stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Graf zonder naam: Nieuw SBS6 programma vanaf 29 november a.s..


Profiel afbeelding

In het nieuwe SBS6-programma Graf Zonder Naam gaat Kees van der Spek op zoek naar de verhalen achter de anonieme graven in Nederland en spoort hij de nabestaanden op. Verspreid over de begraafplaatsen in ons land liggen ongeveer 300 mensen waarvan onbekend is wie het zijn. De anonieme doden. Dit betekent dat er ook 300 families zijn die vaak al vele jaren vergeefs wachten op een levensteken van hun vermiste kind, broer, zus, vader of moeder.

Wie zijn het? Door wie worden ze gemist? Wat is hun verhaal? Door middel van politiedossiers, getuigengesprekken, DNA-tests en gesprekken met cold caseteams spoort Kees van der Spek de identiteit van de onbekende dode op. Het onderzoek voert het team van Graf Zonder Naam onder andere naar Rusland, Turkije, België, Iran en Duitsland. 

Zondag 29 november om 21.30 uur wekelijks op SBS6.

http://www.sbs6.nl/programmas/graf-zonder-naam/

Stefan Lambregts

Indrukwekkend programma, maar het is me geheel onduidelijk hoe ze aan het aantal van 300 anonieme graven zijn gekomen. Ik schatte in dat dit van de laatste 10 jaar zou zijn, maar het eerste programma ging over iemand die in 2001 begraven is.

Maggy


Afgelopen zondag een mooi voorbeeld van blindstaren!

Op het gevonden lichaam was een zeer opvallende tatoeage aangetroffen met de tekst: Der Teufel soll mein Führer sein. Op internet was er slechts één treffer te vinden met deze tekst en de naam Andreas Pasternak. Zijn moeder had hem al ruim 30 jaar niet meer gezien. Dan denk je: bingo! Maar bij navraag aan de politie blijkt deze persoon nog te leven en ben je weer terug bij af...

Klik hier voor het volledige dossier.

Klik hier om de de aflevering terug te kijken.

Stefan LambregtsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu