stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » N L : genealogie algemeen : Centraal Bureau voor Genealogie zet tijdschrift gratis online, dec. 2016

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Beste forumgenoten,

In het persbericht op http://cbg.nl/actueel/kerstgeschenk-van-het-cbg/ heeft u het al kunnen lezen : ter gelegenheid van kerstmis 2016 biedt het Centraal Bureau voor Genealogie u het decembernummer 2016 van zijn tijdschrift Gen.magazine gratis aan, online in te zien!

                                                                                                [illustratie: beeldcitaat uit vermelde webpagina CBG]

Dat betekent dus: ruim 80 bladzijden interessante verhalen, actualiteiten, informatieve bronnen en puur "genealogisch leesplezier". Zie de internetpagina http://cbg.nl/gen/ voor de aflevering 2016-4 van dit tijdschrift; vast voor heel veel mensen een geweldige kennismaking!

Met vriendelijke groet, Dimitri Vlas

Dimitri Vlas

Jan Clavaux

Is dit alleen maar online te lezen, en niet op te slaan? Ik vind het moeilijk leesbaar op mijn pc scherm. Je kunt wel inzoomen, maar dan zie je maar een deel van de pagina, en moet je slepen om de rest te kunnen bekijken. Op zich wel erg leuk, gratis een editie van dit magazine, maar ik vind het gewoon niet erg prettig leesbaar zo.

Marije Essink

Als je het hele artikel selecteert en kopieert in word dan kun je het evt printen. Alleen de afbeeldingen komen niet mee.

mvg-Ben

Ben Wegman

Met een simpel trucje zijn de pagina's stuk voor stuk te bekijken

Van http://cbg.nl/gen/docs/2911_Gen_12_def_HR.pdf_1.jpg

Tot en met  http://cbg.nl/gen/docs/2911_Gen_12_def_HR.pdf_84.jpg

Verander handmatig het laatste cijfer in de adresbalk, of gebruik een URL-flipper.

Je kunt ook hier de pagina's (in de juiste volgorde) openen in een nieuw tabblad: http://cbg.nl/gen/docs/ De pagina's zijn daar desgewenst ook als PDF te bekijken. Mensen, die een beetje ervaring hebben, kunnen zo ook het complete blad downloaden met https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/downthemall/

Wanneer je een browser hebt, die afbeeldingen automatisch verkleint, zodat ze op het scherm passen, moet je even een muisklik op de afbeelding doen, om deze op ware grootte te krijgen.

Jan Clavaux

Hallo, is dit tijdschrift alleen voor abonnee's of kun je dit ook lezen in de bibliotheken. 

Joeke de Jong


Dankjewel Jan Clavaux, dat maakt het al wel wat makkelijker.

Marije EssinkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!