stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Nieuw: Wat staat daer? Oefen het lezen van oude handschriften

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Wat staat daer?Wat staat daer? is een online oefentool voor het lezen van oude handschriften. Dit wordt ook wel paleografie genoemd, naar de Griekse woorden palaios (oud) en graphein (schrijven). Het kunnen lezen van oude handschriften is niet alleen belangrijk voor onderzoekers in archieven, maar is gewoon leuk voor iedereen die van geschiedenis houdt.

De website http://www.watstaatdaer.nl/ is een initiatief van het Brabants Historisch Informatie Centrum, Regionaal Archief Tilburg en Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Bob Coret

Goed initiatief van het BHIC. Site ziet er goed uit en werkt ook nog eens goed! Dit is voor veel mensen een gelegenheid om zelf te beginnen met het leren en lezen van oud-schrift.

Bas Lems


Bedankt voor dit bericht! Naast het maken van oefeningen en transcriberen van complete teksten is iedereen ook van harte welkom om feedback te geven. Suggesties, opmerkingen en ideeën, we kunnen er geen genoeg van hebben :-) (Zonder de garantie dat we aan alle wensen kunnen voldoen hoor, maar dat spreekt voor zich!)

Christian van der VenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!