stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » F r i e s l a n d, 1811-1826 : naamsaanneming, familienamen : Aanwinsten bij ZoekAkten.nl, aug. 2016

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Beste forumleden,

Op de onvolprezen, prachtige website ZoekAkten.nl, u allen welbekend als gebruikersvriendelijke toegang tot de schitterende collecties gedigitaliseerde archiefdocumenten van FamilySearch, is op 16 augustus 2016 een belangrijke aanvulling geplaatst bij de collecties over de provincie Friesland.

(illustratie: Kwartieren van Friesland; bestuurlijke indeling: 3 plattelandskwartieren en de Friese Elf Steden, 1579-1795; bron: Wikipedia)

 

De ZoekAkten.nl - rubriek met nieuwe aanwinsten is nu uitgebreid met een collectie scans uit de registers van naamsaanneming; beeldcitaat :

Veel achtergrondinformatie & historische context over deze registers van naamsaanneming, een belangrijke genealogische bron, vindt u bijvoorbeeld via Google. Op de website van het Nationaal Archief vindt u daarnaast ook wegwijzers naar bronnen over wijziging van de familienaam bij koninklijk besluit: http://www.gahetna.nl/vraagbaak/onderzoeksgids/naamsverandering-of-naamsaanneming .

Een grote rol speelde, zoals u weet, de beroemdste Corsicaan aller tijden, keizer Napoleon Bonaparte (1769-1821), hierboven afgebeeld... zie zijn keizerlijk decreet van 1811 inzake de naamsaanneming, in de Opregte Haarlemsche Courant van 3-10-1811, via Delpher.nl :

Bûter, brea en griene tsiis... Blij

Met vriendelijke groet, Dimitri Vlas

Dimitri Vlas

En natuurlijk ook op AlleFriezen (voorheen op Tresoar) en daar op (deel) naam doorzoekbaar. Wat natuurlijk niets afdoet aan Zoekakten.nl en de hoeveelheid aan informatie die daar gevonden kan worden.

Groet,

Sieger

Sieger Witvoet


En inmiddels is er nog meer nieuw spul toegevoegd.

Blijf http://zoekakten.nl/nieuw.php en http://zoekakten.nl/recent.php volgen !!!

zoekakten.nlPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!