stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Een bijzondere vrouw met een bijzonder testament, 400 jaar geleden te Delft begraven!


Profiel afbeelding

Ik stam ook af van de sparwoude familie, er is mij verteld via Maritgen haar haldfzus, maar ik kan het verband niet vinden. Als ik de raad volg waar ik denk dat het van daan komt, dan kom ik via de kouwer bij ouwerkerk en via ouwerkerk bij Groenheijde en via een lange weg bij de oorspronkelijke naam Arij  Hoogeweegen 1540. Mijn grootouders Johan van Riet en maria Neeltje de Kouwer kregen nog ik meen 25 fl al zie ik hier 20... Maar onze vis was altijd groter :-)  er zat een briefje bij dat ik helaas niet heb. 20 of 25 fl uit schatkist nr 1  der Nederlanden. Mijn vader zei ook dat mijn oma vroeger een wapenschild had, ooit zag hij het zelfde bij een wijnhandelaar met een leuke winkel en hij zei enthousiast wij zijn ergens familie. Want Mijn moeder had dit wapen vroeger ook.  Hierdoor zocht ik vroeger meer naar de ouwerkerk lijn. En had al fantasien van het Overkirk house in London (Downingstreet nr5 )  heet overkirk house , ik las dat er ooit een ouwerkerk halvelings op de troon zat.  Enfin wilt u mij misschien iets verder op weg helpen? 

Janine Kempster van Riet

Tevens ook op zoek naar leuke boeken uit die tijd genre historische roman? 

Janine Kempster van Riet


Beste Janine,

Het klopt dat Uw voormoeder Maria Neeltje de Kouwer een huwelijksgift heeft ontvangen en tevens een laatste uitkering in 1927. Ze woonde toen met haar man Johan van Riet op de Matthenesselaan in Rotterdam evenals haar zus Cornelia de Kouwer.

Ik weet niet of U het huwelijk van Barend Ouwerkerk met Jaap Groenheijden bedoelt, maar ik zie geen enkel relatieverband met deze voorouders van U met Clara van Sparwoude.
Uw voormoeder Neeltje Ouwerkerk gehuwd met Jan de Kouwer stam wel af van de vader van Clara.
Neeltje Ouwerkerk is een dochter van Maria Vellekoop en Simon Ouwerkerk en dus loopt de verwantschap terug via Maria Vellekoop enz.
Liever heb ik zulke vragen via een PB.

Groet,
Everardus

Everardus RollemaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu