stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Breda: i.v.m. verouderde technologie is per 14 juli 2015 de link http://www.isis.breda.nl/ vervallen

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

In verband met verouderde technologie is per 14 juli 2015 de link http://www.isis.breda.nl/ vervallen. 

Zie http://stadsarchief.breda.nl/component/content/article?id=61#vb onder Vestbrieven tot 1811.

Pauwel

Jammer, het werkte vaak net even iets handiger dan de nieuwe zoekmachine.

Annemarie57

Ja, vind ik ook.

Pauwel

Mee  eens, had er al diverse keren naar gezocht.

Elisabeth

Meestal is een verandering geen verbetering, maar hier gelukkig wel. De gekoppelde scans zijn enorm groot en loepzuiver, je kunt inzoomen tot je de vezeltjes van het papier ziet, en je kunt moeiteloos bladeren. Altijd handig als een akte op de volgende pagina verder gaat. Om een inschrijving echt goed te bekijken kun je op download klikken.

Conny de Bij

Ja maar de handige zoekfunctie met wildcards is versoberd dus je vindt minder.

Annemarie57

@Annemarie57
Dat valt wel mee.  Om een mooi voorbeeldje te geven, hierbij een overzicht van alle 21 poorterinschrijvingen uit 1560: http://stadsarchief.breda.nl/collecties/genealogie/trefwoord/persoon_rol_s_0/poorter/q/persoon_achternaam_t_0/*/q/periode/1560
Weinig websites waar zoiets lukt ;)

Conny de Bij

Digitale stamoom werkt ook goed met wildcards.

Annemarie57

Maar ja meestal zoek je niet op een lijstje poorters uit 1 bepaald jaar maar naar een bepaalde naam en dan kan ik nu alleen nog maar een wildcard zetten aan het einde, niet op meerdere plaatsen in de naam zoals in isis. En juist bij veel buitenlandse (soldaten!) namen die op veel manieren gespeld worden is dat dus een verslechtering.

Annemarie57

@Annemarie57, misschien begrijp ik U niet goed, maar bedoelt U dit: http://stadsarchief.breda.nl/collecties/genealogie/q/persoon_achternaam_t_0/*e*e*r* ?

Conny de Bij

Nou, het werkt als een tierelier, Annemarie!

Je kunt zelfs met een sterretje beginnen: *usson, *u*son, hu*s*o*n, het geeft allemaal resultaat.

Joop Huijssoon

Ja dat bedoel ik, maar bij mij werkte dat nooit, is dat wellicht recent aangepast? Het is al wel weer een paar maanden geleden dat ik daar iets gezocht had, als het niet fijn werkt dan vermijd ik zo'n site. Maar wellicht weer toevoegen aan "favorieten" ? Bedankt allemaal, weer wat wijzer geworden!

Annemarie57


Ik vind isis ook erg verdacht.

Huub.

Huub van VlerkenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!