stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Stopt stambomen op WieWasWie ??

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Gelezen op soc.genealogy.benelux:


Einde stambomen op www.WieWasWie.nl
In de loop van 2015 zal de stamboommodule van WieWasWie verdwijnen.


Zelf heb ik gezocht op Wie WasWie maar heb hier geen bewijs van kunnen vinden op de website.

Ik heb er geen stamboom staan en heb er ook geen behoefte aan om ermee te beginen maar voor hen die het wel interesseerd even opletten dus.


Mocht dit zo zijn dan komt bij mij wel de vraag boven waar ze mee bezig zijn.

Eerst alle toeters en bellen aazetten om iedereen enthousiast te maken en zodra het dan overgedragen is aan het CBG de handen eraf trekken en gaan afbreken.

Mogelijk is dit een stap van het CBG om zichzelf weer in de kijker te plaatsen omdat zij zelf ook een mogelijkheid hee=bben om stambomen te bouwen en te beheren.


Ik vind het rommelig en ook WieWasWie laat berichtgeveing afweten na een redelijk goede start berichtgeving.


Han Lijster

Han Lijster

Jan_K.


 

Beste mijnheer Lijster,

    Inderdaad, dat is het plan. Zoals u ook de redenen daarvoor heeft kunnen lezen in dit forum 'Actualiteit', op http://www.stamboomforum.nl/actualiteit/2/51983/0/www_verwijdert_stamboomformule .

    Het beheer over WieWasWie is destijds door het CBG overgenomen, en dat is maar goed ook, want de projectgroep die daarvoor de baas was heeft er een afschuwelijke puinhoop van gemaakt, die absoluut niet in het belang van genealogen was (zie o.a. het stiekeme achterkamertjesgedoe met FamilySearch, en het wezenloze gebrabbel over 'businessmodellen', ik kan het nog steeds niet lezen zonder een tweede ontmoeting met mijn avondeten... Onbeslist)   Dat maakt dus dat het CBG nu de inrichting en functionaliteit van WieWasWie bepaalt, en dit kan het beter dan welke andere instelling of particulier het ook zou kunnen.  Op nationaal niveau is er geen alternatief, ook bv. het Nationaal Archief besteedt graag uit aan het CBG.

    Er is op internet heel veel gelegenheid om uw stamboomgegevens online onder te brengen, en zelf biedt het CBG ook al een uitgebreid programma hiervoor aan, StamboomNederland, SN.  Weliswaar ben ik persoonlijk nog nooit iemand tegengekomen die over SN een beetje te spreken was, maar het is vanuit het standpunt van het CBG bekeken wel heel begrijpelijk dat men onder hetzelfde dak niet ook nogeens het onderhoud en de aanpassingen van een tweede programma erbij wil aanhouden, dat bij WieWasWie, met alle kosten van dien. Het CBG dwingt u tot niets, want buiten hen heeft u ook genoeg mogelijkheden.

    Rest ons alleen nog maar om blij te zijn dat het zo vroeg aangekondigd wordt, zodat iedereen ruim de tijd heeft om zijn of haar gegevens ergens anders onder te brengen, of te backuppen.

    Want dat soort genealogen heb je ook nog... Verstomd... voor wie zo een website niet een extraatje is, niet een extra plek om alles eens mooi op een rijtje te zetten en toonbaar te presenteren aan anderen, afgezien van de grote hoeveelheid gegevens die zij gewoon zelf op de computer thuis hebben staan, nee, de plek, de enige opslagplaats. Wordt een of andere website uit de lucht gehaald, dan zij zij alles kwijt... het stond alleen maar daar, ze hadden niets anders. Het was daar op die website niet een afspiegeling van hun genealogische verzameling, nee, het was alles. Weg. Zie het drama rond Geocities, vroeger.

    Honderden genealogen houden bovendien nooit nieuwe ontwikkelingen of actualiteiten bij, bijv. rond het CBG, FS, het NA, WieWasWie, Delpher, de KB, enz., en lezen dit nieuwtje dat u noemt dus ook niet. Dus het moment komt dichterbij, ze hebben niets in de gaten, en ineens is hun set gegevens uit de lucht, en schreeuwen ze moord en brand, wat er is, en waarom niemand ze verdorie heeft gewaarschuwd. Alles kwijt. Straks ook weer heel veel mensen die klagen, wedden!?   Lachen

   

    Niets van aantrekken. Gedane zaken nemen geen keer.

Gewoon nuchter blijven, niet nutteloos klagen, de situatie inzien, zelf maatregelen nemen,

u steeds realiseren dat Nederland hoe dan ook een paradijs op stamboomgebied is en blijft,

en vrolijk verder met de genealogie. Knipogen

Met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri VlasPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!