk om het programma te kunnen draaien - niet langer door Microsoft ondersteund en doorontwikkeld.

Omdat er al voldoende betere stamboomprogramma's en -websites bestaan, is besloten om te stoppen met het stamboomprogramma van WieWasWie. Het CBG beheert bovendien al StamboomNederland.nl voor het duurzaam opslaan en delen van onderzoeksresultaten. 
 

En nu?  

 

De stambomen en persoonspagina's van anderen zullen binnenkort niet meer in de zoekresultaten getoond worden. Eigen stambomen kun je nog bereiken via 'mijnhome'. Gedurende twee maanden zijn de stambomen nog te bewerken en aan te vullen. Tot het definitieve verwijderen van de stamboommodule kunnen de stambomen nog als GEDCOM-bestand* geëxporteerd worden.

Stamboombeheerders krijgen per e-mail bericht over het verwijderen van de stambomen.

We hebben een handleiding gemaakt voor het exporteren van je stamboom en het importeren ervan in StamboomNederland.nl. De stambomen van StamboomNederland worden in de toekomst ook via WieWasWie doorzoekbaar. Uiteraard kun je ook een ander programma of webservice kiezen. 

Vragen kunnen gericht worden aan helpdesk@wiewaswie.nlIk mag dan toch aannemen, dat het bericht wel klopt.

 

 

Mary Schroder

LachenPrecies @Mary, dank je wel voor je respons.

ien lejeune

@Ien, excuses voor mijn wat voorbarige reactie.

@Mary, bedankt voor het plaatsen van de inhoud van de nieuwsbrief. Het vreemde is dat hierover niets vermeld wordt op de site zelf. Althans ik heb het niet kunnen vinden. Ook is het nog steeds mogelijk nieuwe stambomen aan te maken. Een beetje vreemd als men met de "service" wil stoppen.

Met vriendelijke groet, Marcel

Marcel Remkes

@ Marcel. 

Ik had het ook al gezien, dat dit niet op hun site vermeld staat en dat je nog gewoon een nieuwe stamboom aan kunt maken.Ik heb ze hierover een berichtje gestuurd, maar tot nu toe geen reactie op ontvangen.

Mary 

Mary Schroder

@Marcel, geen probleem.

ien lejeune

L.S.

Het wordt voor ons ondertussen wel erg ingewikkeld gemaakt door alle veranderingen en ik weet bijna niet meer waar ik in moet loggen om gebruik te kunnen maken van al die diverse mogelijkheden om o.a. stambomen te up-loaden.

Vooral de wat oudere genealogen, zoals ik, die niet zo rap meer zijn en alles niet meer zo goed weten en kunnen onthouden raken onderhand de weg een beetje heel erg kwijt in het bos van de toch soms wel op elkaar lijkende programma's.

Wanneer, oh wanneer komt er eindelijk eens een via 1 adres toegankelijke database beschikbaar waarin alles, ja alles dus, via doorlinken gevonden kan worden waarnaar genealogische onderzoekers op zoek zijn.

Concurrentie tussen al die 'leveranciers' wekt m.i. veel verwarring voor gebruikers.

Wenkbrauw ophalen

 Ik denk dat Meneer Coret een beetje te snel voor zijn publiek vooruit loopt, hoewel, hij heeft al heel veel duidelijkheid weten te scheppen in genealogenland. Chapeau!

G. Vegt-Snel

Mevrouw Vegt,

> Wanneer, oh wanneer komt er eindelijk eens een via 1 adres toegankelijke database beschikbaar waarin alles, ja alles dus, via doorlinken gevonden kan worden waarnaar genealogische onderzoekers op zoek zijn.

Als u bedoeld één website waarmee u door stambomen kunt zoeken dan is http://www.stamboomzoeker.nl/ een aanrader.

> Ik denk dat Meneer Coret een beetje te snel voor zijn publiek vooruit loopt, hoewel, hij heeft al heel veel duidelijkheid weten te scheppen in genealogenland. Chapeau!

Ik hoor het graag als ik zaken te moeilijk maak. Ik probeer met veelgestelde vragen/antwoorden en filmpjes een en ander zo goed mogelijk uit te leggen. Bijvoorbeeld hoe u uw stamboom op Genealogie Online plaatst. En bedenk dat er op het Stamboom Forum een heleboel kundige mensen zitten die u kunnen helpen.

mvg,

Bob Coret

Bob Coret

Na recentelijk verwijderen van mijn stambomen, gedownload naar eigen computer niet openbaar, maakte ik mee dat alle namen van personen - inclusief details geboorte en overlijden - nog steeds te zien zijn op WWW gekoppeld aan de namen van mijn stambomen. Na inloggen wordt nu vermeld, dat ik nog geen stambomen heb op WWW. Nogal duidelijk, dat ik helemaal niets meer zelf meer kan veranderen of verwijderen. En eigenaar van mijn eigen stambomen, dat ben ik dus niet meer. De eigenaar van mijn stambomen is afgeschermd voor derden en ook voor mijzelf op WWW, geheimzinnig verdwenen ergens op de site wiewaswie.nl, of elders? WWW heeft gereageerd op 6 maart 2015 - na rappèl-mailtje helpdesk, kort antwoord tot feitelijke inhoud geciteerd (van helpdesk[at]wiewaswie.nl.) :

 "Excuses voor deze wat late reactie. Na het verwijderen/afschermen van stambomen horen de gegevens na 24 uur uit de zoekresultaten te verdwijnen. Om nog onduidelijke redenen gebeurt dit nu niet. Daarom hebben we dit gemeld bij onze technisch beheerder. Het probleem blijkt niet eenvoudig/snel op te lossen, maar er wordt aan gewerkt. Zodra het is opgelost zullen we je daar van op de hoogte stellen." 

Zie verder hierna mijn bericht, datum 20 maart 2015 betreft WWW - website wiewaswie.nl.

Marianne

Hoewel het aardig wat ongemakken met zich meebrengt zijn dit soort gebeurtenissen de reden waarom ik mijn genealogische gegevens niet op zo'n site heb staan. Hoe solide het bedrijf dat eigenaar van de site ook is, men kan zo het idee hebben de service te stoppen, of de boel van de hand te doen, waardoor men aan nieuwe voorwaarden (lees: prijzen) zal moeten voldoen om er verder gebruik van te kunnen maken.

ik heb hier en daar laatst wel kleine stukjes online gezet, maar dat betreft alleen gedeelten van de boom, waar ik mee bezig ben het verder uit te zoeken. 

Het is wel jammer dat dit als gevolg heeft dat een match vinden in de gegevens van een ander feitelijk uitgesloten is.

F. van Andel


In mijn geval, ik publiceer op eigen sites van mijn man en van mijzelf. Op andere sites publiceren betreft veel minder dan op WWW. Het is nu maar gewoon afwachten hoe snel de technisch beheerder van WWW e.e.a. gaat verhelpen, is al ruim een week geleden. Wel zo handig dat ik mij had uitgeschreven bij stamboomnederland.nl, daar had ik namelijk een klein kwartierstaatje/stamboompje geplaatst, is openbaar. Nadat ik mij had uitgeschreven en dat werd bevestigd, blijkt het stamboompje bij stamboomnederland.nl nog heel gewoon openbaar nog aanwezig te zijn - vandaag ontdekt mailtje gestuurd. Ik had verwacht dat bij opzeggen van stamboomnederland.nl, niets meer van mij op hun site aanwezig was, voor alle duidelijkheid, alleen op wiewaswie.nl ben ik nog wel ingeschreven - zonder stambomen - via google kan men nog wel in "cache" kijken zelfs zonder inloggen verwijderde openbare stambomen.

Datum 20 maart 2015 geconstateerd, bijgewerkt zoeken wiewaswie.nl, maar u nog afwachten op reactie van helpdesk stamboomnederland.nl, ik veronderstel dat het wel goed komt allemaal dankzij o.a. CBG, cbg.nl. Tenslotte nog, ik heb nog geen emails ontvangen van helpdesk wiewaswie.nl en stamboomnederland.nl, via google zoeken "in cache" is nu nog wel alles te vinden tot zoekmachines zoals google dit verversen - bijwerken wat is verwijderd op de sites wiewaswie.nl en stamboomnederland.nl.

MariannePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!