stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Open Archieven kanshebber Stuiveling Open Data Award

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Open Archieven

Met trots kan ik u melden dat Open Archieven uit 52 aanmeldingen is gekozen als 1 van de 7 kanshebbers voor de Stuiveling Open Data Award!

Open Archieven is gebaseerd op open data, data die gratis door organisaties voor hergebruik ter beschikking worden gesteld aan een ieder. Door de historische akten integraal doorzoekbaar te maken en aan elkaar te koppelen en context te bieden door te koppelen aan het historisch weer, volkstelling, historische kaarten en informatie op externe websites als het Biografisch Portaal, Slachtofferregister en Genealogie Online (stambomen) en de Genealogie Werkbalk (voor vinden scans bij FamilySearch) is er een website ontstaan die zowel onderzoekers als snuffelaars in contact brengen met het archiefmateriaal.

De award, waaraan een prijs is gekoppeld van €20.000, is bedoeld om het innovatief gebruik van open data zichtbaar te maken en te belonen. Een 4-koppige jury bepaald de winnaar. De eerste SODA zal op 12 december worden uitgereikt door minister Plasterk (BZK) op het Hoe Open? Festival, in bijzijn van mevrouw Stuiveling, voormalig president van de Algemene Rekenkamer. 

Een overzicht van de 7 kanshebbers wordt gegeven op https://www.opendata-award.nl/inzendingen 

Bob Coret

Gefeliciteerd Bob. Mooie waardering voor wat je voor "ons" allemaal realiseert.

Groet,

Wim

Wim Hobers


Proficiat Bob, van harte.

Ik heb eens de andere zes finalisten bekeken en vanuit mijn perspectief is OPEN SPENDING de enige die voor de prijs in aanmerking zou komen.

Maar natuurlijk zou mijn stem uitgaan naar OPEN ARCHIEVEN.

Ik zie ook dat de abonnementsprijs al staat op meer dan 25 euro, eenmalig.

Ben blij dat ik er veel minder heb betaald.

Enige opmerking betreffende GENEALOGIE WERKBALK: Het zou handig zijn als je 123 zou kunnen zien welke scans bij FS al op naam zijn verwerkt?

Maar nogmaals van harte proficiat.

ien lejeunePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!