stamboomforum

Forum logoFora » Actualiteit » N L, genealogie alg. : Stamboomcafé CBG, met Zoek Akten-oprichter Jacques Verheijden, 31 maart

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Beste forumgenoten,

Heeft u al eens kennisgemaakt met het verschijnsel Stamboomcafé?

Dit zijn publieksdagen bij het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag,

waar u, onder het genot van een drankje, op een prettige manier geinformeerd wordt over een genealogisch onderwerp, en intussen ook andere genealogen kunt ontmoeten,en uw vragen op stamboomgebied kunt stellen aan CBG-medewerkers. Echt de moeite waard!

Binnenkort, op 31 maart a.s., is er weer Stamboomcafé, en met een wel heel interessante gastspreker...  

de heer Jacques Verheijden, initiatiefnemer van de fantastische website ZoekAkten.nl en voorganger GenVer.nl , de heel publieksvriendelijke toegang tot al die prachtige collecties gedigitaliseerde archiefstukken bij FamilySearch.

Zie het persbericht van het CBG, cbg-agenda.blogspot.nl/2015/03/31-mrt-stamboomcafe-bij-het-cbg.html , beeldcitaat :

De toegang is gratis. Aanmelding via e-mail, stamboomcafe @ cbg.nl .

Dat wordt een geweldig interessante dag, mis het niet!

Met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas

(i.v.m. de overtrokken reactie) verwijderd

Jan_K.

 

Een kwestie van prioriteit... en dan aan de kant van genealogen, welteverstaan, en niet bij het CBG.

Ook wie 40 tot 60 uur in de week werkt (ik spreek uit ervaring), kan best een keer tijd vrijmaken van het werk als het onderwerp van zo'n publieksdag interessant overkomt. Of iemand dat wil of kan, of voor zijn hobby de moeite waard vindt, is een eigen afweging, niet het probleem van het CBG.  Een arbeidsovereenkomst is geen gevangenis, en ook een ZZP'er heeft geen levenslang, er is meer in het leven dan altijd aan het werk zijn.  Weleens van een snipperdag gehoord, een vrije dag nemen dus, of bij gebrek aan goede wil van de werkgever desnoods dan maar een ziekmelding? Nog 9 dagen, ruim de tijd dus om een vrije dag te regelen.

Er is dus geen enkele reden om te jammeren in de trant van, "Ach en wee, ik moet altijd maar werreke, werreke, werreke, er is nooit eens tijd voor andere dingen, voor mezelf, om iets aan mijn hobby te doen." (We kennen allemaal van die types die bijv. een belangrijke theateruitvoering van hun dochtertje op school missen, of een belangrijke sportwedstrijd van hun zoontje, of de promotie van hun vrouw. "Nee, kon niet, ik mos werreke." Pfff.)

Het CBG plant al sinds de start in 2012 zijn Stamboomcafé-bijeenkomsten in de regel op dinsdag, dus men kan  daar al 3 jaar lang rekening mee houden.  Wanneer iemand werkt, of iemand werkt, hoelang en hoevaak iemand werkt, of iemand specifiek een dagdeel werk wil of kan missen ten behoeve van zijn of haar genealogische interesse... daar kan het CBG zich met min. 16 miljoen potentieel geinteresseerden niet in gaan verdiepen, dat is een eigen afweging van die persoon.  

Bovendien zal van die miljoenen potentieel geinteresseerden lang niet iedereen werken; er is dus geen enkel excuus om met dat woordje 'werkenden' subtiel even een misselijke trap uit te delen aan al die niet-werkenden die ook aan genealogie doen, zoals ouderen, asielzoekers, gepensioneerden, zieken, arbeidsongeschikten, werklozen, gedetineerden, enz. enz.   Lang niet iedereen werkt bovendien nog in het standaardpatroon van 40 uur werk, 5 dagen lang, maandag 9 tot vrijdag 5 uur, het is geen 1953 meer. En waarom is 16:00 uur niet handig? Bang voor een beetje file achteraf, dan gaat men toch lekker de stad in tot die voorbij is, Den Haag bekijken... of is het zo dat de wereld vergaat als men niet exact om 18:00 uur weer thuis aan de avondhap kan?

Drukte op de weg is ook het probleem niet. Heb je voor jezelf geregeld dat je kunt op zo'n dag, en je weet voor jezelf dat je er absoluut naartoe wilt, dan ga je ook, en lukt het niet in de auto op de weg, dan pak je de trein.

Kortom, ik hoop zeer dat het bovenstaande niet serieus bedoeld was.

Immers, ik dacht toch even dat ik daar iets anders in las.... zoals je dat op andere plaatsen in Nederland al zo vaak tegenkomt, zo'n weerzinwekkende, afschuwelijke, door-en-door lamlendige mentaliteit van klagen, klagen, zeuren, jengelen, klagen... en dan zelf niet met ideeen of oplossingen komen voor de eigen situatie, nee, alleen maar klagen om het klagen zelf; als er maar ergens iets op aan te merken valt, als de eerste de beste dreinende puber van 13... 

Maar dat moet dan aan mij liggen, mijn abuis zijn; dat kan toch nooit de bedoeling van het bovenstaande zijn geweest, wel? Lachend

DV

Dimitri Vlas

Merkwaardig, ik zou toch zweren dat ik op iets gereageerd heb, en niet op niets. Vanwege verdonkeremaning (touché?) de reactie op het oorspronkelijke bericht herplaatst (als beeldcitaat) in mijn reactie daarop. DV

Dimitri Vlas

nu ziet men dat de reactie inderdaad zwaar overtrokken is, en dat ik mijn bericht terecht heb ingetrokken

als iemand al snapshots gaat maken van waarop hij reageert ... 
en dan bij zo'n totaal losgeslagen reactie de uitdrukking touché gebruiken ...

ik hoef er verder niets van te zeggen, eenieder die meeleest weet voldoende

tot ooit

Jan_K.

SZeer verbaasdorry, maar nu ben ik het spoor bijster. Wat is hier helemaal de bedoeling van?

ien lejeune

Niets aan de hand, mevrouw Lejeune. Dit ging over de moeite die je doet voor genealogie - of niet.  Laten we maar gauw teruggaan naar het echte onderwerp van het forum zelf... stamboomonderzoek & genealogie !

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas

Dat zou ik toch ook zeggen want tenslotte is het speurwerk toch het leukste en als het te gemakkelijk wordt gemaakt kun je ook suikerzakjes gaan verzamelen

ien lejeune


Net als Jan K. zou ik graag naar de lezing gekomen zijn, maar laat het tijdstip op een werkdag dat niet toe. Iedereen heeft weer andere privé en werksituaties maar ik had ook liever gehad dat dit soort interessante bijeenkomsten buiten werktijden gehouden zouden worden.

Ron
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!