stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Registreren bij Familysearch noodzakelijk

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Lijkt mij terecht dat je eerst geregistreerd moet zijn om van FS de scans te bekijken. Doet het Rijksarchief van België al jaren. Het is kosteloos.

ien lejeune

Dus omdat RA Belgie het doet is het terecht?

JP Ouweltjes

Tussen lid worden en je registreren zit nogal een verschil Rollende ogen

Jan Clavaux

Oei, dat gaat wel ver....

JP Ouweltjes

Ik heb me geregistreerd, met een emailadres, dat ik verder nooit gebruik.
Wanneer ze mij willen bekeren, merk ik daar dus verder niets van.
En de banner op Familysearch is nu verdwenen.

Lid worden en me laten dopen kan altijd nog

Jan Clavaux

Oke. Ik ga het zelf maar eens proberen via een dienst die een tijdelijk e-mail adres aanbiedt, zoals guerillamail. 

JP Ouweltjes

Ik ben er al jaren geregistreerd. Nooit ergens last van gehad.

Frank Fransz

Er is geen enkel verschil met het inloggen op stamboom forum. Geen reden zich op te winden dus.

Rodion Farjon

Ik wind me niet op. Maar vraag me wel af waarom ik moet registreren. Voor deelname aan een forum is me dat duidelijk maar in andere gevallen, bijvoorbeeld familysearch, is me dat niet. 

JP Ouweltjes

Ben al jaren geregistreerd; ze benaderen je nooit

Leo Bijl

Dat klopt @ Leo, ben zelf ook al jaren geregistreerd. Ben dit topic alleen gestart om het onder de aandacht te brengen zodat je er rekening mee kunt houden als je ineens geen scans meer krijgt zonder dat je bent ingelogd.

ien lejeune

Het Rijksarchief doet dit om zg. "deep linking" te voorkomen.  Je moet dan altijd eerst naar de hoofdpagina of inlogpagina.  Dit zorgt er voor dat de gebruiker weet waar hij is en evt ook reclame-uitingen of voorwaarden te zien krijgt.  Bij sommige websites zien pagina's er ook anders uit als ze vanuit de hoofdpagina worden benaderd.
Ook als je "familysearch" bezoekt in een van hun centra zal je merken dat ze zeer terughoudend zijn.  Ik zoek hier verder niet zo veel achter.
 

Maria van Afferden

Maria van Afferden

En dat is dus waar ik het niet kan volgen: Patron sign in will also enable FamilySearch to satisfy the ongoing need for user authentication. This authentication can deliver rich, personalized discovery, collaboration, and help experiences. Simply put, signed-in visitors can access more searchable content and enjoy more personalized services.

Gebruikersauthenticatie wordt dus gepresenteerd als iets dat goed is voor de gebruiker. En er is dan ook niks op tegen als je prijs stelt op persoonsgerichte content. Maar als je dat nou niet wilt? Dan zou er geen noodzaak moeten zijn voor registratie. Die keuze is er straks niet meer en dat vind ik toch een beetje gek.

JP Ouweltjes


Ik wil niet elke dag een nutteloze email ontvangen maar wel bijv af en toe een melding als er iets wordt toegevoegd dat mijn interesse heeft. Er is nog wel meer onschuldige persoonlijke content te bedenken zoals het bewaren van searches, een taalinstelling, favoriete pagina's etc. 
Overigens vind ik het fantastisch dat dit allemaal gratis en voor niks door FS beschikbaar wordt gesteld. Ik zou zelf een kleine tegenprestatie helemaal geen probleem vinden. We vinden het allemaal wel heel erg vanzelfsprekend zoals het nu gaat. De motieven van FS zijn mij bekend (een ieder bekend denk ik) en persoonlijk heb ik daar geen moeite mee als dit is wat ik er allemaal voor terugkrijg.

Maria van AfferdenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!