stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » H a a r l e m : bedrijfsleven : Filmavond "Ondernemers in Haarlem", NH Archief, don. 22-10

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Beste forumlezers,

Naast de basis, het "edele handwerk" rond het opsporen van allerlei levensgebeurtenissen, is het voor genealogen ook heel interessant, te weten te komen wat onze voorouders zoal deden om rond te komen: in hun levensonderhoud te voorzien, bij allerlei bedrijven, instellingen en overheden.

Dit soort onderzoek is heel nauw verbonden met de zogenaamde "economische geschiedenis" van een streek, over de werklokaties en werkgevers waar dit alles plaatsvond, het werk & inkomen van onze voorouders (en onszelf, in onze jonge jaren).

Het NH Archief organiseert nu op donderdag 22 oktober 2015 een genealogisch heel interessante filmavond rond het thema "Ondernemers in Haarlem en omgeving".

                                                                                                           [illustraties: Wikipedia]

U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan:

- de zeepfabriek Het Klaverblad, bekend van het zeepmerk "Het Melkmeisje" (zie o.a. https://nl.wikipedia.org/wiki/Het_Klaverblad_%28zeepfabriek%29) ;

- de chocoladefabriek Droste ;

- de suikerfabriek in Halfweg ;

- de machinefabriek Figee , één van de belangrijkste fabrikanten van de levensgevaarlijke, maar in Midden- en Oost-Europa nog altijd geliefde paternoster-lift ;

- of de tijdschriften-uitgeverij Spaarnestad .

Kortom: machtig interessant, als u ook genealogisch een band met Haarlem & omgeving hebt!

Zie de persberichten op bijv. https://www.facebook.com/nharchief/videos/1038088686212988/ , http://www.maandvandegeschiedenis.nl/57634/nl/filmavond-van-dromen-tot-daden-ondernemers-in en http://www.noord-hollandsarchief.nl/nieuws/22-oktober-filmavond-van-dromen-tot-daden-ondernem/news/1/190 ; aanvang 20:00 uur, toegang E 3,00 per persoon.

U kunt zich aanmelden op : http://www.noord-hollandsarchief.nl/historisch-cafe//97/617/

Met vriendelijke groet, Dimitri Vlas

Dimitri VlasPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!