stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Centraal Bureau voor genealogie: belangrijke wijzigingen per 1 juli 2015

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Voor Ans

 

mwa ik ben niet negatief ik ben in vele archieven geweest waar personeel je hielp. en zeer vriendelijk was en wisten waar ze het over hadden. Maar het nationaal/Rijks Archief  dat vond ik verschrikkelik. dan waren de 10 jaren tafels weer gesneuveld dan weer de huwelijkse bijlagen door oorlogen. daar kan het archief niets aan doen. maar de 10 jaren tafels liepen bij het CBG wel gewoon door van 1843 tot 1940. veelal mee gemaakt dat iemand echt chagarijnig was en dat heb ik het CBG nooit meegemaakt. ik baalde ook stevig als ik weer een klantje had wat uit Zuidholland kwam dan ben ik altijd blij als het den Haag Leiden of Rotterdam is, daar is tenminste veel van op internet. en kundig personeel in de studiezaal staan.

 

het kopieren doe ik allang niet meer inderdaad foto camera en usb stick of vroeger wel eens meegemaakt in de kwartjes periode dat je in de machine moest doen om een akte te bekijken. dat er een sleutel inzat dan kwam je gulden terug en kon je gratis kopieeren. tot dat ze het door hadden :-)  het was ook meer het inzien  van de scan dat de readers al net zo lang als ik er kom (sinds 1994 ) heel vaak stuk .

dat koken helaas vaak genoeg das niet goed voor je hart  :-) archieven die echt goed zijn vond ik Drenthe en Leeuwarden helaas nu ik in Haarlem woon kom ik er niet meer maar de herinneringen blijven me altijd bij. Gemeente archieven Emmen en Borger waren ook leuk  nu kom ik veel in Haarlem en Amsterdam. en beide archieven vind ik zeer prettig vooral Amsterdam  timmert aardig aan de weg. maar mis het oude vertrouwde wel een beetje nu alles digitaal is. we hadden in Emmen in het gemeente archief een kluis waar alles in bewaard werd en je mocht tot 2007 zoeken in die kluis. nu is alles op fiche  maar die geur van oude boeken  dat vond ik lekker voora het bladeren. maar ja het moet gewoon anders wordt het origineel te veel aangetast

Herman BenninkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!