stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » U d e n - O s s - G r a v e - B o x m e e r (NB), 1852-1945 : historische kranten : Aanvulling, BHIC

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Beste forumgenoten,

U weet natuurlijk intussen wel wat een "schatkamer vol juweeltjes" historische kranten kunnen opleveren voor uw familie-onderzoek. Meestal een prachtige aanvulling op de kennis die u al uit andere bronnen heeft - en verrassend vaak is zo'n bericht uit de krant zelfs uw énige bron voor een bepaald feit, een bron die echt uw onderzoek verder helpt. En uiteraard kent u onderhand ook prima de weg in die "genealogische goudmijn" van de Koninklijke Bibliotheek, de website Delpher? Mooi!

Naast de KB-collecties is er ook in Noord-Brabant op dit terrein veel schitterends te ontdekken. Het erfgoedcentrum en regionaal archief BHIC heeft zijn collectie via internet te raadplegen historische kranten vorige week uitgebreid met een nieuwe verzameling :  'Udensche Courant', 1910-1945.

Zie op de BHIC-website het uitvoerige persbericht van 19 oktober 2015 ; beeldcitaten (accentuering door mij, DV) :

Daarmee is weer een prachtige bron voor uw onderzoek toegevoegd aan de collecties bij het BHIC. Ideaal voor uw basis-handwerk in de genealogie, de levensgebeurtenissen rond wonen, geboorte, huwelijk en overlijden, levensverhalen van de gewone man/vrouw, de middenstand èn het wereldnieuws!

                                                                                                  (kaart: www.ViaMichelin.com)

Voor de regio Noordoost-Brabant, zo ongeveer de streek rond de plaatsen Gemert - Veghel - Uden - Oss - Grave - Cuijk - Gennep - Boxmeer, gaat het daarmee, inclusief de nieuwe aanvullingen, per oktober 2015 om de volgende historische kranten (zie beeldcitaten uit de BHIC-collectie) online :

- 'Udensche Courant', periode 1910-1945, verspreidingsgebied Uden, Veghel, Erp, Boekel, Gemert e.o. ;

- 'Graafsche Courant', periode 1852-1945, verspreidingsgebied stad Grave tot Boxmeer en omstreken ;

- 'Boxmeers Weekblad', periode 1868-1945, verspreidingsgebied Boxmeer en omstreken ;

- 'De Echo', periode 1881-1945, verspreidingsgebied Cuijk en omstreken, Gennep en Zuid-Gelderland ;

- en tenslotte een verzameling losse knipsels uit diverse kranten, rond het thema "Criminaliteit in Oss e.o.", uit de periode 1932-1939.

Zoeken kunt u via het zoekscherm op de pagina http://www.bhic.nl/onderzoeken/kranten .

 

Kortom : 100% uw tijd en moeite waard, om uitgebreid in te speuren en te grasduinen!

Veel succes met uw onderzoek, met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri VlasPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!